Amerikaanse Staatsdepartement brengt het 2013 rapport uit over internationale vrijheid van geloofDe verslaggeving omvat individuele rapporten en uitgebreide tactieken gebruikt in de vervolging op Falun Gong

Het is vijftien jaar geleden sinds de Chinese Communistische Partij in 1999 begon met het vervolgen van de vredevolle beoefening Falun Gong. Het rapport van 2013 documenteert zowel individuele gevallen als de systematische vervolging van Falun Gong in heel China. Het rapport legt ook de georganiseerde laster bloot op Falun Gong beoefenaars door pro-Communistische groepen in Hong Kong, hetgeen het beleid ondermijnt van “Een land, twee systemen.”

Terwijl het rapport veel aandacht schenkt aan de voortdurende vervolging, faalt het in het aantonen van een horrormisdaad tegen de mensheid: het door de Staat aangestuurde beleid van orgaanroof op Falun Gong beoefenaars en andere gewetensgevangenen in China. Dit mankement is er ondanks dat het Amerikaanse Staatsdepartement kort deze misdaad heeft vermeldt in haar jaarlijkse verslag over China tijdens de voorbije drie jaar. Meer nog, het Amerikaanse congres heeft de afgelopen jaren een reeks van hoorzittingen gehad over deze materie en recentenlijk de Resolutie van het Parlement 281 uitgebracht, die gemaakt was op 30 juli 2014 door het Comité  voor Buitenlandse Relaties. Deze resolutie eist een “verzoek aan het Staatsdepartement om een meer gedetailleerde analyse uit te voeren over staats gesanctioneerde orgaanroof van gewetensgevangenen zonder hun toestemming in het jaarlijkse Rapport voor de Mensenrechten”

Het Falun Dafa Informatiecentrum gelooft dat het 2013 rapport van het Amerikaanse Staatsdepartement en verdere blootlegging van de door de Chinese staat gerunde orgaanroof zal helpen om het leven van onschuldigen te waarborgen en een eind te maken aan de 15 jarige vervolging op Falun Gong.

Bron http://faluninfo.net/article/1315/US-DOS-Releases-2013-International-Religious-Freedom-Report/?cid=84

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular