Gewapende aanval op Falun Gong beoefenaar in Canada.

Door Joan Delaney, Epoch Times Victoria. Het was ongeveer 5u30 's ochtends toen Raymond Zhang's meditatie bij het Chinese consulaat in Vancouver gewelddadig werd onderbroken. Drie mannen die te voet waren, begonnen borden en spandoeken van het hek van het consulaat te trekken. Toen hielden ze een pistool tegen Zhang's hoofd, haalden herhaaldelijk de trekker over en sloegen hem op het hoofd en in het gezicht. "het pistool was gericht tegen mijn linker slaap," zei Zhang. "Die kerel haalde de trekker constant over en schreeuwde: 'maak dat je wegkomt! Blijf hier niet!"

"Een man richtte een pistool naar mijn hoofd en schreeuwde in het Engels: "Blijf hier niet, scheer je weg!" zei Raymond Zhang
De twee andere kerels kwamen erbij, schopten gaten in de zijkant van de hut, en schopten en sloegen Zhang in de buik en op het hoofd. Zhang, 33, bleef achter met een botbreuk aan de linker kant van zijn gezicht, interne bloedingen, en blauwe plekken.

Volgens Zhang waren de mannen allemaal Aziatisch, en woordvoerder Sue Zhang van de Falun Dafa Association of Canada (FDAC) zei dat er geen twijfel over bestaat dat deze "laffe daad" gebeurde op bevel van het communistische regime in Peking via het Chinese consulaat in Vancouver. De Chinese Communistische Partij (CCP) begon in 1999 met de onderdrukking van Falun Gong, en heeft sindsdien een grootschalige vervolging van beoefenaars in China gevoerd, aldus Zhang.

Agent Howard Chow, PR agent van het Politiebureau van Vancouver, zei dat de geweldenaars reeds gevlucht waren toen de politie de manifestatieplaats bereikte, en dat een onderzoek wordt gevoerd.

Mr. Zhang gelooft dat de aanval het zoveelste voorbeeld is van de "lange arm van Peking" die tot in Canada reikt, waarmee wat hij noemt "een patroon van intimidatie en lastigvallen van overzeese \[Falun Gong] beoefenaars" wordt voortgezet.

"Dit is de manier waarop de Chinese Communistische Partij de vervolging uitbreidt tot in Canada," zei Mr. Zhang. " Deze zeer gewelddadige en fysieke aanval is de zoveelste poging om ons van bij het consulaat weg te krijgen."

Falun Gong beoefenaars van Vancouver houden nu al meer dan zes jaar lang dag en nacht vreedzaam protest voor het consulaat in Granville street. Het is niet de eerste keer dat Raymond Zhang op deze plaats wordt aangevallen. In augustus vorig jaar werd hij aangevallen en geslagen door Aziatisch geboefte, die wegvluchten in een SUV-jeep. Andere beoefenaars die hier piket houden, werden vanuit voorbijrijdende wagens bekogeld met eieren, en een iemand werd bespoten met een onbekende vloeistof.

De afgelopen jaren werden door heel Canada heen, incidenten van geweldpleging en intimidatie jegens Falun Gong beoefenaars, gerapporteerd. Vaak zijn de Chinese ambassades en consulaten rechtstreeks betrokken bij deze incidenten, of er zijn mensen bij betrokken uit de gemeenschap van de Chinese ambtenaren, volgens het FDAC.

In 2001, werd Mr. Xueliang Wang afgetuigd in de ambassade van Ottawa omdat hij een foto nam van een display met haatliteratuur tegen Falun Gong. Canadees parlementslid Rob Anders werd in het Huis van Afgevaardigden verbaal aangevallen door stafleden van de Chinese ambassade omdat hij een T-shirt droeg die opriep om de vervolging van Falun Gong in China te stoppen.

Klachten bij lokale politiestations over Canada verspreid hebben het over stortvloeden van irriterende telefoontjes en emailspervuur afkomstig uit China bij plaatselijke beoefenaars in Canada. Chinese Falun Gong beoefenaars in Canada zeggen dat hun rechten en voordelen hen werden ontzegd, zoals opzettelijke weigering of vertraging om visa's uit te schrijven of om paspoorten te vernieuwen door de Chinese consulaten, alsook het verlies van lidmaatschap in bepaalde overzeese Chinese verenigingen.

In maart van dit jaar, vluchtte Mevr. Jiyang Zhang, echtgenote van een Chinees diplomaat, de Chinese ambassade in Ottawa uit en onthulde het bestaan van een politiek bureau in de ambassade die als speciale taak heeft het bespioneren en aanvallen van Falun Gong en andere veronderstelde dissidenten op Canadees grondgebied.

"De Chinese Communistische Partij zijn bandieten - dat hebben ze keer op keer bewezen. Ze hebben geen respect voor een mensenleven en ze geloven dat ze iedereen kunnen onder druk kunnen zetten om eender wat te doen," zei Brian McAdam, een voormalig buitenlands diplomaat en expert in Aziatische georganiseerde misdaad.

McAdam zei dat met het soort geweld waar Raymonds Zhang slachtoffer van is geworden, het "cruciaal" is dat de overheid op alle niveaus-vooral dan de stad Vancouver- bescherming biedt aan de Chinese gemeenschap in Canada.

"Er is nooit enig gevolg gegeven aan het gedrag van de Chinese overheid in Canada," zegt McAdam. " Het ongelofelijke is dat de Canadese overheid geen hard standpunt inneemt inzake hun activiteiten, en ze moeten. Ze kunnen niet toestaan dat een buitenlandse regering dit soort intimidaties uitvoert."

De politie onderzoekt de beschuldigingen dat een krant uit Montreal, Les Presses Chinoises, haat zaait tegen Falun Gong in Canada. Ondanks twee bevelen van het gerechtshof van Quebec, heeft de krant vier speciale edities uitgebracht om de meditatiepraktijk te veroordelen en te demoniseren.

Tijdens een recent bezoek aan Canada, waarschuwde Chen Yonglin, een voormalig diplomaat aan het Chinese consulaat in Sydney, Australië, dat er in Canada veel Chinese spionnen en organisaties zijn, waaronder diegenen die doelen op groepen die in China door het regime vervolgd worden.

In een persbericht roept het FDAC de Canadese overheid op om te eisen dat " de ambtenaren van de Chinese consulaten onmiddellijk ophouden met het lastigvallen van, haat zaaien tegen, en aanvallen van Falun Gong beoefenaars in Canada, of het land worden uitgezet."

Raymond Zhang, wiens moeder en zusters in China in de gevangenis zitten omdat zij Falun Gong beoefenen, zegt dat hij, ondanks de aanval, zijn aanwezigheid aan het consulaat zal verderzetten.

"Ze martelen en vermoorden nog steeds onschuldige beoefenaars in China, dus zal ik blijven komen tot een vervolging voorbij is."

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular