Broers Zang haoran, 16 jaar en Zang haotong, 14 jaar. Vader doodgefolterd in 2002

02-07-2005 Familie en kinderen

Zang Dianlong was een Falun Dafa beoefenaar uit de stad Shuangcheng in de provincie Heilongjiang. Hij werd vervolgd tot de dood in 2002 en was toen 41 jaar oud. Overgebleven zijn zijn twee zonen, Zang Haoran en Zang Haotong. De kinderen zijn beide Falun Gong beoefenaars.

Zang Dianlong en Zang Haoran

Zang Dianlong kreeg leukemie in 1995 en doctoren zeiden dat er geen middel was om zijn ziekte te genezen, maar was erg gelukkig om in 1996 Falun Dafa te leren. Op 25 juli 1999 ging Zang Dianlong naar Beijing om zich uit te spreken tegen de vervolging en een beroep te maken voor Dafa. Daarna onderging hij diverse vormen van vervolging. Het locale '610 burea', de politie, en zijn werkeenheid kwamen hem vaak lastigvallen. Ze dwongen hem vaak om naar hersenspoelsessies te gaan. Eind 2000 ging Zang nogmaals naar Beijing om een beroep te maken. Hij werd gearresteerd en gezonden naar het coördinerend bureau van de stad Shuangcheng in Beijing. Zang slaagde erin te ontsnappen. Daarna verliet hij zijn thuis om verdere vervolging te vermijden.

In de middag van 8 juli 2002, omsingelde de politie een woonwijk in Shuangcheng waar Zang en zijn twee zoons tijdelijk verbleven. Om meer foltering te vermijden, sprong Zang uit het raam van de 6e etage. Helaas stierf hij ter plekke. Zang Dianlong's vrouw, Xu Youqin is 37 jaar oud. Zij werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenis en wordt nu vastgehouden in het eerste Vrouwengevangenis in de provincie Heilongjiang. Op dit moment woont de 16 jaar oude Haoran bij zijn oma en de 14 jarige Haotong woont bij zijn oudere oom Zang Dianchao.

Gerelateerde link: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2004/10/22/53705p.html

Bron http://media.zhengjian.org/media/doc/children_under_persecution_en_102604.pdf

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular