Twaalf leden van het Europese Parlement doen een oproep voor onderzoek naar orgaanroof in China

Falun Gong beoefenaars vóór het Europese Parlement vragen om aandacht voor de orgaanroof bij beoefenaars die in China gevangen zijn genomen vanwege hun overtuiging

(Minghui.org) Twaalf leden van het Europese Parlement dienden onlangs een gezamenlijke verklaring in waarin ze dringend verzoeken dat het Europese Parlement onderzoek gaat doen naar het illegaal oogsten en verhandelen van menselijke organen door het Chinese communistische regime. Parlementslid Louis Michel uit België is één van de initiatiefnemers van de verklaring. Zijn kabinetsvoorzitter Bénédicte Van den Berg zei dat de verklaring een krachtig gebaar is tegen illegale orgaantransplantatie en beveelt een onafhankelijk onderzoek in China aan. Orgaanoogst is een gevoelige kernkwestie, zei ze, omdat het gaat over mensenrechten en mensenlevens.

Beoefenaars van Falun Gong demonstreerden op 25 en 26 mei voor het Europese Parlement in Brussel om hun steun te betuigen.

De groep liet zien hoe het communistische regime in China organen oogst van levende beoefenaars die in China gevangen worden genomen vanwege hun overtuiging. De organen worden gebruikt voor transplantatie en met winst verkocht. Behalve het veroordelen van de vervolging van Falun Gong, vroegen ze de leden van het Europese Parlement verder onderzoek te doen naar het oogsten van organen door het Chinese regime van gewetensgevangenen, waaronder Falun Gong beoefenaars.

Het Europese Parlement (EP) nam in december 2013 een resolutie aan waarin ze het Chinese regime oproept om het oogsten van organen bij levende gewetensgevangenen te stoppen. De recente verklaring, geïnitieerd door 12 parlementsleden van vier politieke partijen, doet een oproep aan het EP om verdere actie te ondernemen en de misdaad van orgaanoogst in China te onderzoeken. Wanneer de verklaring steun krijgt van meer dan de helft van de parlementsleden, zal het een resolutie worden.

Nick, een Falun Gong beoefenaar, zei tijdens de demonstratie dat ze net zo lang activiteiten voor het Europese Parlement zullen houden totdat de verklaring een resolutie wordt. Hij gelooft dat voortdurende inspanningen van mensen en leiders uit de hele wereld nodig zijn om de wrede orgaanoogst in China te eindigen.

“We moeten allemaal ons best doen om de vervolging te stoppen.”  - Arne Gericke, Duits Europees Parlementslid

Duits parlementslid Arne Gericke kwam naar de demonstratie met een kopie van de verklaring in zijn hand. Hij zei dat hij meer mensen over deze gruwelijke misdaad, die op dit moment plaatsvindt in China, wil laten weten.

Duits parlementslid Arne Gericke kwam naar de demonstratie met een kopie van de verklaring in zijn hand. Hij zei dat hij meer mensen wil laten weten over deze gruwelijke misdaad die op dit moment plaatsvindt in China.

“Het is moeilijk voor mensen in Europa om duidelijk te zien wat er in China gebeurd. De waarheid van de tragische orgaanoogst wordt geheim gehouden door het Chinese regime. Ik dank degenen die nauwkeurig kijken naar wat er in China gebeurd. Ze helpen ons het te begrijpen zodat we een fatsoenlijke reactie kunnen geven,” zei Gericke.

“Orgaanoogst van levende mensen om winst te maken is onacceptabel in Europa,” zei Gericke. We zijn ontzettend geschokt. We willen helpen maar wisten niet waar we moesten beginnen dus daarom ben ik blij Falun Gong beoefenaars hier te zien. Zo kan ik weten wat ik kan doen. We moeten ons best doen om de vervolging te stoppen.”

“Het is onze verantwoordelijkheid om actie te ondernemen”

Tsjechisch parlementslid Tomas Zdechovsky, een ander initiatiefnemer van de verklaring, gelooft dat orgaanoogsten in China een belangrijke kwestie is. “We willen de discussie over deze kwestie openen in Europa. Het is essentieel voor onze conversatie met China, die niet alleen gaat over de economie, maar ook over mensenrechten,” zei Zdechovsky.

“Voor mij is het belangrijk dat we over deze kwestie spreken en de aandacht van iedereen krijgen,” zei Brits parlementslid Julie Ward, die de verklaring tekende “voor de zeven miljoen mensen die ik representeer.”

Duits parlementslid Joachim Zeller legde uit waarom hij de verklaring steunt, “Ik geloof dat dit de meest extreme vorm is van mensenrechtenschending en het is onze verantwoordelijkheid om actie te ondernemen.”

Bewustzijn creëren bij het publiek

Martin Bursík, een professor uit de Tsjechische Republiek hoopt dat hij kan helpen om de misdaad van orgaanoogst te eindigen

Martin Bursík is een professor uit de Tsjechië. Hij kwam naar de demonstratie en vertelde dat hij een paar jaar geleden een voordracht had gehoord door David Kilgour in de Tsjechië. Kilgour is voormalig parlementslid van Canada en een onafhankelijk onderzoeker naar de orgaanoogst in China. Bursík uitte zijn steun voor Falun Gong en tekende de petitie tegen orgaanoogst.

Journalisten uit Denemarken gaven aan te willen helpen met het bekendmaken van de orgaanoogst misdaden in China

Vijf journalisten uit Denemarken zagen de posters en banners en leerden over de voortdurende vervolging in China. Eén van hen, mevr. Ditte Lumti, zei, “Dit is de eerste keer dat ik over deze verschrikkelijke misdaad hoor.” De journalisten zeiden dat ze zouden doen wat ze konden om deze kwestie bekend te maken.

Voorbijgangers tekenden de petitie tegen de voortdurende vervolging van Falun Gong in China

 

Voorbijgangers tekenden de petitie tegen de voortdurende vervolging van Falun Gong in China

 

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2016/5/29/157197.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular