Shang Liyun, 11 jaar oud. Vader stierf en moeder wordt vastgehouden

16-07-2005 Familie en kinderen

Shang Liyun is 11 jaar en komt uit het dorp Caiyuan, nabij de stad Pingdu in de provincie Shandong. Ze is een leerling uit de vijfde klas op de Qingdao Basisschool die behoort bij het Chengguan kantoor van de stad Pingdu. Haar vader Shang Baolin stierf op 10 oktober 2002. Zijn dood was het gevolg van de meedogenloze vervolging die hij onderging omdat hij Falun Gong beoefende. Haar moeder, Zhang Zengyan, werd ontvoerd op 17 oktober 2004 toen ze de feiten over de vervolging van Falun Gong verklaarde samen met een groep beoefenaars. Nu is Shang Liyun zonder ouders. Haar nichtje die maar net een paar jaar ouder is dan haar kookt maaltijden voor haar. Falun Gong beoefenaars bezoeken haar regelmatig om haar eten te brengen.

Shang Liyun

Zhang Zengyan wordt momenteel vastgehouden in het centrum voor hersenspoeling, en ondergaat onmenselijke vervolging. Shang Liyun ging vaak naar het hersenspoelcentrum om te vragen of ze haar moeder mocht zien, maar ze werd geweigerd door het persooneel van het '6-10 bureau'. Zhang Zengyan werd 26.200 Yuan afgeperst (ongeveer 3000 Euro) omdat ze Falun Gong beoefent. Ze heeft geen inkomen.

Bron http://www.clearwisdom.net/html/articles/2004/11/12/54454p.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular