Bijkomend nieuws over de vervolging in China

Vandaag omvat het nieuws uit China incidenten over de vervolging die in 20 steden of gewesten plaatsvonden. In dit verslag werden 15 beoefenaars onderworpen aan een slechte behandeling tijdens hun detentie en zijn minstens 19 beoefenaars onwettig gearresteerd.

 1. [Daqing, provincie Heilongjiang]  Arrestatie van mevr. Yao Guiying
 2. [Tianjin] Mevr. Zhang Lanfu vastgehouden voor één nacht
 3. [Harbin, provincie Heilongjiang] arrestatie van drie beoefenaars
 4. [Tangshan, provincie Hebei] Dhr. Wang Sheng wordt vervolgd in de gevangenis van Jidong
 5. [Jinyun, provincie Zhejiang] arrestatie van mevr. Zhou Huifen
 6. [Guangzhou, provincie Guangdong] Politie arresteert vier beoefenaars
 7. [Qinglong gewest, provincie Hebei] Negen beoefenaars gearresteerd; zelfs een 78-jarige persoon werd niet gespaard
 8. [Harbin, Heilongjiang] Mevr. Zhao Shumei keert terug naar huis om op haar veroordeling te wachten
 9. [Baoji, provincie Shaanxi] Mevr. Hu Hongke onwettig veroordeeld
 10. [Qingyang, provincie Gansu] Dhr. Zhang Feng gearresteerd en afgeperst
 11. [Luoding, Provincie Guangdong] Arrestatie van dhr. Huang Guoyi
 12. [Chaoyang City, provincie Liaoning] Mevr. Liu Yuhua wordt vermist
 13. [Shijiazhuang, Provincie Hebei] Mevr. Zhang Suqin zit vast in het vrouwendwangarbeidskamp van Hebei
 14. [Yuanjiang, provincie Hunan] Arrestatie van mevr. Liu Dingying
 15. [Liaoyang, provincie Liaoning] Arrestatie van dhr. Wu Falin en zijn vrouw, mevr. Hong Yanli
 16. [Chifeng, Inner Mongolia] Mevr. Ning Lihong gearresteerd en naar het dwangarbeidskamp van Tumuji gebracht
 17. [het Xupu gewest, provincie Hunan] Dhr. Wu Ligeng gevolgd en lastig gevallen
 18. [Weifang, de provincie Shandong] Verschillende beoefenaars gearresteerd
 19. [Shenyang, de provincieLiaoning] Mevr. Shi Guihua gearresteerd door de politie
 20. [Pingdu, de provincie Shandong] Mevr. Sun Xiujuan gearresteerd en afgeperst
 21. [Jinan, de provincie Shandong] Politie spant samen om mevr. Jiao Cuilan naar   een dwangarbeidskamp te sturen
 22. [Luoyang, de provincie Henan] Drie beoefenaars worden geconfronteerd met een onwettige rechtszaak
 23. [Tianjin] Mevr. Zhang Liping weggehaald uit haar huis
 24. [Shijiazhuang, de provincie Hebei] De heer An Gang veroordeeld tot 1,5 jaar gevangenisstraf

1. [Daqing, provincie Heilongjiang] Arrestatie van mevr. Yao Guiying

8 officieren geleid door de baas, Li Jun van het politie departement van Chengfeng, braken op 8 juli 2009 om 9:00 ‘s morgens in in het huis van mevr. Yao Guiying. Met geweld droegen ze haar naar beneden uit haar appartement en duwden haar vervolgens in een politiebus. Haar man volgde de bus tot aan het politiegebouw waar hij met de politie debatteerde en eiste dat ze zijn vrouw zouden vrij te laten. Jammer genoeg was zij reeds overgeplaatst.
Mevr. Zhang Qilan werd eveneens die dag gearresteerd, een inwoonsteruit dezelfde buurt. Agenten van het politiedepartement van Chengfeng vroegen haar om op het politiebureau haar geld te komen ophalen die ze eerder van haar hadden afgeperst. Dit was echter een voorwendsel om haar daar te krijgen. Ze werd gearresteerd vlak nadat ze er aankwam.
Later die dag werden mevr.Yao en mevr. Zhang naar het vrouwendwang arbeidskamp van Heilongjiang gezonden. Omdat mevr. Zhang niet door de medische testen heen kwam, weigerden de kamp officieren haar op te nemen, waarop de politie haar vervolgens vrijliet. Mevr. Yao is nog steeds in gevangenschap.
Li Jun: 86-... (kantoor), 86-... (thuis), 86-13394664958 (gsm), 86-13936900024 (gsm)
Li Guotao: 86-45... (kantoor), 86-459-5603342 (thuis), 86-13394664929, 86-13904892289

2. [Tianjin] Mevr. Zhang Lanfu vastgehouden voor één nacht

Op 9 juli 2009, ’s avonds, doorzochten agenten van het politiebureau van Gangbei het huis van mevr. Zhang Lanfu, een inwoonster van het Dagang district in Tianjin. De politie nam haar mee naar het bureau en hield haar daar de hele nacht vast.

3. [Harbin, provincie Heilongjiang] arrestatie van drie beoefenaars

In het dorp Xinhua van de stad Acheng, arresteerden politieambtenaren drie beoefenaars van de stad Harbin rond de middag op 2 juli 2009. Alledrie bevinden zich momenteel in het tweede detentiecentrum van Acheng.

4. [Tangshan, provincie Hebei] Dhr. Wang Sheng wordt vervolgd in de gevangenis van Jidong

Dhr. Wang Sheng komt uit de regio Chicheng,provincie Hebei. Hij werd gearresteerd in mei 2009 en gezonden naar de vijfde devisie van de gevangenis van Jidon in Tangshan. Op 3 juli 2009 begon hij symptomen van een erntsige vorm van leukemie te krijgen en werd daarop naar het Nayan hospitaal gebracht, waar elke dag door 12 bewakers die in 4 ploegen werkten werd gevolgd om hem van nabij te controleren. Tijdens hun bezoek, merkte de familie zijn bleekheid op en het onvermogen om te eten. Zij eisten zijn onmiddellijke vrijlating op medische grond, maar hun verzoek werd geweigerd. Naar verluidt zou de gevangenis hem momenteel vasthouden in hun hospitaal.
Drie andere beoefenaars uit Chicheng worden in dezelfde gevangenis vastgehouden: mevr. Wang Yuhai, de heer Liu Yang en de heer Zhao Bingheng.
Hoofd van de gevangenis Song Chenliang: 86-13930530566, 86-315-8327666

Politiek hoofd van de gevangenis Peng Yanjie (voormalig hoofd van het 610 bureau): 86-13903157108, 86-315-8327888
Secretaris van het disciplinair comité van de gevangenis en huidig hoofd van het 610 bureau An Yue: 86-13503150211, 86-...

5. [Jinyun, provincie Zhejiang] Arrestatie van mevr. Zhou Huifen

Op 10 juli 2009 werd mevr. Zhao Huifen gearresteerd. Agenten van het politiedepartement van Lishui, van de afdeling Binnelandse Veiligheid en van het 610 bureau namen aan de arrestatie deel.

6. [Guangzhou, provincie Guangdong] Politie arresteert vier beoefenaars

Op de avond van 9 juli 2009 brak de politie van Guangzhou in in het huis van de heer Zhang Yuanbo en zijn vrouw, Aying. Zij doorzochten het huis tot middernacht, vooraleer hen mee te nemen. Diezelfde nacht werden eveneens beoefenaars Zhu Zhu en mevr. Huang Xiaoyu, die het koppel bezochten, gearresteerd. Mevr. Huang zit momenteel vast in het detentiecentrum van Tianhe.

7. [Qinglong gewest, Provincie Hebei] Negen beoefenaars gearresteerd; zelfs een 78-jarige persoon werd niet gespaard

Op 10 juli 2009 om 2.:00 uur ‘s nachts werden negen beoefenaars uit het dorp Shahe gearresteerd en weggevoerd naar het detentiecentrum van het gewest Kuancheng. Deze beoefenaars waren: mevr. Han Xueying, mevr. Zhang Cuifen, mevr. Du Jingyu, de heer Han Xingxin, mevr. Wang Fengzhi, de heer Dong Yurong, mevr. Huang Shuyan, mevr. Wang Fenglai en mevr. Liu Suyun. Volgens de wet zouden detentiecentra geen oudere mensen in gevangenschap mogen houden, desondanks weigerden de bewakers 78-jarige Han Xingxin en 65 jarige Huang Shuyan vrij te laten; pas als ze een boete zouden betalen konden ze gaan. Mevr. Huang werd vrijgelaten nadat haar familie de (afkoop)som van 5000 yuan betaalde. De familie van dhr. Han kon zich dat niet veroorloven. Hij wordt nog steeds vastgehouden.
Het politiebureau van Nianziyu: 86-335-6916408

8. [Harbin, Heilongjiang] Mevr. Zhao Shumei keert terug naar huis om op haar veroordeling te wachten

Mevr. Zhao Shumei van het residentieel gebied Anbu in het district Xiangfang werd uit haar huis gehaald op 10 juli 2009. De agenten hierbij betrokken waren Wang Dianbin (nummer 86-13936438610) en Yuan Zhaoxiang (nummer 86-13604885769) van de Nationale Veiligheidsbrigade van Xiangfang. Mevr. Zhao werd vrijgelaten en wacht haar verhoor thuis af.

9. [Baoji, provincie Shaanxi] Mevr. Hu Hongke onwettig veroordeeld

Mevr. Hu Hongke was tewerkgesteld inde negende werkplaats van de alcoholstokerij van Xifeng. Rond maart arresteerde Chen Dahuan van het politiedepartement van het gebied Fengxiang haar en nam haar mee naar het Fenghuang hotel om haar te hersenspoelen. Zij werd veroordeeld kort na haar arrestatie en wordt momenteel vastgehouden ofwel in Weinan of in Tongchuan.

10. [Qingyang, provincie Gansu] Dhr. Zhang Feng gearresteerd en afgeperst

Op 8 juli 2009 om 10.00 uur ‘s morgens braken adjunct chef Gou Guangshan van het 610 bureau van Zhenyuan en politieagent Xi Youchen uit het dorp Miaoqu in in het appartement van de heer Zhang Feng. Zonder enige wettige legitimatie te tonen, doorzochten ze zijn huis en namen hem zijn persoonlijke spullen af waaronder een computer, een tv, een satellietontvanger, boeken en een gsm. Gou Gaungchan belde vervolgens naar het plaatselijke politiedepartement om de heer Zhang naar het politiebureau van Miaoqu te laten brengen, waar ze hem gedurende 8 uren ondervroegen en hem 5000 yuan afhandig maakten.
Gou Guangchan: 86-13309341392
Xi Youren: 86-15095576767

11. [Luoding, provincie Guangdong] Arrestatie van dhr. Huang Guoyi

Op 10 juli 2009 rond negen uur ‘s avonds deelde de heer Huang Guoyi materiaal uit over de ware toedracht en gebeurtenissen van de vervolging in Lishao in de stad Luoding toen agenten van het politiebureau van Lishao hem arresteerden.
Lishao politiebureau: 86-766-3581369

12. [Chaoyang stad, provincie Liaoning] Mevr. Liu Yuhua wordt vermist

Op 11 juli 2009 ging mevr. Liu Yuhui op stap met een medebeoefenaar en is tot op heden niet naar huis teruggekeerd.

13. [Shijiazhuang, provincie Hebei] Mevr. Zhang Suqing zit vast in het vrouwendwangarbeidswerkkamp van Hebei

Agenten van het politiebureau van Xili arresteerden op 16 maart 2009 mevr. Zhang Suqing en sloten haar op in het Eerste Detentiecentrum. In principe zou zij tot begin juni vastgehouden worden. Men vernam dat zij later veroordeeld werd tot 1 jaar en negen maanden dwangarbeid. Ze wordt momenteel vastgehouden in het vrouwendwangarbeidskamp van Hebei.

14. [Yuanjiang, provincie Hunan] Arrestatie van mevr. Liu Dingying

Mevr. Liu Dingying is van Magongpu gelegen, in Yuanjiang. Politie haalden haar huis overhoop in haar afwezigheid op 1 juli 2009. Zij namen haar Dafa boeken en een MP3 speler mee. Zij arresteerden haar vervolgens op 8 juli 2009 om 21.30 uur ‘s avonds.
Adjunct-hoofd Yuan Lixin van het 610 bureau: 86-737-..., 86-13707373002, 86-737-2806610
Xia Xiangru, staflid van het 610 bureau: 86-13875343592

15. [Liaoyang, provincie Liaoning] Arrestatie van dhr. Wu Falin en zijn vrouw, mevr. Hong Yanli

Dhr. Wu Falin en mevr. Hong Yanli zijn een getrouwd koppel van in de 60. Op 29 juni 2009 braken agenten van het Gongnong politiebureau in in hun huis en arresteerden hen. Ambtenaren van hetzelfde politiebureau hebben sinds januari 8 beoefenaars gearresteerd.

16. [Chifeng, Inner Mongolia] Mevr. Ning Lihong gearresteerd en naar het dwangarbeidskamp van Tumuji gebracht

Mevr. Ning Lihong, 45 jaar, woont in het dorp Wazimiao te Ningcheng. Op 12 mei 2009 arresteerden agenten van het Xiqiao politiebureau haar en stuurden haar naar het politie departement van Kalaqin en brachten haar op 14 mei over naar het detentiecentrum van Kalaqin. Recentelijk werd zij veroordeeld tot 1 jaar dwangarbeid en weggebracht naar het dwangarbeidskamp van Tumuji.
Baas van de wettelijke afdeling van het politiedepartement van Chifeng is Du Wenlong
Hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdevisie van het politie departement van Kalaqinqi Liu Zhenting: 86-476-3770101, 86-476-3758925, 86-13947669710
Dwangarbeidskamp van Tumuji86-482-6710232; Kapitein Jia Mei: 86-13847986868

17. [het Xupu gewest, provincie Hunan] Dhr. Wu Ligeng gevolgd en lastig gevallen

Rond 1 juli zond het handelsbureau van Xupu zijn veiligheidsbewaker Shu Qingrong uit om dhr. Wu Ligeng lastig te vallen. Zij hielden hem nauwlettend in de gaten en hinderden ernstig zijn normale leven.

18. [Weifang, de provincie Shandong] verschillende beoefenaars gearresteerd

Op 8 juli 2009 om 17.00 uur ‘s middags arresteerden agenten van het politiebureau van de stad Shibu dhr. Lin Yongshun, wonende in het dorp Qianliuhang in Shibu. Hij wordt momenteel vastgehouden in het hersenspoelcentrum Lijiabu in Changyi.
Diezelfde dag ging een andere groep agenten van hetzelfde politiebureau tot drie maal toe naar het huis van dhr. Wang Hongluo.. Zij klommen over de muur en vielen zijn huis binnen tijdens zijn afwezigheid, daarbij de wet overtredend.
Dhr. Li Huiqiang uitXijintai, Shibu stad werd gearresteerd terwijl hij een andere beoefenaar bezocht op 18 juni 2009. Hij wordt nog steeds vastgehouden in het detentiecentrum van Changyi.
Politiebureau van Shibu: 86-536-7703369

19. [Shenyang, de provincie Liaoning] Mevr. Shi Guihua gearresteerd door de politie

Op 6 juli 2009 doorzocht de politie het huis van mevr. Shi Guihua en arresteerden haar. Zij bevindt zich momenteel in het plaatselijke detentiecentrum.

20. [Pingdu, de provincie Shandong] Mevr. Sun Xiujuan gearresteerd en afgeperst

In de ochtend van 1 juli 2009 haalden agenten van 610 bureau van Pingdu samen met die van het politiebureau van het dorp Wanjia en de lokale partijsecretaris het huis van mevr. Sun Xiujuan overhoop. Zij namen haar Dafa boeken in beslag en namen haar mee naar het politiebureau. De politie poogde om geld van haar afhandig te maken onder het mom van een “boete”. Zij slaagden hier niet in omdat haar familie dit niet kon betalen. Zij werd overgebracht naar het detentiecentrum van Pingdu.

21. [Jinan, de provincie Shandong] Politie spant samen om mevr. Jiao Cuilan naar een dwangarbeidskamp te sturen

Op 4 juli 2009 werd mevr. Jiao uit het Licheng district gearresteerd terwijl zij materiaal aan het uitdelen was die de waarheid vertelt over de vervolging van Falun Gong. Agenten van het politiebureau van Dongfeng namen haar de volgende dag mee naar het detentiecentrum van Zhangzhuang. Binnenkort zou zij veroordeeld worden tot 1 jaar dwangarbeid.
Het 610 bureau van Licheng: 86-531-85083867
Directeur Wang Sijun: 86-531-903603, 86-531-8066000, 86-13606409088 (gsm)
Zhang Shunian: 86-531-88014221 (thuis), 86-13688618537 (gsm)

22. [Luoyang, de provincie Henan] Drie beoefenaars worden geconfronteerd met een onwettige rechtszaak

Gedurende 1 jaar zijn mevr. Zhao Ying, de heer Li Jingke en de heer Yao Huiyong vastgehouden in het detentiecentrum van Mangshan. Recentelijk ontving hun familie van de districtsrechtbank de mededeling dat de berechting van de beoefenaars gepland is op 17 juli 2009 om 9.00 uur ‘s morgens.

23. [Tianjin] Mevr. Zhang Liping weggehaald uit haar huis

Op 8 juli 2009, om 14.00 uur ‘s middags braken meer dan 10 politieagenten in burger van het bureau van Shangcang in in het huis van mevr. Zhang Liping. Zij haalden haar huis overhoop en namen Dafa boeken en waarheid verhelderend materiaal in beslag.

24. [Shijiazhuang, de provincie Hebei] De heer An Gang veroordeeld tot 1,5 jaar gevangenisstraf

Recentelijk is de heer An Gang veroordeeld tot 1,5 jaar opsluiting en bevindt zich nu in het dwangarbeidskamp van de stad Shijiazhuang. Zijn vrouw, mevrouw Chen Jinhuan dient een gevangenisstraf uit van 1 jaar en 3 maanden in het vrouwendwangarbeidskamp van Hebei.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular