Italië: Italiaanse ministers versterken de discussie rondom China en mensenrechten

Italië: Italiaanse ministers schrijven de president van de Europese Commissie aan en de Italiaanse Premier aan om China op te roepen mensenrechten te gaan respecteren.

Voor de start van de topconferentie tussen de EU en China hebben de Italiaanse miniters Giannu Vernetti en senator Alessandro Forlani een brief geschreven naar de president van de Europese Commissie, Romano Prodi en de Italiaanse Premier, Berlusconi, om hen dringend te verzoeken Chinas mensenrechtensituatie bovenaan de agenda te plaatsen tijdens het bilaterale gesprek met China.

In de brief legden zij de nadruk op het mogelijkheid van een eventueel democratisch China 20 % van de wereldbevolking kan treffen. Zij (de Chinese bevolking) beschikken absoluut niet over hun grondrechten. In China is er geen vrijheid van geloof of vrijheid om vakorganisaties te organiseren. De mensenrechten worden op grote schaal misbruikt en wrede martelingen zijn schering en inslag in Chinese gevangenissen."

 "In China zijn er vorig jaar 3138 mensen geëxecuteerd. Dit is 80% van het aantal mensen die wereldwijd zijn geëxecuteerd (5078 mensen). Vanaf het ogenblik dat de spirituele beweging Falun Gong buiten de wet werd gesteld, zijn ten minste 100.000 beoefenaars opgepakt; onder hen zijn meer dan 20.000 mensen naar gedwongen werkkampen gevoerd; meer dan 1000 mensen zijn al dan niet als gevolg hiervan in een psychiatrische inrichting opgenomen en 810 mensen zijn overleden als gevolg van aan de wrede martelingen.

 Het Chinese regime heeft terloops eveneens Tibetaanse monniken gearresteerd en hen op een wrede wijze gemarteld. Door Chinas militaire indringing en uitroeiing van de Tibetaanse cultuur lijkt de Tibetaanse taal alsmede de cultuur en geschiedenis definitief ten onder te gaan. Zelfs publieke figuren, trouw aan de Katholieke kerk van Rome, leven in onderdrukking en ook sommige bisschoppen zijn gevangen gezet. Over de hele wereld is China het enige land dat een systeem op touw heeft gezet om mensen te dwingen loyaal te zijn aan het een communistische totalitaire regime."

In hun brief verzochten de parlementsleden dringend dat economische, technische en zakelijke samenwerking gestimuleerd dient te worden gebaseerd op een blijvend respect voor de mensenrechten, welke ontwikkeling alsmede de politieke vrijheid, religieus geloof en het op touw zetten van vakorganisaties nauwgezet begeleid en veiliggesteld dient te worden.


ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular