Details over de vervolging van Zhao Shifeng en Huang Tiebo in de provincie Heilongjiang

05-11-2008 vervolging

In het begin van april 2008, werden er enkele veroordeelde beoefenaars overgeplaatst van de Hulan gevangenis naar de Daqing gevangenis. Zhao Shifeng uit Xinzhao, gemeente Zhaoyuan, is ernstig gemarteld. Zhao Shifeng is tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld en wordt momenteel gevangen gehouden op afdeling 3 in de Daqing gevangenis.

In de middag van 7 september 2008, benaderden twee politie agenten uit de gemeente Zhaoyuan mr. Zhao op een publieke plek en vroegen hem mee te komen naar het politie bureau voor “een praatje”. Toen hij weigerde, werd er een oproep gedaan voor versterking, en mr. Zhao werd gearresteerd door politieagenten van het Zhaoyuan Gemeente Plattelands Politiebureau. Op diezelfde dag plunderden politieagenten het huis van mr. Zhao en namen Falun Gong materiaal, een cassette recorder en andere voorwerpen in beslag.

Diezelfde avond, martelden politie agenten van het Suihau Plattelands Politiebureau en het Suinong 610 bureau, mr. Zhao op een onmenselijke manier. Vier of vijf politie agenten sloegen en schopten hem en gebruikten elektrische knuppels om hem te folteren. Enkele agenten hielden mr. Zhao vast op de grond en duwden zijn benen in tegengestelde richting van elkaar, op deze wijze werd hem letsel toegebracht tot op het punt dat hij zelfs vandaag de dag niet in staat is om te staan. Na de herhaalde martelingpraktijken, had mr. Zhao moeite om te bewegen, zijn ogen stonden dof, had een lopende neus en zijn kleren waren doorweekt van het zweet. Zelfs toen nog waren de agenten van het Suihau 610 bureau hem aan het vernederen en scholden hem de huid vol. Ze hielden pas op met hem te martelen toen hij geen reactie meer gaf toen zijn gezicht werd gefolterd en zijn ogen gebrand werden met sigaretten peuken. Toen droegen ze hem naar een bank werd hij met handboeien aan een radiator geketend.

De volgende dag toen het hoofd van de Suihua Politie Departement erachter kwam dat mr. Zhao weer een beetje bij zijn positieven was gekomen, werd mr. Zhao overgeplaatst naar het detentiecentrum. Daar werd mr. Zhao verder mishandeld. Ze vertelden hem eerst dat ze met hem wilden praten en probeerden hem te dwingen om zijn zogenaamde “contacten” vrij te geven. Een agent bedreigde hem door te zeggen: “Ik heb een hoop criminelen ter dood laten veroordelen en stuk voor stuk hebben ze bekend. Weet je dat er 15 beoefenaars zijn overleden in het Wanjia dwangarbeidskamp in Harbin Stad?” Na deze bedreiging begonnen ze mr. Zhao weer te martelen. In februari 2007 werd mr. Zhao Shifeng veroordeeld tot 5 jaar gevangenis door een rechter van het Suihua Staats Plattelands Gerechtshof, welke onder het gezag staat van de Chinese Communistische Partij (CCP). Mr. Zhao is nu nog steeds in de gevangenis.
Mr. Huang Tiebo uit Ancheng, Harbin Stad.

Mr. Huang Tiebo, 36 jaar, is een beoefenaar uit Ancheng District, Harbin Stad.
Op 24 juli 2007, ging hij naar een dorp om daar waarheidsverhelderende folders te verspreiden over de vervolging van Falun Gong. Hij ging daar heen met een andere beoefenaar, mr. Huang Fujun, wie later overleden is ten gevolge van de onmenselijke martelingen. Het tweetal werden aangegeven en gearresteerd door politie agenten van het lokale politie bureau. De politie trachtte om hen door middel van marteling een verklaring te laten afleggen. Mr. Huang werd met een heel dun touw opgehangen en met zijn handen vastgebonden achter zijn rug. De politie sloeg hem in zijn gezicht en trapte op zijn hoofd, maar mr. Huang zweeg. Toen werd hij naar het Acheng Politiebureau gebracht waar hij herkend werd door politieagent Xi Jinglong (een lid van het Acheng 610 bureau en nu lid van het Gerechtelijk Bureau). Xi Jinglong liet de gegevens van voorheen transfereren. Ten gevolge werd mr. Huang naar het Acheng Tweede Detentie Centrum gestuurd.

Mr. Huang begon een hongerstaking om te protesteren tegen zijn hechtenis. Op de zesde dag sleepten enkele criminelen hem naar een kamer waar ze probeerden hem met dwang te voeden. Omdat hij zich resoluut verweerde, slaagden ze er niet in om hun doel te bereiken. Daarna werd hij meegenomen naar Acheng Eerste Detentie Centrum. Het hoofd van het Detentie Centrum zag de slechte fysieke staat waarin Huang verkeerde en durfde het niet aan om hem te accepteren. Uiteindelijk werd mr. Huang overgeplaatst naar het Eerste Harbin Detentie Centrum en in het geheim opgesloten tussen ter dood veroordeelde criminelen, geïsoleerd van de buitenwereld.

Meneer Huang werd teruggestuurd naar het Acheng Detentie Centrum, waar hij meer dan vijf maanden vast werd gehouden, voordat hij tot drie en een half jaar gevangenisstraf werd veroordeeld. In de rechtszaal onthulde hij de wandaden van de CCP en wees erop dat het geen misdaad was om een geloof te hebben. Hij vertelde de rechter: “Ik heb geen enkele misdaad begaan, dus u bent niet in het recht om mij te veroordelen.” De rechter bracht het lamlendige excuus naar voren dat het illegaal zou zijn om in het bezit te zijn van folders. Waarop mr. Huang hem vroeg: “Hebt u dan geen misdaad begaan door de folder te lezen? “ De rechter was sprakeloos. Vervolgens werd hij woedend en schorste de hoorzitting.

Op 2 januari 2008, werd mr. Huang naar het “Intensieve Training Centrum” in de Hulan gevangenis gebracht. Deze plek is feitelijk een centrum voor het martelen van beoefenaars. Hij werd daar opnieuw gemarteld. De leefomstandigheden daar waren extreem slecht en de gevangenen werden niet toegestaan met elkaar te spreken of om hun kleren te wassen. Ze werden gedwongen om stil te zitten op een hard bord, met een rechte rug. Twaalf tot vijftien mensen werden in een ruimte met de afmeting van een tweepersoons bed geperst. Elke dag werden de gevangen gedwongen om extreem zware fysieke arbeid te verrichten, en als de vereiste quota niet gehaald werd, resulteerde dat in lijfstraffen. De gevangen hadden vaak niet genoeg te eten en gevangen die leden aan schurft, hoest, vlooien, of andere ziektes werden gewoon met de rest opgesloten. Normaal gesproken werden zes á zeven gevangenen het hele jaar door in een tweepersoons bed geperst en omdat het de gevangenen niet werd toegestaan zich te douchen of hun kleding te wassen, stonk het heel erg in de stikhete zomer. Iedereen kreeg maar drie minuten om naar het toilet te gaan. De beoefenaars leden niet alleen onder de povere leefomstandigheden maar ook onder de martelingen van de gevangenis bewakers en andere criminelen.

Op 2 januari arriveerde mr. Huang in het “Intensieve Training Centrum” Hij werd gedwongen zich te ontdoen van al zijn kleren en werd onderzocht. Hij kreeg het plakkaat “Gevangene” op zijn kleren geprint en werd gedwongen om voor een muur te staan. De bewakers bedreigden hem en folterden hem met elektrische knuppels en probeerden hem te dwingen om de zogenaamde “vier verklaringen” te ondertekenen. De “vier verklaringen” zijn om geen Falun Gong meer te beoefenen, om gescheiden te blijven van Falun Gong, spijt te getuigen van geoefend te hebben in het verleden, en de afwijzing van Falun Gong. In de namiddag riep Shen Gang (op bevel van de bewakers) mr. Huang naar een opslagruimte en probeerde hem te dwingen om de “vier verklaringen” te ondertekenen. Shen Gang vertelde hem duidelijk dat hij handelde op bevel van de bewaarders. Mr. Huang was niet bereid om de “vier verklaringen’ te ondertekenen. Later deed Shen Gang, dit keer samen met een andere crimineel, weer een poging om mr. Huang over te halen om te tekenen, mr. Huang weigerde weer. Toen werd mr. Huang met geweld meegesleept naar de opslagruimte, wat feitelijk een geheime plek was om beoefenaars te martelen en daar werd hij vastgebonden. He Yan stompte tegen de rug van mr. Huang en dwong zijn armen achter zijn rug terwijl Sheng Gang de vingers van mr. Huang met eetstokjes bestook. Ze sloegen hem op zijn hoofd met knuppels en trapten op zijn duimen. Dit zijn enkele methodes die gebruikt worden om Falun Gong beoefenaars te martelen. Ze schopten mr. Huang totdat hij niet meer in staat was om te staan. De volgende dag werd hij gedwongen om wederom voor een muur te staan. De bewakers bedreigden hem weer en vertelden hem dat als hij weigerde om de “vier verklaringen” te ondertekenen hij gevangen zou worden gehouden totdat zijn straf was verlopen. Iedere dag zetten ze hem op deze manier onder druk om te tekenen. Ook dwongen ze hem om videoprogramma’s te kijken waarin Falun Gong werd gedemoniseerd.

Engelse versie:  http://www.clearharmony.net/articles/200810/46467.html
Chinese versie: http://minghui.org/mh/articles/2008/10/7/187258.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular