Taiwan: Het provinciebestuur van Pingtung keurt resolutie goed die de rechtzaken tegen Jiang Zemin steunt

(Minghui.org) Het provinciebestuur van Pingtung nam op 22 januari unaniem een resolutie aan en steunt daarmee de gerechtelijke aanklachten tegen voormalig Communistisch leider Jiang Zemin voor de rol die hij speelde in de verwoestende 16 jaar lang durende vervolging van Falun Gong beoefenaars. De resolutie veroordeelt ook de orgaanroof bij Falun Gong beoefenaars en andere gewetensgevangenen die onder het beleid van het Chinese regime uitgevoerd wordt.

De resolutie werd door raadslid Hong Zongkai van de Democratische Progressieve Partij voorgesteld en wordt mede gesteund door negen raadsleden van verscheidene partijen.

Vijf andere Taiwanese provincies hebben soortgelijke partijgebonden resoluties goedgekeurd en dringen er bij de Chinese regering op aan om de vervolging van Falun Gong te stoppen.

Bestuursleden van de provincie Pingtung houden banners vast om hun steun te uiten voor de rechtszaken die tegen Jiang Zemin aangespannen worden.
De resolutie (1)
De resolutie (2)

De resolutie werd aangenomen op de vooravond van 23 januari, namelijk ‘Wereldvrijheidsdag’, een herdenkingsdag die in Taiwan en Zuid-Korea gevierd wordt. Raadslid Hong Zongkai merkte op dat de resolutie aantoont dat de mensen van Pingtung een diep respect handhaven voor de mensenrechten.

Volgens de andere vijf raadsleden is vrijheid van geloof een basismensenrecht en zou universeel gewaardeerd moeten worden. De raadsleden veroordeelden specifiek de orgaanroof die het regime uitvoert bij levende gewetensgevangenen, van welke de meerderheid Falun Gong beoefenaars zijn.

Dhr. Cantian verklaarde, “De orgaanroof tart de wetten van de hemel. Geen enkele regering ter wereld, met uitzondering van de Communistische partij, zou dit ooit doen. Het is zo onmenselijk. Zo’n regering is niet te vertrouwen. Iedereen zou er zich over moeten uitspreken, omdat dit gerelateerd is aan de wereldvrede. Als we dit negeren, zullen de universele waarden voor mensenrechten verdwijnen.”

Dhr. Hong Zongkai zei, “De hele wereld zou Jiang Zemin moeten veroordelen voor het initiëren en regisseren van deze ramp. Hij moet berecht worden.”

“Ik hoop dat de Chinese regering zal luisteren naar de stemmen van de mensen zowel in als buiten China. Ik hoop ook dat de Chinese regering de mensenrechten zal respecteren en de vervolging van Falun Gong zo snel mogelijk beëindigd.”

Sinds 23 januari, Wereldvrijheidsdag, hebben al 1,23 miljoen mensen uit acht verschillende Aziatische landen en gebieden – Taiwan, Zuid-Korea, Japan, Hong Kong, Macao, Maleisië, Singapore en Indonesië – de petitie ondertekent die de recente vloed van aanklachten door Falun Gong beoefenaars tegen Jiang Zemin steunt.

De poster vermeldt; “wereldwijde steun voor de rechtszaken tegen Jiang Zemin,” De vlaggen vertegenwoordigen Taiwan, Zuid-Korea, Japan, Hong Kong, Macao, Maleisië en Singapore.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2016/2/1/155026.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular