Rapport: 27 Falun Gong beoefenaars stierven de afgelopen maanden door vervolging

03-07-2020 Arrestaties
Mevrouw Gao Yan (49), uit Peking, en haar man werden gedwongen hun 5-jarige tussen 2001 en 2011 bij haar grootouders achter te laten om arrestatie te voorkomen.

De 27 Falun Gong beoefenaars die stierven door vervolging kwamen uit 12 provincies waarvan tien personen uit de provincie Liaoning. Tien personen stierven door mishandeling in hechtenis en 17  stierven aan verwondingen of kwalen die waren opgelopen tijdens eerdere gevangenisstraffen of werkkampen.

Hieronder staan ​​vier uitgelichte gevallen.

Mevr. Zhang Zhiwen (in de zestig), werd op 13 mei 2020 uit haar huis ontvoerd voor het verdelen van Falun Gong informatie materiaal. Ze stierf 4 dagen later en werd naar het Xuchang stadscrematorium gebracht, vermoedelijk voor crematie, zonder autopsie of enige informatie over haar dood.

13 mei is "Falun Dafa dag", de dag dat de Falun Gong zich in 1992 in China begon te verspreiden. Het is bekend dat pieken in arrestaties rond deze dag plaatsvinden. Mevr. Zhang werd gearresteerd wegens geven van informatie overFalun Gong negen maanden eerder, in augustus 2019.

Mr. Liu Fating (74), werd in 2019 vrijgelaten na een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Uitgemergeld en zwak, was meneer Liu bedlegerig en hoestte hij vaak bloed op. Zijn toestand vereiste regelmatig bezoek aan het ziekenhuis. Maar toen zijn dorp werd afgesloten, blokkeerden de autoriteiten van het 610 bureau zijn ziekenhuisbezoeken. Dhr. Liu ging in en uit coma gedurende deze tijd, maar het hoofd van het 610 bureau van de Xiao regio gaf opdracht om de heer Liu eind april 2020 lastig te vallen. Hij stierf op 2 mei.

Mevr. Gao Yan (49), uit Peking en haar man waren gedwongen hun 5-jarige tussen 2001 en 2011 bij grootouders achter te laten om arrestatie te voorkomen. Gedurende deze tijd leefden ze op de vlucht en verdienden vaak geld door vuilnis te doorzoeken. Ze werden allebei in mei 2011 ontvoerd en werden twee jaar in werkkampen vastgezet, waar ze werden onderworpen aan extreme martelingen en hersenspoeling. Mevr. Gao ontwikkelde aanhoudende hoge bloeddruk en een endocriene aandoening. Haar gezondheid herstelde nooit meer. Op 22 april 2020 op 49 jarige leeftijd stierf ze aan een beroerte. Een week later werd haar man, dhr. Yang Yuliang, gearresteerd voor nog onbekende beschuldigingen.

Mevr. Lan Lihua (49), stierf op 23 april 2020 na in Coma geraakt te zijn. Ze werd gearresteerd op november 2018 voor het verspreiden van Falun Gong informatiemateriaal. Ze ontwikkelde borstkanker in het eerste detentiecentrum van de stad Shenyang en liep vervolgens op 26 september hepatitis B op in de vrouwengevangenis van Liaoning. Haar medische voorwaardelijke vrijlating werd tot 13 april 2020 geweigerd, tot haar toestand kritiek werd. Een week later raakte ze in coma en stierf op 23 april.

Bron https://faluninfo.net/27-practitioners-die-from-persecution-between-january-and-may-2020/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular