Sexueel geweld in China’s dwangarbeidskampen

Foto’s van etterende brandwonden op de borsten van vrouwelijke Falun Gong beoefenaars, veroorzaakt door het gebruik van elektrische knuppels, hebben internationaal de aandacht getrokken. Volgens verslagen van Minghui.net (Chineestalige Falun Gong website) werd Mevrouw Wang Yunjie, een Falun Gong beoefenaar uit de provincie Liaoning, in het begin van 2003 gemarteld met een elektrische knuppel van verscheidene duizenden volts. De politie bracht verscheidene uren lang elektrische schokken toe op haar linkerborst, wat ernstige weefselschade veroorzaakte en ertoe leidde dat haar hele borst begon te verzweren.

De politie van het Masanjia dwangarbeidskamp bracht Mevrouw Wang Yunjie elektrische schokken toe met enorme weefselschade en infectie als gevolg (Minghui.net). (Klik op de foto voor hoge resolutie)
Recentelijk hebben niet-Chinese media vele agenten blootgesteld die betrokken zijn in seksueel misbruik en geweld tegen Falun Gong beoefenaars in gevangenissen en werkkampen op het Chinese vasteland. Sommige universitairen becommentarieerden dat de oorzaak dat dergelijk verschrikkelijke dingen in China kunnen plaatsvinden te wijten zou zijn aan de gewetenloze ‘partijcultuur’ van de Chinese Communistische Partij (CCP), die de menselijkheid van de politieagenten in kwestie, en hun meest fundamentele respect voor de mens, heeft geruïneerd.

Cipiers van het werkkamp van Dalian bonden drie Falun Gong beoefenaars met gespreide benen vast op een tafel: Mevr. Fu Shuying (60), Mevr. Cheng Hui (27) en Mevr. Sun Yan (30). De cipiers en een “hervormingsopvoeder” verkrachtten hen vervolgens op gewelddadige wijze met bezemstelen. De vrouwen bloedden ernstig en leden afschuwelijke pijnen. Ze hielden er alledrie aanhoudende pijn in de baarmoeder aan over.

Van het Dalian werkkamp is bekend dat de cipiers soms drie tandenborstels samenbinden met de borstel naar buiten en daarmee vrouwelijke Falun Gong beoefenaars verkrachten om inwendige schaafwonden en bloedingen te veroorzaken. Daarna zouden de agenten onmiddellijk het sap van hete pepers of de pepers zelf op het verwonde vlees van de vagina van de slachtoffers aanbrengen. De pijn is zo extreem dat de vrouwen dikwijls het bewustzijn verliezen.
 

Een familiefoto van vóór Mr. Qu Hui vervolgd werd (Minghui.net).
Het seksuele geweld tegen mannelijke Falun Gong beoefenaars is niet minder afschuwwekkend. Volgens een rapport gepubliceerd door Minghui.net, sloeg en elektrocuteerde de politie van het Dalian werkkamp in 2001 de penis van Mr. Qu Hui gedurende lange tijd. Het resultaat was een gebroken nekwervel en een etterende penis. Deze mishandelingen van vier jaar geleden hebben Mr. Qu verlamd achtergelaten.

Luo Gan en Zhou Yongkan, de topfunctionarissen van de CCP die het Politieke en Wettelijke Openbare Veiligheidssysteem besturen, hebben verscheidene onderscheidingen uitgekeerd aan de Masanjia en Dalian werkkampen voor hun “succesvolle ervaring (in het heropvoeden van Falun Gong beoefenaars)” en maakten deze kampen en hun verschrikkelijke methoden tot ‘voorbeeld’ in het hele land. In een poging hun “eerste plaats” te behouden, begonnen de cipiers in het Masanjia kamp vrouwelijke Falun Gong beoefenaars uit te kleden en ze in cellen vol mannelijke gevangenen te gooien. Er zijn ten minste drie bevestigde gevallen van dit soort wreedheden.

In de hoofdstad van China, Peking, hebben politieagenten een Falun Gong beoefenaarster die Falun Gong pamfletjes aan het aanplakken was, op straat in elkaar geslagen en verkracht. In de stad Chongqing in het Zuidwesten van China, verkrachtte een politieagent Wei Xingyan, een vrouwelijke doctoraalstudente aan de universiteit van Chongqin, in zijn bureau terwijl verscheidene andere agenten toekeken. Na dit incident veroordeelde de Rechtbank van Chongqin de zeven Falun Gong beoefenaars die deze wantoestanden hadden aangeklaagd, tot een celstraf wegens het “uitlekken van staatsgeheimen en het besmeuren van het imago van de stad Chongqin.” De politieagent die Juffrouw Wei verkrachtte, is nog steeds op vrije voeten.

Internationale mensenrechtenorganisaties hebben beaamd dat de marteltechnieken toegepast in de Chinese werkkampen niet onderdoen voor die in de nazi-concentratiekampen. De omvang van de onmenselijke wreedheden reikt voorbij de verbeelding van normale mensen.

Sinds de CCP aan de macht kwam heeft de CCP de meest fundamentele waardigheid van moeders, vrouwen en meisjes, vertrappeld, van Zhang Zhixin en Lin Zhao tot de duizenden Falun Gong beoefenaars in de Chinese werkkampen. De CCP heeft zichzelf beneden de diepste diepten van de menselijke immoraliteit geplaatst.

Bron - The Epoch Times,  21 oktober, 2005

 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular