Nederland: Chinese ambassade zet IIAS lezing over Falun Gong onder druk

Op 7 juni 2001, werd er een seminar georganiseerd door het IIAS in Amsterdam. Door een aantal personen, onder wie de sinoloog prof. Ter Haar uit Leiden, een politicologe uit Hongkong en een “Human Rights Monitor" uit Londen, werd van buitenaf naar Falun Gong gekeken om zicht te krijgen op de huidige situatie in China.

Ook uitgenodigd om te spreken was een Falun Gong beoefenaar uit Amerika. Bij aanvang van de seminar werd hem echter gezegd dat hij niet mocht spreken. De organisatie van de seminar bleek onder druk gezet door enkele Chinese autoriteiten in Nederland. De aanwezige “Human Rights Monitor" Robin Munro sprak zich uit en maakte duidelijk dat als er hier niet eens vrij gesproken kon worden, hoe het dan mogelijk is om iets te doen aan de situatie in China. Na zijn woorden werd later besloten de Falun Gong beoefenaar toch aan het woord te laten. Interessant om te vermelden is dat de lezing ook werd bijgewoond door het toenmalig plv. hoofd van afdeling Oost-Azië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular