Amnesty doet oproep tot urgente actie voor bevrijding Falun Gong beoefenaars

Op dinsdag 20 maart 2007, startte Amnesty International een Urgente Actie (AI Index: ASA 17/014/2007) waarin een oproep voor steun gedaan wordt om acht Falun Gong "gewetensgevangen" te bevrijden, die momenteel vastgehouden worden in de Chinese provincie Guangdong en het risico lopen gefolterd te worden. Volgens Amnesty werden de individuen vastgenomen eenvoudigweg voor het samenkomen in een privéwoning. Ze werden vervolgens - zonder gerechtelijk proces - veroordeeld tot 1,5 tot 2 jaar dwangarbeid.

Familieleden van de individuen zijn nog niet officieel geïnformeerd over de straf, zegt Amnesty, noch is de familie toegestaan hen te bezoeken sinds ze vastgenomen werden op 10 februari 2007. Amnesty heeft mensen gevraagd om brieven te sturen en hun "zorg uit te drukken over dat de acht Falun Gong beoefenaars vastgehouden worden onder schending van hun fundamentele mensenrechten van vrijheid van meningsuiting, samenkomst en religieus geloof en een oproep te doen aan de autoriteiten om hen onmiddelijk en onvoorwaardelijk vrij te laten."

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular