Cambodja stuurt VN-vluchtelingen terug naar China onder druk van Chinese Ambassade

In augustus 2002 werd onder de druk en de begeleiding van de Chinese ambassade in Phnom Penh een Chinees koppel dat Falun Gong beoefent door de Cambodjaanse politie gearresteerd. Deze twee personen leefden en werkten in Phnom Penh onder de bescherming van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR). Zij worden momenteel vastgehouden in een detentiecentrum in Changsha in China. Deze directe schending van het internationale vluchtelingenrecht heeft ook andere VN-vluchtelingen in Cambodja in gevaar gebracht en wordt krachtig veroordeeld door de Verenigde Naties en Amnesty International.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular