Electrische schokken

ZhaoMing1_medium.jpg

Electrische stokken behoren tot de meest toegepaste martelinstrumenten die door politiebeambten en gevangenisbewakers gebruikt worden in het vervolgen van Falun Gong beoefenaars. Ze gebruiken stokken die een voltage van wel 300.000 volts dragen om beoefenaars in gevoelige plaatsen schokken toe te dienen, zoals hun mond, handpalmen, voetzolen, geslachtsdelen, borst, nek en borsten. Soms gebruiken ze meerdere stokken tegelijk om beoefenaars schokken toe te dienen. De werkkampautoriteiten gieten vaak water over de beoefenaars om de electrische schokken te intensifiëren. Sommige politie-agenten gebruiken ook zelfgemaakte electrische schokapparaten; het lijkt op een baksteen in omvang en vorm, en het draagt een veel hoger voltage dan reguliere electrische stokken. De huid breekt dan open en bloed overal waar het een schok heeft gekregen van dit apparaat.

Gao Rongrong, 36 jaar, zeven uur ononderbroken gemarteld met electrische stokken

GaoRongrong1_medium.jpg

In juli 2003 werd Gao Rongrong naar het Longshan Dwangwerkkamp gestuurd omdat ze een vreedzaam beroep had gedaan aan de overheid om de vervolging van Falun Gong te beëindigen. Gedurende haar gevangenschap werd mevrouw Gao, volgens bronnen die bekend zijn met haar zaak, geslagen door kampautoriteiten.

GaoRongrong2_medium.jpg

Om omstreeks 15:00 op 7 mei 2004 riepen Tang Yubao, het afgevaardigde hoofd van de Nr. 2 brigade, samen met teamleider Jiang Zhaohua, mevrouw Gao naar het taakkantoor waar ze haar, volgens deze bronnen, voor 7 uren martelden met electrische stokken. Degenen die samen met mevrouw Gao gevangen zaten vertelden dat ze brandwonden op het gezicht, nek en hoofd had opgelopen, wat ertoe leidde dat haar gezicht opzwol en misvormd raakte. Haar gezicht was bedolven onder de zweren en haar haar zat aan elkaar geklit van de pus en het bloed. Ze kon haar ogen slechts tot een spleet openen omdat haar gezicht en mond ernstig gezwollen en misvormd waren.

Liu Yufeng, 64 jaar

LiuYufeng1_medium.jpg

Liu Yufeng was een eerlijke en oprechte gepensioneerde arbeider uit Xiaozetou, Wendeng in de Shandong provincie.

Op de morgen van 18 juli 2000 arresteerde de politie Dhr. Liu en hield hem vast in het Wendeng Detentietehuis omdat hij buitendeurs Falun Gong beoefende. Op 22 juli 2000 belde het detentietehuis zijn 

LiuYufeng2_medium.jpg

dochter en vertelde haar meneer Liu mee naar huis te nemen. Hij was al in een coma toen zijn schoonzoon hem naar buiten droeg, en hij stierf de volgende morgen om 7 uur.

De autopsie door de lijkschouwer onthulde een bloedmassa in Dhr. Liu’s rechter oogkas, snijwonden en zwellingen in zijn gezicht, en blauwe plekken veroorzaakt door electroschokken op zijn keel, borst en benen. Zijn huid was begonnen zich af te scheiden van zijn lichaam vanwege herhaalde electrische schokken en het zachte weefsel onder zijn huid was beschadigd. Er werd ontdekt dat de tweede, derde en vierde rib aan zowel de linker als rechterzijde gebroken waren. Het bovenste gedeelte van het borstbeen was gebroken.

Zhao Ming, 30 jaar

ZhaoMing2_medium.jpg

“Twee weken voor ik vrijgelaten werd, dienden vijf politiebeambten onder wie drie afdelingshoofden, mij electrische schokken toe met zes knuppels tegelijk. Ze bonden me eerst op een bed vast om te voorkomen dat mijn lichaam zou opspringen van de schokken. Daarna dienden ze me tegelijkertijd schokken toe op mijn benen, bovenlichaam, schouders en armen, welke mijn lichaam hevig deed schudden. Een politieman bleef schokken geven op mijn borst door twee stokken in een circel over mijn borst te bewegen, wat mij naar adem deed snakken en mijn keel zo droog deed aanvoelen alsof hij in brand stond.”

Professor Zhang Kunlun

ProfZhang_medium.jpg

“Mijn naam is Kunlun Zhang. Ik ben een Canadees staatsburger en een professor in de kunst. Omdat ik Falun Gong beoefen, werd ik drie keer gearresteerd terwijl ik in China verbleef om voor mijn oude schoonmoeder te zorgen. Op 14 november 2000 werd ik door de Chinese autoriteiten zonder proces veroordeeld tot drie jaar werkkamp omdat ik weigerde Falun Gong op te geven. Met de hulp van de Canadese regering, Amnesty International en de internationale gemeenschap, werd ik op 10 januari 2001 vrijgelaten.

Gedurende mijn gevangenschap sloegen politiemensen mij tegen de vloer en dienden me over mijn hele lichaam electrische schokken toe met electrische stokken van een hoog voltage. Ze dreigden dat als ik een kik gaf, ze schokken aan mijn mond zouden toedienen. Het hoofd van het politiebureau zei tegen me, “We hebben orders van Jiang Zemin. Zo lang je weigert Falun Gong op te geven, kunnen we met je doen wat we maar willen. Als ik je dood zou slaan, zouden we je simpelweg kunnen begraven en de buitenwereld vertellen dat je zelfmoord hebt gepleegd.” Mijn armen, benen en andere plaatsen waren verbrand door de intense electrische schokken. Ik kon zelfs mijn eigen verbrande vlees ruiken. De afranselingen en electrische schokken verwondden mijn linkerbeen ernstig. Het heeft drie maanden gekost voor de wonden genezen waren.”

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular