Rongrong, van ouders gescheiden leeft ze met haar opa

12-07-2005 Familie en kinderen

Zhou Farong ("Rongrong") werd geboren op 15 november 1999. Ze heeft geen moeder of vader om voor haar te zorgen.

Zhou Farong (Rongrong)

Rongrong's vader en moeder waren beide Falun Gong beoefenaars. Omdat haar vader Zou Songtao, niet zijn geloof in Falun Gong opgaf, werd hij vele keren gearresteerd voordat hij uiteindelijk veroordeeld werd tot dwangarbeid in het Wangcun werkkamp in de stad Zibo in de provincie Shandong. Hij werd uiteindelijk doodgefolterd op 3 november 2000. Rongrong was toen slechts 11 maanden oud. Rongrong's moeder, Zhang Yunhe, was een accountant bij TFL China Ltd. in de stad Qingdao. Omdat ze Falun Gong beoefende ontsloeg het bedrijf haar. In mei 2001 werd ontdekt dat Zhang Yunhe materialen had uitgedeeld die de feiten over de vervolging van Falun Gong blootlegden. Om arrestatie te vermijden moest ze in ballingschap gaan leven. Lange tijd is er geen nieuws van haar bekend.

Met als resultaat dat Rongrong bij haar grootouders leeft sinds ze twee en half jaar oud is. Rongrong's grootmoeder kon de pijn niet verdragen van leven zonder haar dochter en schoonzoon. Ze stierf in augustus 2001.

Rongrong verloor dus achtereenvolgens drie naaste familieleden - vader, moeder en grootmoeder.

Gerelateerde link: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2003/1/20/31124.html

Bron http://media.zhengjian.org/media/doc/children_under_persecution_en_102604.pdf

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular