Shen Yun gedwongen om de Hong Kong shows te canceleninterferentie door het Chinese regime in Europa

(Brussel) - Shen Yun Performing Arts is 's werelds meest vooraanstaande klassieke Chinese dansgezelschap. Gevestigd in New York, heeft ze als missie om de traditionele Chinese cultuur te doen herleven door middel van dans en muziek. Naast het brengen van dansen die traditionele legenden uitbeelden, zoals die van Mulan of Yue Fei, werpen ze ook artistiek licht op de wereld van vandaag door het uitbeelden van verhalen van moed en compassie temidden van onderdrukking in het moderne China, zoals het verhaal van Falun Gong. Shen Yun Performing Arts is hooggewaardeerd. Mensen uit het publiek commentariëren dat door middel van de shows hoop en spirituele verlichting aan de wereld gebracht wordt.

Voor de eerste keer was een serie van zeven shows gepland voor een debuut in Hong Kong op 27 januari 2010. Volgens de organisatie waren de kaarten voor alle zeven shows uitverkocht binnen twee weken na start van de verkoop. Hoewel de verzoeken voor visums voor het artiestengezelschap al gemaakt waren in oktober, weigerde de immigratiedienst van Hong Kong de visums voor zeven kern productieleden van de groep. De organisatie had geen andere keuze dan de shows in Hong Kong af te zeggen.

De reden gegeven door de immigratiedienst is dat deze productietaken door lokaal personeel ingevuld konden worden. Echter, er werd eerder aan de autoriteiten van Hong Kong uitgelegd, dat deze productieleden een integraal deel van Shen Yun zijn. Hun productiestaf is getraind in de specifieke artistieke eisen van Shen Yun, die buitengewoon technisch en gedetailleerd zijn. Ze kunnen niet vervangen worden en de show kan zonder hen geen doorgang vinden.

Het is duidelijk dat deze weigering van visums op het laatste moment opzettelijk was en politiek gemotiveerd is. Sinds het debuut van Shen Yun in 2007, heeft het Chinese communistische regime getracht de optredens te belemmeren door te trachten om functionarissen en theaters onder druk te zetten om de shows te cancelen.

Op 18 maart 2008, rapporteerde de grootste televisiezender in Denemarken, DR, dat de CCP druk had uitgeoefend op een lokaal theater. In 2008, veroordeelden 25 leden van de Zweedse senaat de CCP voor verstoring van de show. Op 6 januari 2009 stuurde het CCP consulaat in Frankfurt brieven naar lokale overheidsfunctionarissen en consulaten van andere landen in Duitsland waarin de Shen Yun show aangevallen werd. De brieven werden later gepubliceerd in de Duitse media. Dit jaar probeert de CCP de optredens in Wenen te verhinderen, waar een theatermanager bevestigde dat zijn groep bedreigd en onder druk gezet was om de shows niet te houden, evenals in Boekarest, waar de CCP het Roemeense ministerie van cultuur onder druk zette, die eigenaar is van het theater waar de show gehouden wordt.

Het is alarmerend om te zien hoe het Chinese regime zich verlaat op alle mogelijke middelen om een culturele show te storen. De Europese Falun Dafa Association drukt de hoop uit dat de mensen van Hong Kong die hun vrijheid koesteren,de regering van Hong Kong zullen verzoeken om dit recht te zetten. We doen ook een oproep aan de regering in Europa om verder onderzoek te verrichten en de verstoring van de Europese Shen Yun tour door de CCP te veroordelen. Shen Yun heeft reeds de harten van miljoenen mensen geraakt en we geloven erin dat deze verstoring van de herleving van traditionele cultuur uiteindelijk zal falen.

Lees hier het persbericht van Shen Yun Performing Arts: http://www.shenyunperformingarts.org/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular