Zes jaar nadat ze haar man verloor door de vervolging stierf mevrouw Li Shuying ten gevolge van folteringen

19-11-2008 women

Mevrouw Li shuying was 37 jaar en woonde in de stad Yushu, Jilin. Tijdens een zakenreis was ze betrokken in een verkeersongeluk en verloor een nier, maar de insnijding wilde voor een lange tijd niet genezen. In 1998 genas haar insnijding kort nadat ze begon met de cultivatiebeoefening van Falun Gong. Dit mirakel zorgde ervoor dat haar echtgenoot Yue Kai ook begon met het beoefenen en ze leidden een goed leven.

Op 20 juli 1999 begon het regime van Jiang Zemin (voormalig leider van China en aanzetter van de vervolging) met de vervolging van Falun Gong. Hoewel mevrouw Li minder dan een jaar cultivatie beoefende, hielp ze om de feiten over Falun Gong te verhelderen aan alle niveaus van de regering. Op 10 februari 2000, toen ze naar Beijing ging voor een verzoek tegen de vervolging van Falun Gong samen met haar man, werden ze gearresteerd. Haar man werd veroordeeld tot één jaar dwangarbeidskamp en werd naar Weizigou gestuurd. Mevrouw Li werd voor een termijn van één jaar naar een dwangarbeidskamp in Heizuizi gestuurd. Ze werden allebei onmenselijk gefolterd in de gevangenis.

Mevrouw Li weigerde om haar geloof op te geven. In de vierde gevangenisafdeling sloegen en schokten cipiers en bewakers haar met elektrische stokken. Ze vertelde andere beoefenaars dat de schokken van de elektrische stokken haar borst deed trillen en dat het voelde alsof haar hart kromp. Haar hart begon te kloppen telkens wanneer ze de elektrische stokken zag. Haar termijn werd met nog een jaar verlengd omdat ze weigerde te bezwijken voor de hersenspoeling. Ze werd begin 2002 vrijgelaten.

De echtgenoot van mevrouw Li, mijnheer Yue Kai, werd in drie verschillende werkkampen gevangengezet – het Weigzigou werkkamp, het Fenjin werkkamp en het Chaoyanggou werkkamp. Zijn termijn werd ook verlengd, maar hij werd vrijgelaten in mei 2001, omdat hij stervende was. Mevrouw Li en mijnheer Yue hadden slechts minder dan een maand tijd om samen te zijn vóór hij stierf op 18 februari 2002, op de leeftijd van 29 (zie: http://www.clearharmony.net/articles/200203/3523.html).

Op 11 maart 2002, minder dan een maand later, terwijl ze nog steeds rouwde over de dood van haar echtgenoot, stormde de politie haar huis binnen en arresteerde ze haar opnieuw. Ze werd voor nog eens twee jaar dwangarbeid veroordeeld en opnieuw meegenomen naar het Heizuizi werkkamp. Mevrouw Li ging uit protest voor meer dan 100 dagen in hongerstaking. Ze werd gedwongen te eten gedurende haar hongerstaking. De bewakers gebruikten dikke plastieken tubes of duwden met hun handen rijstballen in haar mond. Ze werd ook gedwongen om hoog geconcentreerd zoutwater te drinken. Nadat alle methodes uitgeput waren, werden haar intraveneuze injecties toegediend. Het meer dan 100 dagen regelmatige gedwongen voeden schaadde haar gezondheid en ze werd zeer zwak. Bewaker Zhang Guimei (vrouw) en bewaker Wang Jing (vrouw) sloegen en schopten haar nog steeds en gebruikten elektrische stokken om haar te schokken. Ze werd ook gefolterd met de Big Hang Up¹.

Toen haar twee oudere broers haar kwamen bezoeken, werden ze gedurende vijf uur gevangengenomen. Ze werden gedwongen om een statuut te tekenen waarin vermeld stond dat zij verantwoordelijk waren voor haar conditie die het resultaat was van de hongerstaking. Als ze weigerden, zouden ze niet vrijgelaten worden, dus tekenden ze tegen hun wil. Mevrouw Li haar benen waren zo erg gezwollen dat ze niet kon gaan en ze was niet in staat om voor zichzelf te zorgen. De bestuursleden van het kamp waren bang dat ze zou sterven onder hun hoede, dus werd ze in juni 2003 vrijgelaten. Haar twee oudere broers regelden voor haar een hospitalisatie voor een maand in het stadsziekenhuis van Siping. Ze mocht naar huis zodra ze in staat was om te stappen door zich vast te houden aan een muur.

Omdat de vervolging van Falun Gong in China blijft doorgaan, kon mevrouw Li de oefeningen niet openlijk doen. Haar conditie verslechterde. In de zomer van 2005 bezochten bewakers van het dwangarbeidskamp in Heizuizi haar schoonmoeder om haar te vragen naar de verblijfplaats van mevrouw Li. Mevrouw Li leefde in angst en kon haar gezondheid niet verbeteren. Ze stierf op 14 oktober 2008.

Voetnoot
1. Er zijn twee vormen van deze foltering:
(a) Beide handen worden op de rug gebonden en alleen de tenen raken de grond. Een persoon wordt aan een touw vastgeketend dat aan een raamkader is gebonden;
(b) Eén hand van de persoon is vastgebonden aan een stapelbed en de andere hand aan een ander bed, dan worden de twee bedden naar de tegenovergestelde richting getrokken. Het is extreem pijnlijk alsof het lichaam uit elkaar wordt getrokken.
Zie de illustratie op: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2004/11/17/54624.html
Gerelateerd rapport: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2004/12/18/55691.html
Chinese versie beschikbaar op: http://minghui.org/mh/articles/2008/10/31/188922.html
Engelse versie beschikbaar op: http://www.clearharmony.net/articles/200811/46685.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular