China: Getuigen van verkrachting en marteling voor 13 jaar gevangen gezet

Vier getuigen van verkrachting en marteling van een laatste jaarsstudente aan de Chongqing universiteit, werden veroordeeld tot 13 jaar cel voor het internationaal onthullen van de zaak. De 28 jarige Mej. Wei Xingyan werd in maart 2003 vastgenomen door de politie, en volgens getuigen verkracht en gemarteld door degenen die haar gevangen namen.

Naar zeggen werd er vervolgens informatie over Wei’s zaak gepubliceerd op het internet. Een uitgebreide razzia op de Chongqing universiteit, leverde de politie een aantal mensen op die ervan verdacht waren details uitgelekt te hebben over Wei’s zaak. Vier van de individuen werden vastgehouden en veroordeeld in december 2004 tot gevangenisstraf voor het ‘saboteren van de toepassing van de wet’. Dhr. He Mingli, 40 jaar oud, werd tot 13 jaar cel veroordeeld. Ma Shifang, 56 jaar, Rao Rongxuan, 40 jaar en Wei Xiaojun, 42 jaar,werden ieder veroordeeld tot 7 jaar cel.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular