Familie van een negenjarig meisje uit elkaar gerukt

31-07-2009 Familie en kinderen

(Clearwisdom.net) Haihui, een 9-jarig meisje uit het Heping district van de stad Shenyang maakte deel uit van een gelukkig gezin, maar haar familie werd uit elkaar gerukt als gevolg van de vervolging van Falun Gong.

Haihui, vader Guo Jian en moeder Gu Chunying

Haar ouders beoefenden allebei Falun Gong. Op 16 augustus 2008 namen 5 of 6 politieagenten, waaronder Liu Fuchen, van het politiekantoor van Xinxing uit het district Heping, haar vader, Guo Jian, mee die een taxibestuurder was. Op 16 september 2008 kwamen politieagent Liu Fuchen en zijn bende terug om haar moeder, Gu Chunying, mee te nemen. Als gevolg moest Haihui bij haar grootmoeder blijven; met veel moeite konden zij net voorzien in het allernoodzakelijkste.

Haihui’s ouders worden momenteel nog steeds in het detentiecentrum vastgehouden. Op 23 maart 2009 orchestreerde de districtsrechtbank van Heping in de stad Shenyang een illegale rechtszaak waarbij slechts één familielid toegestaan werd de rechtzaak bij te wonen. De andere familieleden werden in de rechtszaal niet toegelaten.

Op diezelfde 16 augustus 2008, toen Guo Jian gearresteerd werd, trachtten zeven tot acht politieagenten, waaronder Liu Xiangdong van het nationaal veiligheidsteam van het district Heping en Liu Fuchen van het politiekantoor van Xinxing in het district Heping, in te breken in Gu Chunying’s huis, maar zij weigerde de deur te openen. Gu en de politie bevonden zich in een impasse gedurende 5 uren. Toen Gu’s schoonbroer, haar tante en haar vader aankwamen, had de politie reeds de deur ingeslagen en haar huis doorzocht. Gu Chunying slaagde erin te ontsnappen. In september 2008 keerde zij terug naar huis. Op 16 september, rond 7 u, werd Gu Chunying gearresteerd door de politie van het politiekantoor van Xinxing uit het Heping district, terwijl ze haar dochter naar school deed.


Oorspronkelijk Chinees artikel: http://minghui.ca/mh/articles/2009/6/8/202386.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular