Amerikaans Congreslid Barbara Lee: De aanhoudende Chinese onderdrukking van Falun Gong is een van de grootste mensenrechtenschendingen van onze tijd

Ik steun deze resolutie sterk. Het is een erg belangrijke resolutie, en ik dring er bij mijn collega’s op aan om dat ook te doen.

Het congres heeft zich herhaaldelijk uitgesproken tegen de verdrukking van Falun Gong beoefenaars in China. De resolutie die vandaag voor ons ligt, richt de schijnwerper echter op een nieuw element in de anti-Falun Gong propaganda van de Chinese overheid; de poging elke steun voor Falun Gong binnen de Verenigde Staten te verpletteren.

Voorzitter: Vijf jaar geleden startte de Chinese regering een zeer wrede onderdrukking van de spirituele beweging Falun Gong door heel China. Tienduizenden Falun Gong beoefenaars zijn wreed geslagen, gevangen gezet en gemarteld.

Meer dan 800 Falun Gong beoefenaars zijn vermoord en tienduizenden verblijven nog in gevangenschap in Chinese gevangenissen, in psychiatrische inrichtingen en worden ‘hervormd’ in werkkampen. De aanhoudende Chinese onderdrukking van Falun Gong is een van de van de grootste mensenrechtenschendingen van onze tijd en zal, ongetwijfeld, weggeschreven worden als een van de duisterste periodes in de moderne Chinese geschiedenis.

Het congres heeft zich herhaaldelijk uitgesproken tegen de verdrukking van Falun Gong beoefenaars in China. De resolutie die vandaag voor ons ligt, richt de schijnwerper echter op een nieuw element in de anti-Falun Gong propaganda van de Chinese overheid; de poging elke steun voor Falun Gong binnen de Verenigde Staten te verpletteren.

Gedurende de afgelopen vijf jaren hebben Chinese diplomaten in de Verenigde Staten zich bezig gehouden met een campagne van intimidatie en druk tegen Falun Gong beoefenaars hier in de VS en zij die het voor hen opnemen. Blijkbaar niet tevreden met de wrede onderdrukking van Falun Gong aanhangers in China, heeft China besloten deze repressieve taktieken te exporteren naar de Verenigde Staten.

Zoals de resolutie zegt, zijn Amerikaanse ambtenaren onder druk gezet tegen resoluties te stemmen die de vervolging van Falun Gong veroordelen. Beoefenaars van Falun Gong in de Verenigde Staten zijn ook lastig gevallen en fysiek aangevallen door individuen geassocieerd aan Chinese diplomatieke missies. Media organisaties die getracht hebben de behandeling van Falun Gong rechtvaardig te rapporteren, zijn onder druk gezet door Chinese ambtenaren, in het bijzonder wanneer hun kranten artikelen publiceerden die kritiek uiten over de Chinese overheid.

Voorzitter: de hardhandige taktieken van de Chinese overheid tegen Falun Gong in de Verenigde Staten zal een terugslag kennen. Als Amerikanen uit eerste hand zien tot welke extremen de Chinese overheid gaat om Falun Gong te stoppen, zal de sympathie voor de trouw van de Falun Gong beoefenaars overal beslist groeien. Voorzitter: met deze resolutie stelt het congres in sterke mate tegen zulke taktieken, en ik steun deze passage sterk.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular