Amnesty International roept op tot dringende actie voor mishandelde Falun Gong beoefenaars

NEW YORK – Amnesty International roept op tot een Dringende Actie voor Falun Gong beoefenaars die risico lopen om gemarteld te worden, terwijl een volledig dorp bedreigd wordt en gedwongen wordt om een petitie in te trekken waarmee ze opriepen om deze beoefenaars vrij te laten.

“Falun Gong beoefenaars dhr. Wang Xiaodong en zijn zuster mej. Wang Junling worden vastgehouden en lopen het risico om o.a. gemarteld en mishandeld te worden,” zo wordt gesteld in de oproep van Amnesty. “Zij zijn gewetensgevangenen, en worden enkel vastgehouden omwille van hun vreedzame uitoefening van hun recht op vrije meningsuiting en samenkomst.” (lees Amnesty's persbericht / PDF)

Begin mei 2012 liet Mej. Wang een petitie rondgaan in Zhouguantun, Botou, provincie Hebei, waarmee ze opriep om haar broer onmiddellijk vrij te laten die op 25 februari 2012 meegenomen werd door de Chinese autoriteiten. Dhr. Wang werd opgesloten omwille van zijn beoefening van Falun Gong. Bijna elk gezin in het dorp, 300 in totaal, ondertekenden de petitie met hun echte namen, en het document werd als authentiek bestempeld door de gemeenteraadsleden van het dorp – een ongekende verzetsdaad tegen  de 13 jaar durende campagne van de Chinese Communistische Partij om Falun Gong te uit te bannen.
Een goedgeplaatste bron vertelde The Epoch Times dat ambtenaren op het hoogste niveau, waaronder leden van het Politburo Standing Committee, de petitie hebben gezien en het belang ervan besproken hebben, waarbij sommige ambtenaren er op aandrongen dat de vervolging van Falun Gong beoefenaars vreedzaam zou worden opgelost.

“We dringen erop aan bij de internationale gemeenschap om de oproep van Amnesty te steunen, en we eisen dat China deze Falun Gong beoefenaars vrijlaat,” zegt uitvoerend directeur van het Falun Dafa Informatie Centrum, Levi Browde. “Dit is een cruciale gebeurtenis waarbij de diepgewortelde geloofsovertuiging van zovele  Chinezen over het hele land onthuld worden in de vreedzame en principiële oproep van deze inwoners. Ze willen niet langer langs de kant toekijken om te zien hoe onschuldige Falun Gong beoefenaars op brutale wijze worden onderdrukt, en dat zouden wij ook niet moeten doen.”

Bron http://faluninfo.net/article/1220/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular