Chinese consul schept op over het organiseren van een gewelddadige bende tegen Falun Gong in New York

NEW YORK – Het Falun Dafa Informatie Centrum heeft een opname verkregen van een telefoongesprek met de Chinese consul van New York, dhr. Peng Keyu, waarin hij zijn rol bevestigt in het organiseren van een bende van enkele honderden Chinese immigranten om Falun Gong beoefenaars aan te vallen in Flushing, New York, gedurende de afgelopen vier dagen.

De opname was gemaakt op donderdag 22 mei door een undercover onderzoeker en duurt vijf minuten en zeven seconden. Tijdens de conversatie, lijkt Peng op te scheppen over zijn betrokkenheid door te zeggen "Maar jazeker, we hebben dat gedaan."

Consul Peng gaat verder en vertelt enkele details van de gebeurtenis: "Ik ging daar eergisteren heen \[de plaats in Flushing waar de bende Falun Gong beoefenaars lastigviel] en ook drie dagen geleden, omdat we erg voorzichtig moeten zijn met dit soort dingen!", zei Peng tegen de onderzoeker, waarvan hij waarschijnlijk dacht dat hij een bewonderaar was. "Anders, zullen mensen zeggen dat het Chinese consulaat erachter zit, het opruien van mensen. Sommige [leiders van de Chinese gemeenschap] waren onder de menigte en spraken na afloop met me... Omdat ik ter plaatse kwam, was iedereen erg opgewonden."

Gedurende de vier dagen van lastigvallen en geweldpleging, waren verscheidene Falun Gong beoefenaars, inclusief die van Amerikaanse en Canadese origine, fysiek aangevallen door de pro-communistische menigte. Anderen werden op directe wijze bedreigd met de dood (nieuws). Tenminste twee arrestaties zijn gemaakt door de politie in Queens, die ook een politiebusje regelden om de Falun Gong beoefenaars veilig van de plaats vandaan te transporteren uit bezorgdheid dat ze gevolgd zouden worden door leden van de bende.

"we waren omringd door honderden mensen die naar ons schreeuwden en ons uitscheldden, en zelfs dreigden ons te doden omdat we 'Falun Gong zijn'" zei Scott Chinn, een Falun Gong beoefenaar en inwoner van New York City die getuige was van de gebeurtenis op dinsdag.

Vertegenwoordiger van het Falun Dafa Informatie Centrum, mevrouw Gail Rachlin zei dat de acties van de bende een haat-misdaad zijn. "In dit land, wanneer je een bende zoals dat een groep ziet aanvallen, mensen ziet slaan en dingen hoort zeggen zoals "we zullen jullie Falun Gong doden" is het een haat-misdaad. Het feit dat het openlijk in de straten van de stad New York gebeurt en in gang gezet is door een buitenlandse Communistische regering is ongehoord."

Tijdens de opgenomen conversatie beschreef consul Peng de invloed van het consulaat op de leiders van de Chinese gemeenschap en het frequente gebruik van die invloed om Falun Gong aan te vallen op Amerikaans grondgebied. "Ik heb het erg vaak gedaan... Ik zou zeggen dat ik een erg goede relatie met hen heb onderhouden \[de leiders van de Chinese gemeenschap]... Ik bezoek hen regelmatig... Bijvoorbeeld, ze kwamen hierheen nadat ze vochten met Falun Gong en ik schudde hun handen een voor een en dankte hen."

Sinds het Chinese Communistische regime Falun Gong verbood in China in 1999 en een campagne lanceerde om de traditionele Chinese praktijk te "elimineren", hebben Falun Gong beoefenaars in de Verenigde Staten en in andere landen talrijke incidenten van lastigvallen gerapporteerd. Van deze intimidatie en aanvallen door personen van Chinese nationaliteit wordt verondersteld dat ze ingehuurd waren of aangemoedigd waren door beambten van lokale Chinese consulaten om Falun Gong aan te vallen.

Gelijksoortige benden zijn verschenen tijdens mensenrechtenrallies in de VS in de afgelopen maanden.

Deze meest recente geweldpleging maakt deel uit van een groter patroon van geweldpleging tegen Falun Gong activisten door Chinese agenten in de Verenigde Staten.

In februari 2006 werd Yuan Li, computer ingenieur en actief betrokken bij mensenrechten activiteiten van Falun Gong, aangevallen in zijn huis in de randstad van Atlanta. De aanvallers drongen met geweld zijn woning binnen, wikkelden hem in een deken, sloegen hem op zijn hoofd en gezicht en lieten hem bloederig en bijna bewusteloos achter in zijn woonkamer. De aanvallers namen een computer mee en enkele dossiers, maar geen waardevolle bezittingen werden gestolen (nieuws)

In 2003, passeerde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een resolutie, nr. 304, waarin staat "over de afgelopen vijf jaar is het diplomatieke corps van China actief betrokken geweest bij het lastigvallen en vervolgen van Falun Gong beoefenaars in de Verenigde Staten." In 2002, dienden ongeveer 50 Falun Gong beoefenaars een rechtszaak in bij het districtsgerechtshof van Washington D.C. tegen twee ministeries van de Volksrepubliek China en beschuldigen hen van een systematische campagne van criminele activiteiten bedoeld om staatsburgers van de VS en burgers die Falun Gong beoefenen lastig te vallen, te intimideren, verwonden, en terroriseren (nieuws).

Het Falun Dafa Informatie Centrum doet een beroep op lokale en overheidsautoriteiten om de rol van de Chinese consulaten te onderzoeken in het aanzetten tot de recente geweldplegingen in New York en andere gebieden en om alle betrokken Chinese functionarissen volledig verantwoordelijk te houden voor deze daden van lastigvallen en geweldpleging.

Om naar de opgenomen conversatie te luisteren met consul Peng, klik hier.

Een Nederlandse vertaling van het transcript is hier te lezen

Oorspronkelijk nieuwsbericht van het Falun Dafa Information center, klik hier.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular