Zweedse Ambassade vraagt om verklaring

Zweedse Ambassade past diplomatieke kanttekening toe om een onmiddellijke verklaring te verkrijgen omtrend de arrestatie van een Zweedse Falun Gong beoefenaar

Enkele uren voor de aankomst van de Chinese Eerste Minister op de Aziatische Top over SARS 2003, namen Thailandse immigratie officieren Mevr. Pirjo Svensson, een Zweeds Falun Gong beoefenaar, in hechtenis in de vroege uurtjes van 29 april 2003. De Politie gebruikte een machtiging, geschreven in het Thais was hoewel Dhr. en Mevr. Svensson het niet konden lezen, om toegang tot hun huis te verschaffen en Falun Gong materialen inclusief boeken en Video Cd’s te confisqueren. De politie weigerde ook om de machtiging opnieuw te tonen wanneer een Thaise Falun Gong beoefenaar er later naar informeerde. Mevr. Svensson werd dan naar het Immigratiebureau genomen en later werd verteld dat zij gedeporteerd ging worden. Tijdens haar hechtenis Wanneer zij de immigratie officieren vroeg naar de natuur van enige aanklacht tegen haar en naar haar rechten, werden deze haar niet uitgelegd.

2003-5-8-Pirjo.jpg

Zowel het Zweeds Ministerie van Buitenlandse Zaken als de Zweeds Ambassade in Thailand uitten hun ernstige bekommernis over de hechtenis en de mogelijke deportatie van Mevr. Svensson en eiste een onmiddellijke verklaring van het Thaise Ministerie van Buitenlandse zaken. Geshockeerd door het nieuws van de arrestatie van Mevr. Svensson, berichtte de Zweedse media het verhaal als voorpaginanieuws in verschillende kranten.

Geen notie nemend van de vredige reputatie van Falun Gong, gaf de Thaise regering het Jiang regime voorrang op een belachelijke manier door het breken van hun eigen wetten. Dit schandelijk gedrag is een zwarte vlek op het internationale beeld van het “Land van de vrijheid”. Wij roepen op om mensen, regeringen en media rond de wereld de misdadige daden van het Jiang regime te veroordelen, wij vragen de Thai regering de Zweeds burger Pirjo Svensson onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten en wij verzoeken het Jiang regime de brutale vervolging van Falun Gong te stoppen.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular