"Negen Commentaren" winnen de National Journalism Award in de VS

MINNEAPOLIS - De waarde van de Negen Commentaren op de Communistische Partij werd zichtbaar toen het donderdag een van de hoogste onderscheidingen kreeg van de Asian American Journalist Association.Ieder jaar looft de AAJA tijdens haar jaarlijkse conventie de National Journalism Awards uit voor verschillende categorieën. Tijdens de conventie van 2005 in Minneapolis, kregen de Negen Commentaren de hoogste onderscheiding in de categorie "Aziatisch-Amerikaanse onderwerpen - online".

Dhr Nania, redacteur van de Epoch Times.
De Negen Commentaren is een serie artikelen die - voor het eerst in de geschiedenis - de integrale, schokkende geschiedenis van de Chinese Communistische Partij beschrijft. De Negen Commentaren werd voor het eerst gepubliceerd in de Chineestalige Epoch Times in november 2004. Het werd vertaald naar het Engels en is zowel op het internet als in boekvorm te verkrijgen. Inmiddels zijn de Negen Commentaren beschikbaar in wel 20 talen.

De auteur(s) van de Negen Commentaren moeten anoniem blijven - hun levens en die van hun families zouden in gevaar verkeren indien hun identiteit bekend zou zijn bij de CCP. In hun plaats was Epoch Times redacteur John Nania genomineerd voor de prijsuitreiking. In Minneapolis ontving hij de prijs in naam van The Epoch Times, en betrad het podium met acht andere winnaars.

Spreker van dienst tijdens het feestmaal van de prijsuitreiking was Walter Mondale, voormalig vice-president van de VS en voormalig VS ambassadeur in Japan. Hij becommentariëerde de snelle ontwikkelingen in oost Azië van de laatste jaren, en de groeiende aanwezigheid van China op het wereldtoneel.

Dhr. Nania had de gelegenheid voor een kort onderhoud met dhr. Mondale, die met interesse een exemplaar van de Negen Commentaren accepteerde. "Dit zal ik zeker lezen!" was het antwoord van dhr. Mondale.

De Negen Commentaren hebben geresulteerd in een massale golf van opzeggingen uit de Chinese Communistische Partij en aanverwante organisaties. Het aantal Chinezen dat zich publiekelijk heeft teruggetrokken nadert de vier miljoen, en dit sinds de lancering van de Tuidang ("verlaat de Partij") website begin december 2004, die het aantal opzeggingen bijhoudt.

De AAJA National Journalism Award is de eerste prijs in zijn soort die de Negen Commentaren, welke zowel binnen als buiten China stof zijn voor vele disussies, in ontvangst mochten nemen. Er zijn reeds tientallen publieke forums over de toekomst van China gehouden in verschillende landen, steeds met de Negen Commentaren als middelpunt van de discussie.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular