Verklaring van de Vice-President van het Europese Parlement: “Er is voldoende relevant bewijs om de internationale gemeenschap te alarmeren over wat genocide genoemd kan worden”

De volgende verklaring werd ingediend door Edward McMillan-Scott, Vice-President van het Europese Parlement, voor een persconferentie in London in het teken van 7 jaar vervolging van Falun Gong beoefenaars in China.

Dhr. Edward McMillan-Scott (Yorkshire & Humber UK EPP-ED/Conservative), Vice-President van het Europese Parlement en rapporteur voor het EU Instrument voor nieuwe Democratie en Mensenrechten, reisde naar China, Hongkong en Taiwan van 21 tot en met 29 mei 2006 op zoek naar feiten, met name om beweringen over orgaanroof te onderzoeken.
"Ter gelegenheid van het zevende herdenkingsjaar van de aanvang van de vervolging door de Chinese overheid van Falun Gong beoefenaars in China, is er voldoende relevant bewijs om de internationale gemeenschap te alarmeren over wat genocide genoemd wordt. Ik wil met name verwijzen naar het recente rapport van David Matas en David Kilgour, respectievelijk Canadees advocaat en voormalig parlementslid.

Terwijl ik in Peking was, interviewde ik een voormalige Chinese gevangene, Dhr. Cao Dong, een Falun Gong beoefenaar die het lijk van zijn beste vriend heeft gezien, waarin gaten zaten waar de organen verwijderd waren.

Het jaarlijkse rapport van de Verenigde Naties over China heeft sinds 1999 de wijdverspreide mensenrechtenschendingen begaan door het Chinese communistische regime tegen Falun Gong beoefenaars in China, consistent gedocumenteerd. Zulke schendingen omvatten illegale arrestaties en gevangennames, hersenspoeling, marteling en moord.

Nu culmineren de wreedheden in de meest verachtelijke misdaad – het verwijderen van organen van levende Falun Gong beoefenaars die vastgehouden worden als gewetensgevangenen in het Chinese Gulag-achtige netwerk van gevangenissen en werkkampen, en de verkoop ervan met gigantische winsten aan nietsvermoedende slachtoffers wereldwijd die een wanhopige behoefte hebben aan een orgaantransplantatie. De Verenigde Naties is de wereld een onderzoek schuldig.

Het is tijd dat de Volksrepubliek China haar deuren opent om een onbeperkt onderzoek toe te staan van alle werkkampen, ziekenhuizen, psychiatrische inrichtingen en gerelateerde faciliteiten."

Edward McMillan-Scott

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular