Kinderen zoeken online hulp betreffende hun moeders illegale rechtszaak

19-07-2011 Familie en kinderen

Door een Clearwisdom.net correspondent uit Beijing, China. Sinds mevr. Wang Fuling op 25 juni 2010 werd gearresteerd, wordt ze gevangen gehouden in het Haidian detentiecentrum. Ze vertegenwoordigde zichzelf en pleitte “onschuldig” in de Haidian Rechtbank op 21 maart 2011. De aanklager was Chen Lei, met rechter You Tao als voorzitter.

De kinderen van mevr. Wang mochten niet op bezoek komen en na haar rechtszaak kregen ze geen informatie van de autoriteiten. Online vragen ze om hulp. De volgende verklaringen werden uit hun online tekst gehaald:

Mijn moeder, mevr. Wang Fuling, 64 jaar, werd in Beijing geboren. De Haidian Rechtbank sleepte haar voor de rechter op 21 maart 2011. De rechtszaak duurde ongeveer 1 uur.

De rechter beweert dat mijn moeder zeven zelfklevende stickers op lantaarnpalen in haar omgeving in Beijing heeft geplaatst op 25 juni 2010. Iedere sticker was 2 centimeter lang en 5 millimeter breed. Op de stickers stond “Falun Dafa is goed. Waarachtigheid – Mededogen – Verdraagzaamheid is goed.” Omdat het verboden was voor haar advocaat om onschuldig voor haar te pleiten, pleitte ze zichzelf “onschuldig”.

Wij, als kinderen van de gevangene, hebben de volgende vragen en hopen dat online vrienden die kennis hebben over juridische processen, ons antwoorden kunnen geven.

Vraag 1: Vanaf juni 2010 tot aan haar rechtszaak op 21 maart 2011 werd ze zeven maanden gevangen gehouden. Was deze periode van gevangenschap langer dan normaal en langer dan wettelijk is toegestaan?

Vraag 2: Sinds de rechtszaak op 21 maart zijn er drie maanden voorbijgegaan en mijn familie heeft geen enkele bekendmaking, rechtelijke beslissing of andere informatie ontvangen van de autoriteiten. Noch zijn we toegestaan de gevangene te bezoeken. Op de dag van de rechtszaak vertelde onze advocaat ons dat we het verdict binnen 15 tot 20 dagen zouden ontvangen. Tot nu toe hebben we niets gehoord.

Vraag 3: Wat voor rechten hebben wij als kinderen van de gevangene? Hebben we wettelijk het recht om de situatie van onze moeder te weten?

Mijn moeder is een vriendelijk persoon en alles wat ze heeft gedaan was het plakken van kleine stickers die niemand benadelen. Ik hou van haar omdat ze onze liefste moeder is. “Mama, we wachten op je thuiskomst!”

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular