Xu Zhilian, Lerares, Geschoten en Doodgeslagen

11-07-2003 Op werk en school

Xu Zhilian, vrouw, 31 jaar, een lerares op de Fuqing basisschool in de stad Chengdu, provincie Sichuan. Geschoten en doodgeslagen door Chinese politie omdat ze Falun Gong beoefende.

Xu_Zhilian.jpg

Mevrouw Xu Zhilian deed een verzoek aan de regering om de vervolging van beoefenaars van Falun Gong te stoppen. Voor dit, werd ze gearresteerd kreeg ze een boete. In februari 2001, werd ze gearresteerd en geboeid in het bijzijn van haar leerlingen in de klas, terwijl ze onderricht gaf. Ze werd opgesloten en gefolterd in het politiebureau in Fuqing. Later slaagde ze erin te ontsnappen en hield zich verborgen. Op 28 juni 2001, keerde mevrouw Xu terug voor een kort bezoek met haar man en kind. Rond 23.00 uur, braken zes politiemannen in bij mevrouw Xu’s huis. Mevrouw Xu sprong uit een raam om te ontsnappen en belandde in de tuin van haar buren. De politie brak toen in bij de buren van mevrouw Xu en en dwong mevrouw Xu in een hoek van de tuin samen met de hond van de buren. Eén politieman vuurde een geweer af en shoot verscheidene malen op mevrouw Xu, waarbij de hond stierf en mevrouw Xu gewond raakte. Vervolgens sloeg de politie haar op wrede wijze met de achterkant van het geweer tot mevrouw Xu in een coma raakte. De politiemannen smeten haar toen in hun busje en reden weg. Ze stopten het busje op een kruising toen mevrouw Xu weer bij bewustzijn kwam. De politie trok haar uit het busje en sloegen haar nogmaals. Mevrouw Xu stierf ter plekke.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular