De VN Speciale Rapporteur veroordeelt wijdverspreide foltering in China

Op 2 December, rondde de speciale rapporteur inzake foltering van de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties zijn twee weken durende onderzoek in China af over gevallen van foltering en gaf een persverklaring in Beijing. Veel grote media-agentschappen van over de wereld rapporteerden over de bevindingen van de VN afgezant. Tegelijk doet de Falun Gong Mensenrechten Werkgroep een beroep op mensenrechtenorganisaties in de VN Mensenrechtencommissie aangaande de recente schokkende gevallen van verkrachting in de provincie Hebei.

Australische professor in de Rechten, Manfred Nowak, de VN speciale rapporteur inzake foltering
Voor meer dan tien jaar heeft de VN China gevraagd om onderzoek naar gevallen van foltering toe te staan. “China heeft herhaaldelijk toegezegd de bezoeken toe te staan om ze vervolgens uit te stellen.” rapporteerde AP. Echter de aanhoudende druk van de internationale gemeenschap en grote aantallen rapporten over foltering in China maken dit bezoek uiteindelijk een realiteit.

Op de persconferentie sprak de rapporteur veroordelend dat foltering erg wijdverspreid is in China en dat China de internationale mensenrechtenstandaard zou moeten volgen en de VN conventie tegen foltering. China heeft ‘s werelds grootste gevangenissysteem en gebruikt vaak folteringen om bekentenissen af te dwingen. Dhr. Nowak protesteerde ook tegen de storing die zijn onderzoek ondervond van het Chinese Communistische Regime. Het regime stuurde niet alleen agenten om het normale onderzoek in de gaten te houden en lastig te vallen, maar intimideerde ook slachtoffers en familieleden die het team van de VN probeerde te interviewen.

Dhr. Nowak vermeldde specifiek de systematische vervolging van Falun Gong beoefenaars door het regime. Willekeurig vastgehouden Falun Gong beoefenaars worden onderworpen aan de tijgerbank, de waterkerker, elektrische schokken, slagen, onthouding van slaap, etc.

Mensenrechtenorganisaties hebben herhaaldelijk China opgeroepen om stappen te ondernemen om fundamentele hervormingen door te voeren, foltering te verminderen en te voorkomen, het systeem van heropvoeding door arbeid af te schaffen en het folteren van onschuldige mensen in mentale ziekenhuizen te beëindigen.

Op dezelfde dag diende de Falun Gong Mensenrechten Werkgroep (FGHRWG) een brief waarin een beroep gedaan wordt op de mensenrechtenorganisaties onder de VN Commissie voor de Mensenrechten inzake een schokkend geval van verkrachting dat plaats vond op 25 november 2005 in de provincie Hebei. Dit is het meest gedetailleerde geval van verkrachting ooit ontvangen door de FGHRWG en ook het topje van de ijsberg van de meedogenloze en onmenselijke vervolging van talloze Falun Gong beoefenaars opgelegd door de Chinese Communistische Partij (CCP) de afgelopen zes jaar. De wreedheid van de CCP-politie en hun ontaarde misdaden zijn de manifestatie van de kwade natuur van de CCP. Ze heeft niet alleen de twee Falun Gong beoefenaars verkracht, maar alle Chinese mensen. Wanneer de volkeren van de wereld opstaan om de gruweldaden van de CCP te veroordelen, zal dat het moment zijn waarop de CCP volledig ineenstort.

De FGHRWG zond de brief naar de volgende organisaties en een gedetailleerd rapport van de verkrachting naar dhr. Nowak die foltering in China onderzoekt:

  • Speciale Rapporteur Inzake Foltering en gevangenneming
  • Speciale Rapporteur Inzake Geweldpleging Tegen Vrouwen, en de oorzaken en gevolgen daarvan
  • Speciale Rapporteur Inzake het Recht van Iedereen op het Genieten van de Hoogst Bereikbare Standaard van Fysieke en Mentale Gezondheid
  • De Werkgroep voor Willekeurige Gevangenneming
  • Speciale Rapporteur Inzake Vrijheid van Religie en Geloof

Intussen deed de FGHRWG ook een beroep op Internationale groepen voor het beschermen van de Rechten van de Vrouw en regeringsinstanties.

De zaak in het kort:


In de avond van 24 november 2005, nam de politie van het bureau in Dongchengfang, in de stad Zhuozhou, in de provincie hebei, onder het beleid van de CCP om Falun Gong beoefenaars te vervolgen, twee vrouwelijk Falun Gong beoefenaars, mevrouw Liu Jizhi (51 jaar oud) en mevrouw Han Yuzhi (42 jaar oud) gevangen uit hun huis in het Dorp Xitong in Dongchengfang. Op het politiebureau verkrachtte een politieman genaamd He Xuejian mevrouw Liu en mevrouw Han tijdens het zogenaamde “officiële onderzoek”. De genoemde verkrachting raakte de slachtoffers en hun familieleden ernstig.

Original article date: 12/4/2005 http://minghui.ca/mh/articles/2005/12/3/115685.html

 

 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular