Chinees Communistisch gala in New York heeft folterlied als thema

NEW YORK (FDI) – Mensen die China’s notoire strafkampen overleefd hebben, vertelden het FDI (Falun Dafa Infocenter) over de verborgen bedoelingen van het opvoeren van CCTV’s “Hetzelfde Lied” (Tong Yi Shou Ge) op het grote officiële gala ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar.

CCTV (Chinese Centrale Televisie) - China"s grootste TV station staat volledig onder controle van de Chinese overheid.
Dit gala wordt georganiseerd door CCTV (Chinese Centrale Televisie) en de Chinese ambassades in verscheidene steden in de VS en Canada. Het themalied van het gala is de stroperige Chinese popsong “Hetzelfde Lied”.

“Het Zelfde Lied” werd in de vroege jaren 90 geschreven en was een populaire hit in China. Het popdeuntje beschrijft de hereniging van twee geliefden die lange tijd gescheiden waren en uiteindelijk samen in harmonie ‘het zelfde lied” zingen. De tekst gaat als volgt: “De lente fluistert al die mooie verhalen/ Dezelfde gevoelens geven ons hetzelfde verlangen/ Dezelfde vreugde geeft ons hetzelfde lied/ Het zelfde lied, ons lied, hetzelfde lied.”

Sinds 2000 wordt dit liedje systematisch gebruikt in de Chinese strafkampen om mensen te kwellen en te “transformeren”. “Transformeren” houdt in dat men zijn eigen ideeën en overtuigingen opgeeft en verklaart alleen nog de communistische partij-ideologie van de regering aan te hangen. “Het Zelfde Lied” wordt vooral toegepast in de vervolging van Falun Gong.

Erping Zhang van het FDI verklaart: "‘Het Zelfde Lied’ is een soort ziekelijk overwinningslied voor de Chinese Communistische Partij (CCP). Gevangengenomen Falun Gong beoefenaars worden gedwongen het lied te zingen onder dreiging van geweld. Wie niet ‘meezingt’ wordt bestraft met stokslagen, elektrische schokken, of dwangvoeding met uitwerpselen en vuiligheid. Eens iemand’s wil gebroken is, ‘viert’ het gevangenispersoneel dat door luidkeels ‘Het Zelfde Lied’ te zingen. Voor duizenden mensen is dit een lied van ellende en wanhoop, en het verdient geen plaats in onze gemeenschap,” aldus Erping Zhang van het Falun Dafa Infocenter in New York.

Mensen die de strafkampen hebben overleefd, hebben verklaard dat het lied voor hen een verschrikkelijke traumatiserende herinnering oproept, en de grootste belediging is voor de honderdduizenden anderen die momenteel gewelddadige “heropvoeding” ondergaan in China.

Het lied is een symbool geworden van de macht van de CCP over andersdenkenden, en dient het doel van bedekte bedreiging en waarschuwing voor al wie het lied herkent.

FDI woordvoerder Dhr. Erping Zhang
Erping Zhang: “Het is geen toeval dat CCTV ‘Het Zelfde Lied’ heeft gekozen als thema. De tekst is melig en verkondigt het verhaal van twee gescheiden mensen die samen komen en terug met één stem spreken. De CCP (Chinese overheid) heeft altijd het principe van ‘één hal-één stem” willen indoctrineren – de Chinezen zouden allemaal als één moeten spreken onder het leiderschap van de CCP. Dit is precies de boodschap die de CCP naar buiten wil brengen, naar andersdenkenden, zoals Falun Gongbeoefenaars, maar ook naar het Chinese volk en de Chinezen in de rest van de wereld. De boodschap is dat iedereen de CCP-lijn moet volgen.”

Het FDI gelooft dat de CCP de vrijheid van meningsuiting misbruikt met de bedoeling te intimideren, kwetsen en beledigen, en doet beroep op de officiële instanties in de VS en Canada om deze zaak te onderzoeken en waar mogelijk maatregelen te treffen.

Het FDI doet tevens een oproep aan alle organisaties die hun faciliteiten ter beschikking stellen van het CCTV gala, om in overweging te nemen dat ‘Het Zelfde Lied’ en de verborgen boodschap erachter, mensen in de plaatselijke gemeenschap kan kwetsen en vervreemden. De waarden die het CCTV liedje representeren, zijn compleet het tegenovergestelde van die van een democratische maatschappij, en horen absoluut niet op een podium gevierd te worden, aldus het FDI.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular