Nog een geslaagde overzeese redding

Verloofde van Australiër landt in Australië na te zijn opgesloten en gemarteld in China; In opvolging van de geslaagde redding van Ms. Li Ying, verloofde van de Australische burger Li Qizhong, uit een Chinees werkkamp, is een ander koppel in Sydney gelukkig herenigd

overzees_reddingDoor een Australische beoefenaar

Op 2 oktober 2002 werd Falun Gong beoefenaarster Ms. Xie Yan van Guangzhou onwettelijk veroordeeld tot 2 jaar in een werkkamp en werd in het beruchte Chatou arbeidskamp van Guangzhou opgesloten. Daar zij weigerde haar geloof in Falun Dafa op te geven, werd haar gevangenschap met 3 maanden verlengd. Pas in januari 2003 kwam zij vrij. In dit werkkamp werd zij op vele verschillende manieren vreselijk gemarteld. Zij was op dat moment pas 24. Jammer genoeg werd zij tijdens de nacht van 23 februari 2004, rond 10:30 door de politie van Tianhe van Guangzhou bedrogen en ontvoerd. Haar verloofde, Mr. Philip law, een Australische burger probeerde heel wat om haar weer te vinden. Uiteindelijk ontdekte hij dat zij in de brainwashing klas, in de zogenaamde “faculteit der rechtsgeleerdheid” opgericht door het politiedepartement van Tianhe, werd vastgehouden. Philip verzocht om met Xie Yan te praten, wat hem werd geweigerd. Vanaf dat moment zette hij met zijn overzeese medebeoefenaars van Falun Gong een reddingsactie op touw.
Phillip Law en verloofde Xie Yan op de luchthaven

 In de straten van Australië deelden beoefenaars folders uit over het droevige verhaal van dit koppel en riepen het publiek op om de Chinese ambassade aan te schrijven. Op hetzelfde moment werd er regelmatig van buiten China naar de brainwashing klassen getelefoneerd. De misdaden van de misdadigers, waaronder Zeng, de baas van de brainwashing klas, Xie van het "610 Buro" van het politiekantoor in Wushanjie, Zhang  Lifang  en Ren Renjie van de klas werden buiten China bekendgemaakt. Door constant te worden opgebeld van buiten China, werden zij heel zenuwachtig. Op het einde moesten ze toegeven dat zij Xie Yan echt hadden vastgehouden. Terwijl zij zich van hun verantwoordelijkheden probeerden te onttrekken, lieten zij nog steeds niet toe dat Xie Yan met iemand kon praten van buiten China.

 Dat hield Philip’s vastberadenheid om zijn verloofde te redden niet tegen. Op 8 april 2004 publiceerde hij een open brief waarin hij opriep om zijn verloofde en andere Falun Gong beoefenaars, die in China lijden, te helpen. Op 9 april ging hij naar Geneve om tijdens de 60e V.N. conferentie voor de rechten van de Mens de situatie aan te klagen.

De Australische regering bood hem hulp. Het NSW lid van de liberale partij voor Lane Cove, Mr. Anthony Roberts zou zijn collega’s over Xie’s situatie vertellen. Minister Jon Stanhope, MLA voor Canberra lichtte zich in bij de Chinese ambassade over Xie’s situatie en over de details om Philip’s visa voor China te weigeren. John Murphy, MP schreef naar de Minister voor Buitenlandse Zaken, Alexander Downer met het verzoek dat het Ministerie van Buitenlandse zaken en Handel deze situatie met de Chinese autoriteiten op te nemen. Later antwoordde Mr. Downer dat hij de Chinese autoriteiten erop attendeerde de conventie voor de rechten van de mens te hebben overtreden. John Murphy, MP nam contact op met het Australische consulaat in Guangzhou, om te helpen bij de Xie Yan’s aanvraag voor Australië, en om met de vraag haar bij te staan om zo vlug mogelijk Australië binnen te geraken.

Het verhaal over het koppel stond ook in de plaatselijke krant “Inner West Weekly,” dat bij veel mensen waardering en bezorgdheid opriep. Ze waren er allemaal van onder de indruk dat de vervolging zich uitbreidde tot in Australië.

Nog altijd werd er getelefoneerd naar de brainwashing klas. Op 23 april 2004 liet de klas, onder internationale druk Xie Yan vrij. Op 31 juli 2004 kwam Xie Yan veilig aan op de luchthaven van Sydney en werd het jonge koppel eindelijk opnieuw verenigd. Zij apprecieerden enorm de hulp van het Australische volk, de regering van Australië en de Falun Gong beoefenaars van Australië, Zwitserland en Thailand en waren heel bezorgd over de vele beoefenaars die nog steeds onwettig worden vastgehouden, in China. Zij roepen alle mensen met een hart op om deze onmenselijke vervolging, de vervolging van mensen die geloven in ”Waarheid-Mededogen-Verdraagzaamheid”  door Jiang’s regime te helpen eindigen en alle Falun Gong beoefenaars zonder voorwaarden vrij te laten.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular