Een schreeuw om ons geweten te wekkenVerklaring van Dr Wenyi Wang over haar protest bij het Witte Huis.

21-05-2006 TEST

[Epoch Times] Op donderdag 20 april 2006 werd het bezoek van Chinees president Hu Jintao aan het Witte Huis opgeschrikt door een vrouw die president Bush minutenlang luidkeels opriep hem (Hu Jintao) "te doen stoppen met moorden." Het incident kreeg internationale media-aandacht. Mevr. Wang riskeert nu een gevangenisstraf van zes maanden voor het verstoren van het staatsbezoek en het 'intimideren van een staatshoofd'. Wat dreef deze vrouw om zo ver te gaan?

Dr. Wenyi Wang: Ik werd vrijdag uit het DC District Gerechtshof vrijgelaten. Ik meen dat het nodig is om het publiek een verklaring te geven voor mijn protest gedurende het bezoek van Hu Jintao aan het Witte Huis donderdagmorgen. Op 9 maart onthulde de Epoch Times de grootschalige orgaanroof van levende Falun Gong beoefenaars in het Sujiatun District, Shenynag City, in de Lianoning Provincie in noordoost China.
Nadat dit nieuws bekend gemaakt was, werden Falun Gong beoefenaars door de Chinese Communistische Partij in de haast van het Sujiatun gebied weggebracht en werden maatregelen getroffen om de zaak in de doofpot te stoppen om zo het hele incident te ontkennen.

Op dat moment werd ik door The Epoch Times aangesteld om dit verhaal verder te volgen omdat ik een pathologe ben en ik ervaring heb in onderzoek rond orgaantransplantatie.

“Ik hoop de misdadige orgaanroof van levende Falun Gong beoefenaars te kunnen stoppen en redding te brengen aan diegenen die orgaanroof riskeren.”

Aanvankelijk was ons verhaal gebaseerd op de verklaringen van 2 individuen van het Shenyang gebied met informatie over wat er was gebeurd in de ziekenhuizen in Sujiatun: “Peter,” een Chinees die gewerkt had als producer voor een Japans TV-station in het Shenyang City gebied; en “Annie,” een medewerkster van het Liaoning Provinciaal Trombose Hospitaal van Chinese en Westerse Medische Wetenschappen en de vroegere echtgenote van een chirurg die orgaanroof had uitgevoerd in Sujiatun gedurende verscheidene jaren.

Sinds begin maart, begeleidde ik beide bronnen naar interviews met grote internationale media, naar het Amerikaans parlement en naar gouvernementele organisaties. Terzelfdertijd kregen we informatie betreffende een grootschalige orgaanroof-operatie van levende Falun Gong beoefenaars tussen 2001 en 2003 in grote werkkampen waar Falun Gong beoefenaars opgesloten werden.

Iedereen die bij deze operatie betrokken is zet zijn of haar leven op het spel indien hij of zij er wil uitstappen.

Sommige patiënten die naar China gingen voor orgaantransplantatie vertelden ons dat ze voor hun vertrek naar China werden verteld dat het ging om organen van Falun Gong beoefenaars.

Sommige artsen die het volledige levende orgaanroof-programma kenden, vertelden ons dat de wreedheid en onmenselijkheid van de realiteit de verhalen in The Epoch Times sterk overtrof.

Zij vertelden ons dat wanneer de wrede plannen volledig aan het licht zouden worden gebracht, mensen over de hele wereld geschokt zouden zijn.

Hoewel deze mensen nauw in contact stonden met The Epoch Times, durfden ze niet openbaar te getuigen, uit vrees vermoord te worden. Ze blijven de zaak volgen en in het bijzonder het standpunt van de Amerikaanse regering en de internationale media omdat ze een veilige omgeving nodig hebben.

Ik begreep dat het heel belangrijk was de Amerikaanse regering op de hoogte te stellen. Ik bezorgde voortdurend up to date informatie aan contactpersonen binnen de regering.

Patienten hebben gezonde levende organen nodig. Bij wijze van publiciteit, hebben transplantatie-artsen in China openlijk toegegeven in opgenomen telefoongesprekken dat de organen van levende Falun Gong beoefenaars afkomstig zijn. Daarenboven maken bijna alle ziekenhuizen publieke aankondigingen dat de wachttijd voor geschikte organen 2 weken tot 1 maand bedraagt. Soms heeft men slechts een week nodig om een orgaan te vinden, bloed- en weefseltesten uit te voeren en de transplantatie te verrichten.

De meertalige online publiciteit van een orgaantransplantatie centrum in Shenyang beloofde zelfs dat patienten binnen 3 weken naar China kunnen reizen, een volledige orgaantransplantatie kunnen ondergaan en hun werk vervolgens kunnen hervatten. Na bekendmaking van het Sujiatun nieuws, werd de Chinese webpagina van deze publiciteit verwijderd.

Als arts met een achtergrond in orgaantransplantatie, weet ik heel goed dat er grootschalige levende orgaan-banken moeten bestaan in veel provincies in het Chinese vasteland.

We hebben tienduizenden vermiste Falun Gong beoefenaars. Hun families zoeken hen maar ze hebben geen idee waar ze zijn.

Ik wil voor het publiek benadrukken wat momenteel gebeurt: heel wat onderzoek, met inbegrip van opgenomen interviews met transplantatie-artsen in China, tonen aan dat grote ziekenhuizen in China op dit eigenste ogenblik organen verwijderen van levende Falun Gong beoefenaars. Uit ons onderzoek blijkt ook dat deze ziekenhuizen deze operaties in alle haast uitvoeren.

Na bekendmaking van het nieuws, vaardigde de CCP een nieuwe wet uit met betrekking tot orgaantransplantaties. Hoewel de nieuwe richtlijn de organenroof aan banden lijkt te leggen, gaat ze maar van kracht vanaf 1 juli. Intussen manen vele ziekenhuizen patiënten aan niet te wachten met orgaantransplantatie. Ze vertellen hen dat organen na 1 mei niet meer zo gemakkelijk beschikbaar zullen zijn. Documenten die deze bewering moeten staven zijn online gepubliceerd.

Het is duidelijk dat de Chinese Communistische Partij haar sporen wil uitwissen en tezelfdertijd nog vlug de nodige transplantaties wil laten uitvoeren. We weten dat er iedere dag grote aantallen Falun Gong beoefenaars geofferd worden om de ziekenhuizen van de nodige organen te voorzien.

Ik heb geen tijd gehad voor mijn kinderen. Ik liet ze achter in New York. Ik bezocht verschillende gouvernementele agentschappen en media. Ik hoop de misdadige orgaanroof van levende Falun Gong beoefenaars te kunnen stoppen en redding te brengen aan diegenen die orgaanroof riskeren.

Wanneer ik de media inlichtte vertelden sommigen mij dat ze geloofden dat levende orgaanroof inderdaad gebeurde. Verslaggeving van deze feiten was echter niet mogelijk omdat ze de druk niet aankonden of omdat ze de bilaterale relatie tussen hun land en China niet wilden verstoren.

Op 19 april, de dag voor de meeting tussen president Bush en Hu Jintao, ging ik naar een parlementaire hoorzitting over mensenrechten in China. De twee getuigen die met hun verhaal hun leven op het spel zetten, kregen niet de toelating te vertellen wat ze wisten. 

Ze hadden verzocht achter gesloten deuren te getuigen voor de parlementsleden. Nadat ze hoorden dat er geen getuigenis zou zijn op de hoorzitting, beslisten ze moedig hun eerste publieke verklaringen te geven op een persconferentie op 21 april.

Na deze parlementaire hoorzitting, besefte ik dat ik alles moest doen wat ik kon om de aandacht te vestigen op de orgaanroof van Falun Gong beoefenaars. Op 20 april stapte ik naar het Witte Huis om verslag uit te brengen. Maar toen ik zag hoe president Bush de hand schudde van Hu Jintao, kon ik alleen maar schreeuwen.

Ik schreeuwde voor de Falun Gong beoefenaars, voor hen die levend opengesneden werden of zouden worden omwille van hun organen. Ik schreeuwde voor al diegenen die gemarteld waren en geleden hebben onder de genocidale vervolging.

Ik wil niet dat noch de Amerikaanse president, noch de internationale media, nog langer misleid worden door de CCP. Ik hoop dat Hu Jintao Jiang Zemin niet in zijn voetsporen treedt wat de vervolging en genocide van Falun Gong betreft.

Net voor een interview met een grote mediaonderneming, vertelde de producer me: vermeld de organen niet. Informatie over orgaanroof van Falun Gong beoefenaars is de laatste 6 weken in de doofpot gestopt.

Ik heb geprobeerd de feiten van deze vervolging aan onze lezers en aan het publiek over te brengen. Ik heb vele internationale gelegenheden bijgewoond en gerapporteerd. Ik geloof dat de orgaanverwijdering één van de ergste misdaden tegen de mensheid is en de ergste en grootschaligste genocide op dit ogenblik, vlak voor onze ogen.

Levende orgaanroof is een misdaad die de hele mensheid tezamen zou moeten bestrijden.

De informatie over deze zaak werd herhaaldelijk in de doofpot gestopt en ik had geen andere keuze dan deze middelen aan te wenden om alles aan het licht te brengen.

Ik handelde op een manier die een overeenstemming is met de Amerikaanse geest. Ik handelde op deze manier om de waardigheid van Amerika en van de hele mensheid te vrijwaren.

Nadien werd ik aangehouden en een dag gevangen gehouden. Wanneer ik werd vrijgelaten zag ik veel media op me wachten voor het gerechtshof. Ze vroegen me allemaal: Waarom?

Sindsdien heb ik interviews gegeven aan de pers. Net voor een interview met een grote mediaonderneming, vertelde de producer me: vermeld de organen niet. Informatie over orgaanroof van Falun Gong beoefenaars is de laatste 6 weken gecensureerd.

De pers rapporteerde het incident wel maar vermelde niet echt waarom ik op een dergelijke manier gehandeld had. De reden ertoe is echter de sleutel tot de hele kwestie.

Amerika is Amerika omwille van zijn groot respect voor mensenrechten. Ik denk dat de grootschalige orgaanverwijdering van levende Falun Gong beoefenaars het geweten van ons allen in vraag stelt en uitdaagt. Het is een uitdaging voor de mensheid. Zulke misdaden en zonden zouden niet getolereerd mogen worden.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular