Wang Yuexing, 13 jaar oud. Wees geworden

15-07-2005 Familie en kinderen

Wang Yuexing, geboren op 9 januari 1992, werd wees toen zijn vader Wang Kemin vervolgd werd tot de dood in 2003. Hij in nu onder voogdij van zijn oom Wang Kelong en zijn grootmoeder Wang Yanzhi, aangezien zijn moeder gestorven is.

Wang Yuexing

Wang Yuexing gaat naar de middelbare school #43 van de stad Shenyang. De bronnen voor zijn levensonderhoud komen van 1) Wang Kemin's werkeenheid: de #65 middelbare school van het Daing Petroleum kantoor voor Opvoeding en Training. Dit is 1.956 Yuan per jaar (ongeveer 200 Euro), inclusief een bijdrage voor wees zijn van 143 Yuan per maand (ongveveer 13 Euro). 2) Wang Yuexings moeder stierf op het werk en komt in aanmerking voor een pensioen van 5.040 Yuan per jaar wat neerkomt op ongeveer 45 Euro per maand.

Wang Kemin was een leraar aardrijkskunde op de #65 middelbare school in Daqing. Hij begon Falun Gong te beoefenen in de lente van 1997 en was een contactpersoon in de omgeving van het dorp Hongwei. Na 20 juli 1999, toen de vervolging van Falun Gong begon, ging hij drie maal naar Beijing om zich uit te spreken tegen de vervolging en hij hing daar banners op. Hij werd meerdere malen onderworpen aan hersenspoeling en vervolging door de staf van zijn school en het opvoeding en trainingscentrum. Hij werd ook vele malen illegaal gearresteerd door de politie van het Babaishang politiebureau in het Honggang district. In augustus 2000 werd hij overgeplaatst naar de gevangenis in Longfeng, en werd hij gezonden naar het dwangarbeidskamp in de stad Daqing eind september 2000 voor een jaar dwangarbeid. Begin september 2001, maakte hij van de gelegenheid gebruik om zijn collega's een videoCD te laten zien, die de Chinese regering blootlegde voor het in scene zetten van het zelfverbrandingsincident op het Plein van de Hemelse Vrede. Iemand rapporteerde over hem. Hij ontsnapte net voordat de lokale politie de school binnenviel. Dus werd hij gedwongen om dakloos te worden om verdere vervolging te vermijden. Later onderging hij meer foltering in de handen van de politie. In de ochtend van 8 mei 2003, was hij in zijn appartement aan de Ranghu weg in de woonwijk Xiyuan toen de politie op de deur klopte en trachtte in te breken. Omdat hij wilde nog verdere vervolging wilde vermijden probeerde hij te vluchten. Hij viel daarbij echter van het gebouw en stierf. Hij was slechts 38 jaar oud.

Bron http://www.clearharmony.net/articles/a23238-Current-Situation-of-Wang-Yuexing-Orphaned-Son-of-Practitioner-Wang-Kemin-from-Daqing-City.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular