Haat-misdaden in Flushing duren voort voor de elfde achtereenvolgende dag.arrestaties van de aanvallers op Falun Gong verricht

NEW YORK - Een pro-communistische bende ging dinsdag voor de elfde achtereenvolgende dag nog altijd door met het aanvallen van Falun Gong beoefenaars in het district Flushing van de stad New York. Een van de aanvallers werd gearresteerd door de politie van Queens.

Het incident begon op 17 mei toen een groep van etnische Chinese protesteerders afkwam op een centrum bemand door Falun Gong beoefenaars die Chinese emigranten aanmoedigt om afstand te doen van hun banden met de communistische partij (nieuws)

Sindsdien is de omvang van de protesten gegroeid, met georganiseerde groepen van pro-communistische Chinezen met een omvang van 500 a 600 personen die dagelijks door het gebied van Flushing struinen om Falun Gong beoefenaas lastig te vallen. Tegen ongeveer 10.00 op dinsdagochtend, werden Falun Gong beoefenaars het doelwit van de eerste aanvallen die zonder aanleiding ingezet werden.

In taferelen die volgens sommigen sterk leken op de culturele revolutie, werden Falun Gong beoefenaars fysiek en verbaal aangevallen door de benden van etnische Chinezen, die hen met stenen, waterflessen en eieren bekogelden en "dood aan Falun Gong" tegen hen schreeuwden.

"Het geweld van de bende is een haat-misdaad tegen vreedzame Falun Gong beoefenaars in de VS," zei Erping Zhang, hoofdvertegenwoordiger van het Falun Dafa Informatie Centrum. "Het is verontrustend om te zien dat Beijing de stad New York beschouwt als haar eigen achtertuin en dat VS staatsburgers die de  Falun Gong meditatie beoefenen een nieuwe vorm van vervolging moeten ondergaan in dit vrije land."

Transcripties van een telefoongesprek met de Chinese consul in New York suggereren dat China's Communistische Partij de aanvallen op Falun Gong orkestreert. De aanvallen hebben zich over de afgelopen dagen ook herhaald in gelijksoortige incidenten in Japan, Los Angeles en op andere plaatsen (nieuws)

Verslaggevers die poogden het incident vast te leggen werden omringd door de bende, die herhaaldelijk bedreigingen uitte als "Ik zal je doden!" Een Falun Gong beoefenaar haar camera werd gegrepen en kapot geslagen door enkele van de protesterenden tijds het lange weekend van Memorial Day.

Tenminste zes leden van de pro-communistische bende werden gearresteerd door de politie van New York, met de ten laste legging variërend van aanval tot het tegenwerken van arrestatie. Geen arrestaties van Falun Gong beoefenaars werden verricht die nog altijd vredig hun activiteiten voortzetten in Flushing sinds de aanvallen begonnen.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular