VS: Burgemeester Larry Agran van Irvine vraagt om onmiddellijke vrijlating van Dr. Charles Li

Op 9 december, op de gemeenteraadvergadering in Irvine, Californië, kondigde burgemeester Larry Agran aan dat hij aan de ambassadeur van de V.S. in China, Ambassadeur Randt, een brief heeft geschreven die hij aan de gemeenteraad en het publiek voorlas. In de brief stond te lezen dat er aan Chinas ongrondwettelijke vervolging van Falun Gong en misbruiken van de rechten van de Mens onmiddellijk een eind moest komen. Hij schreef: "Ik verzoek u dringend deze brief aan de bevoegde Chinese autoriteiten te overhandigen en anderzijds een onmiddellijk einde te maken aan Chinas schendingen van de rechten van de mens. In verband hiermee ben ik hier samen met duizenden Amerikanen die met respect om de onmiddellijke vrijheid van Charles Li, een Amerikaanse burger, en andere gewetensgevangenen verzoeken."

Voorafgaand aan de toespraak van de burgemeester, richtten Yeong-Ching Foo (Charles Li zijn verloofde) en plaatselijke beoefenaars zich tot de gemeenteraadsleden. In het begin vertelde een beoefenaar over de Falun Gong, haar effect op de gezondheid en energie, over de schoonheid en rust van de praktijk en over de plaatselijke oefenplaatsen. Een andere beoefenaar sprak over de nieuwe resolutie (H con Res 304) en overhandigde een informatiepakket aan de gemeenteraad en de burgemeester - inclusief flyers, VCDs, een copy van de nieuwe resolutie, ect.. Ten derde vertelde Miss Yeong-Ching Foo  de gemeenteraad over Charles en over de situatie waarin hij en andere beoefenaars in China zich bevinden. Ten slotte vertelde een lokale beoefenaarster in het Chinees over de ervaringen van haar beoefening van Falun Gong in China en over de vervolging die zij er meemaakte toen zij er nog woonde. Een ander vertaalde de toespraak.

De brief van burgemeester Larry Agran, hieronder weergegeven, is voorgelegd aan Clark Randt de V.S. ambassadeur voor China, President Bush, Staatssecretaris Powell, Senators Feinstein en Boxer en aan de assistent van het staatssecretariaat, Kelly.

December 9, 2003
Ambassador Clark Randt
Xiu Shui Bei Jie 3, 100600, Beijing
The Peoples Republic of China

Dear Ambassador Randt:

I have received numerous reports that thousands of Falun Gong practitioners in the Peoples Republic of China have been illegally arrested and sent to labor camps and mental hospitals without trial. This is a violation of Chinas own Constitution as well as the International Covenant on Civil and Political Rights and the United Nations Universal Declaration of Human Rights. Also, there are many credible reports of torture and other cruel, degrading and inhuman treatment of detained Falun Gong practitioners. Even American citizens have been arrested. This pattern of persecution constitutes a serious violation of the fundamental human rights to freedom of conscience, expression, and assembly.

The U.S. government has been unequivocal in its opposition to Chinas action against Falun Gong. In November of 1999 the U.S. House of Representatives unanimously passed Resolution 218, with the U.S. Senate concurring, which condemned Beijings actions and called for the immediate release of all jailed practitioners. A new, even stronger resolution, HR 188, was introduced in July of 2002. President Bush and Secretary of State Colin Powell have spoken out and issued statements. Governments around the world have responded with similar force. Human rights groups and other organizations such as Amnesty International, Physicians for Human Rights, and the National Organization for Women, have been outspoken in their support of Falun Gongs right to freedom of expression.

I urge you to transmit this letter to the appropriate Chinese officials and to otherwise bring about an immediate end to Chinas human rights violations. In this connection, I am joined by thousands of Americans who respectfully request the immediate release of Dr. Charles Li, an American citizen, and any other prisoners of conscience.

Larry Agran Mayor

Cc: President George Bush
Senator Dianne Feinstein
Senator Barbara Boxer
Secretary of State Colin Powell


ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular