Gerenommeerd Chinese olieverfschilder Fan Yiming gevangen genomen vanwege het beoefenen van Falun Gong.

13-11-2008 olympischespelen

Voordat  de Olympische Spelen begonnen, heeft het Chinese communistische regime de Spelen gebruikt als een excuus om op grote schaal Falun Gong beoefenaars te arresteren. Halverwege juli 2008, heeft de politie de gerenommeerde olieverfschilder meneer Fan Yiming gearresteerd en hem tot twee jaar dwangarbeid veroordeeld.

Olieverfschilder Fan Yiming
Meneer Fan is geboren in 1967 in de provincie Fujian. Hij had al op zeer jeugdige leeftijd een interesse in schilderen. In 1991 studeerde hij af aan het Olieverf Departement van het Central Fine Arts College, en begon hij zijn professionele carrière als olieverfschilder.
 
De kunstwerken van meneer Fan zijn zowel binnen als buiten China tentoongesteld, en vele beroemde mensen in Amerika en Europa hebben zijn kunst gekocht. In 2001 werd hem de opdracht gegeven om een portret te schilderen van de voormalige Britse Minister Edward Heath en om een cultureel en kunst uitwisselingsprogramma tussen China en Engeland onder zijn hoede te nemen.

Tussen 2001 en 2003 hield meneer Fan drie privé kunstexposities in Hong Kong en nog een aparte in Londen in 2004. In september 2004 publiceerde de Beijing Industrial en Art Publishing Press een boek genaamd “Go the same way”, welke een speciale oplage is van de beste kunstwerken van meneer Fan. In oktober 2004 nam hij deel aan de eerste “Go the same way” olieverf tentoonstelling die gehouden werd in de Beijing Internationale Arts Academy. In november 2005 nam hij deel aan de tweede “Go your own way” tentoonstelling die ditmaal gehouden werd in het Jinri Arts Museum in Beijing.

Tussen januari en juli 2008 werden tenminste 586 beoefenaars uit de omgeving van Beijing gearresteerd, inclusief de beroemde volksmuzikant meneer Yu Zhou en zijn vrouw, mevrouw Xu Na. Op een dag toen meneer Yu en mevrouw Xu naar huis reden na een optreden, werden ze aangehouden door de politie, gearresteerd en gevangen genomen. Elf dagen later werd de familie van meneer Yu een urn overhandigd met het stoffelijk overschot van het lichaam van meneer Yu. Mevrouw Xu wordt nog steeds gevangen gehouden. 

Originele Chinese artikel:

http://minghui.ca/mh/articles/2008/10/22/188262.html

Hieronder vind u enkele van de werken van Fan Yiming:

(klik voor vergroting)

(klik voor vergroting)

Schilderij 3 (klik voor vergroting)

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular