300 Dorpsbewoners tekenen een petitie voor de vrijlating van een Falun Gong beoefenaar.Volgens een interne bron circuleert deze petitie bij Comitéleiders van het Politbureau, en veroorzaakt een hevig debat

23-07-2012 Familie en kinderen

New  York—300 dorpsbewoners hebben met hun eigen namen en vingerafdrukken een petitie getekend om op te roepen voor de onmiddellijke vrijlating van een gerespecteerde onderwijzer uit hun omgeving die door de autoriteiten gevangen genomen is vanwege zijn Falun Gong beoefening.

Dit is de eerste pagina van een petitie met handtekeningen envingerafdrukken van 300 families, die oproepen voor de vrijlating van hunmededorpsbewoner en Falun Gong  beoefenaar dhr. Wang Xiaodong.

Een betrouwbare bron vertelde aan de ‘The Epoch Times’ krant dat Communistische Partijleden op topniveau, met inbegrip van Xi Jinping en Li Keqiang ( de verwachte opvolgers van  Hu Jintao en Wen Jiaobao later dit jaar ) aan het debatteren zijn geweest over deze petitie. “Ambtenaren in de hoogste rangen van de partij praten over dit fenomeen en de meeste van hen zijn voorstander van een vreedzame aanpak,” zei de bron.

Een groep binnen de Partij die loyaal is aan voormalig hoofd en partijlid Jiang Zemin, die persoonlijk de vervolging van Falun Gong in 1999 heeft gelanceerd,  doet er alles aan om de mensen die de petitie getekend hebben onder druk te zetten. Volgens Mingui.org (een website buiten China, die over Falun Gong nieuws verslag uitbrengt en die een wijd verspreid netwerk heeft van bronnen binnen in China), stuurde de groep van Jiang bevelen uit aan wetsambtenaren van de stad Botou om de dorpsbewoners onder druk te zetten en hen te manipuleren hun steun voor de petitie in te trekken, en verder, om een verklaring te ondertekenen betreft het aanvaarden van de huidige aanpak van Falun Gong door de Partij.

“Dit is meest recente van een reeks gevallen waarbij mensen uit een dorp of stad opkomen voor Falun Gong tijdens de 13 jaar durende vervolging van Falun Gong, en zeggen dat ze het niet meer eens zijn met de aanpak van de partij betreft Falun Gong… Falun Gong beoefenaars zouden vrij moeten zijn” zegt Levi Browde, verantwoordelijke van het Falun Dafa Informatie Centrum.“ Maar dit is de eerste keer dat we zoveel mensen met hun echte naam de petitie hebben zien tekenen en ze hebben onze hulp nodig.”

“De grote deugd van de vrije pers die we hier in het westen hebben,” ging Brown verder, “Is dat het de waarheid kan spreken. Voor alle Westerse media gestationeerd in China die hebben gezien hoe hun aanwezigheid een positieve impact kan hebben op de Chinese mensen en de wereld, nu is het aan jullie. Vertel dit verhaal aan de wereld. Laat deze 300 moedige dorpsbewoners niet langer onbeschermd.”

Achtergrond

Volgens Minghui.org, was dhr. Wang Xiaodong een bekende en overal gerespecteerde onderwijzer. Tijdens de ochtend van 25 februari 2012 doorzochten ongeveer 40 politieagenten van het politiedepartement van Botou, het huis van dhr. Wang en namen hem gevangen. Een groot aantal waardevolle dingen, met inbegrip van een computer en elektronische apparatuur evenals 20.000 yuan in cash werden door de politie in beslag genomen.

Dhr. Wang werd later beschuldigd van het produceren en distribueren van compact disks die informatie bevatten over het onthullen van de vervolging van Falun Gong en het verhelderen van de werkelijke geloofsovertuigingen van de Falun Gong beoefening.

Het is in China gebruikelijk voor Falun Gong beoefenaars en degenen die hen steunen, om zulke materialen rond te sturen die de leugens van de massale propagandacampagne, uitgevoerd door de Partij om Falun Gong te besmeuren, onthullen.

“Het is helemaal niet illegaal om deze folders en Dvd’s te verspreiden, voegt Browde toe. “Het is weer een ander excuus om illegaal Falun Gong beoefenaars te ontvoeren en gevangen te nemen.”
Begin mei, boos geworden door de behandeling van Wang, tekenden 300 dorpsbewoners uit Zhouguantun in de provincie Hebei, een petitie met hun volledige naam en vingerafdrukken, met de eis om Wang vrij te laten.

Interne bronnen zeggen dat de dorpsbewoners nu onder druk staan van lokale autoriteiten. De zus van dhr. Wang werd noodgedwongen haar huis te verlaten om te vermijden dat ook zij ontvoerd zou worden.
De petitie van het dorp Zhouguantun volgt op een aantal gelijkaardige petities die het afgelopen jaar door verschillende groepen mensen zijn ingediend met als doel een oproep te doen om Falun Gong beoefenaars die zijn ontvoerd, vrij te laten.

Op 12 augustus 2011 tekenden meer dan 1.500 mensen uit Qinhuangdao in  de provincie Hebei een petitie getiteld “Hoe gaat U deze publieke opinie behandelen?” Met deze petitie aan de autoriteiten werd gevraagd voor de vrijlating van dhr. Zhou Xiangyang (周向阳), 38 jaar, een Falun Gong beoefenaar die werd vastgehouden in de gevangenis van Binhai in Tianjin (voormalige gevangenis van Gangbei). Op 8 februari 2012 ging er een dringende actie uit van Amnesty International voor de vrijlating van dhr. Zhou. (nieuws, engelstalig)

Op 17 juni 2011 tekenden tientallen dorpsbewoners uit Fengman een petitie aan het  lokale bestuur voor de vrijlating van de 59 jarige mededorpsbewoner dhr. Liu Zhichen, die gevangen gehouden werd omdat hij Falun Gong beoefent. (nieuws, engelstalig)

Bron http://www.faluninfo.net/article/1219/300-Villagers-Sign-Petition-Calling-for-Release-of-Falun-Gong-Practitioner/?cid=84

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular