Na vijf jaar gevangenis wacht ingenieur opnieuw een proces vanwege haar geloofGebaseerd op een origineel verslag van Minghui

07-05-2021 Op werk en school

Op 22 en 23 september 2020 werden mevrouw Liu Bobin en meer dan 30 andere Falun Gong beoefenaars gearresteerd in Harbin City, provincie Heilongjiang. Liu is nu in staat van beschuldiging gesteld en zal worden berecht in de rechtbank van het district Daoli.

Na haar arrestatie op 22 september werd Liu in quarantaine geplaatst in het Harbin No. 4 detentiecentrum en werd haar huis geplunderd. Later werd zij overgebracht naar het Harbin No. 2 detentiecentrum en sindsdien wordt zij daar vastgehouden.

Onvruchtbare vrouw werd zwanger en ziektevrij

Liu, 57 jaar, was een senior ingenieur bij het staatsbedrijf Harbin Measuring Tool Factory. Ze haalde de beste cijfers op de middelbare school en werd in 1983 toegelaten tot de universiteit van Hunan. Als gevolg van langdurige studiestress leed ze dagelijks aan ernstige neurasthenie, neurose en hoofdpijn.

Om een kind te krijgen, probeerde Liu veel westerse en Chinese medicijnen en onderging ze allerlei ingrepen, maar niets hielp. Ze werd gediagnosticeerd met aangeboren onvruchtbaarheid. Vanwege haar toestand had ze veel familieconflicten.

In april 1995 introduceerde een klasgenoot haar in Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa. Nadat zij met de beoefening was begonnen, verdwenen haar kwalen snel en kreeg ze haar energie terug. Wonderbaarlijk genoeg werd zij vier jaar nadat zij met Falun Gong was begonnen, ook zwanger.

In de boeien geslagen terwijl ze zwanger was en gerechtigheid zocht

Nadat de Chinese Communistische Partij (CCP) in juli 1999 Falun Gong begon te vervolgen, namen de mensen rondom Liu abrupt afstand van haar, ook al hadden ze gezien hoe zij baat had gehad bij de beoefening. Onder het autoritaire bewind van het communistische regime is wat door de Partij verboden wordt, wet. Bijgevolg probeerden alle familieleden en collega's van Liu haar te dwingen te stoppen met het beoefenen van Falun Gong. De druk op het werk en thuis was verstikkend voor haar.

Liu besloot de regering te vertellen over haar eigen ervaringen met het beoefenen van Falun Gong en te getuigen dat Falun Gong goed was. Hoogzwanger stapte ze alleen op de trein naar Peking.

Omdat er op het treinstation van Beijing een avondklok van kracht was toen ze aankwam, verbleef ze bij een medebeoefenaar. Liu vernam dat vele beoefenaars reeds gearresteerd waren op het Plein van de Hemelse Vrede. Een paar nachten later vielen verschillende politieagenten binnen in hun verblijfplaats. Liu werd geïdentificeerd en de hele weg geboeid werd ze teruggebracht naar haar geboortestad Harbin.

Liu werd meegenomen naar het politiebureau van het Xiangfangdistrict en moest een garantieverklaring ondertekenen. Haar vader en haar man waren daar ook. Haar vader smeekte haar in tranen om Falun Gong op te geven terwijl haar man dreigde met echtscheiding en zelfmoord. Ondanks de druk koos ze ervoor om de waarheid en haar geloof hoog te houden.

Baan kwijt door volharden in geloof

Op 10 april 2000, een maand na de geboorte van haar zoon, werd Liu ontslagen op haar werk omdat ze weigerde Falun Gong op te geven. Als gevolg daarvan kwam ze onder enorme financiële en mentale druk te staan. Liu benaderde verschillende overheidsinstanties om gerechtigheid te krijgen, maar tevergeefs.

Liu werd daarna vaak in de gaten gehouden en lastiggevallen. Agenten van het politiebureau in Zhujiang doorzochten zelfs zonder reden haar huis. Om arrestatie te voorkomen, kocht haar man herhaaldelijk mensen om. Door de intimidaties kreeg hij regelmatig last van benauwdheid op de borst.

Om in haar levensonderhoud te voorzien, vond Liu een baan bij een bedrijf dat haar familie bezat. Maar toen ze in 2009 werd gearresteerd, werd haar leven opnieuw ontwricht.

Gearresteerd voor verspreiden van Falun Gong materiaal

Op 25 oktober 2009 werd Liu gearresteerd wegens het uitdelen van Falun Gong materiaal. Zij werd door de rechtbank van het Daowai District veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Zij tekende beroep aan, maar het Harbin Gerechtshof handhaafde het oorspronkelijke vonnis.

Tijdens haar acht maanden in het detentiecentrum werd Liu opgesloten in een kleine kamer met drie andere gedetineerden. Ze mocht zich alleen in de kamer wassen met een klein beetje water. Ze werd ook gedwongen om elke dag de gevangenisregels uit het hoofd te leren.

Toen Liu in juni 2010 in de gevangenis werd opgenomen, werd ze gedwongen een gevangenisuniform te dragen, haar haar te laten knippen, op een klein krukje te zitten en naar brainwashing-video's te kijken. De bewakers dwongen haar ook verslagen te schrijven over haar gedachten en boeken te lezen waarin Falun Gong werd belasterd.

Geïntimideerd voor het indienen van een rechtszaak

Toen Liu in januari 2014 uit de gevangenis werd vrijgelaten, kon haar man de druk niet langer verdragen en scheidde van haar. Haar zoon ging met haar ex-man naar het buitenland. Het werd haar verboden het land te verlaten om haar zoon te zien.

Nadat zij in 2015 een rechtszaak had aangespannen tegen Jiang Zemin, de voornaamste initiatiefnemer van de vervolging, werd Liu vaak geïntimideerd door agenten van het politiebureau in Zhujiang.

Omdat zij niet wilde meewerken met de politie tijdens een intimidatiecampagne in 2017, weigerde de politie een essentieel document af te geven dat haar zoon nodig had om een permanente verblijfsvergunning in het buitenland aan te vragen.


Oorspronkelijk Mingui artikel: https://en.minghui.org/html/articles/2021/3/31/191656.html

 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular