Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken, Jozias van Aartsen, over Mensenrechten in China

"...Maar de mensenrechtensituatie in China blijft een bron van grote zorg voor de Nederlandse regering. De toepassing van de doodstraf heeft een ongekend niveau bereikt sinds de start van de sla hard toe campagne. Volgelingen van Christelijke kerken en andere religieuze gemeenschappen, evenals leden van de Falun Gong, blijven vervolgd worden. De strijd tegen het terrorisme wordt gebruikt als een voorwendsel om de onderdrukking van minderheden in Xinjiang en Tibet te intensiveren..."

Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken, Jozias van Aartsen, tijdens de 58e zitting van de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties (27 maart 2002).

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular