Vier leraren in Beijing veroordeeld tot dwangarbeid vanwege “veiligheidszorgen” 18e Partij Congres

09-02-2013 Op werk en school

(Minghui.org) Falun Gong beoefenaar dhr. Yan Dong, een leraar aan de Beijing Industry University, werd op 5 november 2012 illegaal gearresteerd in het bijzijn van zijn studenten. Hij werd veroordeeld tot twee jaar dwangarbeid. Dhr. Yan is de vierde leraar die tot dwangarbeid veroordeeld werd in Beijing onder het voorwendsel van “veiligheid” gerelateerd aan het 18e Partij Congres.

De andere drie leraren die ook Falun Gong beoefenen, zijn: mevr. Zhuang Yanhong, lerares aan de Beijing Industry University; dhr. Qin Wei, een voormalig kunstleraar aan de Acht-Een Middelbare School; en mevr. Gong Ruiping, een voormalig lerares aan een lagere school. Sinds augustus 2012 heeft het Politieke en Juridische Zaken Comité van het 610 Bureau veel Falun Gong beoefenaars in Beijing gearresteerd en vastgehouden met het excuus van het behouden van stabiliteit gedurende het 18e Partij Congres. De arrestaties van meer dan 12 Falun Gong beoefenaars is bevestigd. Sommige beoefenaars worden nog steeds vermist en hun verblijfplaats is onbekend.

Mevr. Zhuang Yanhong.

Mevr. Zhuang Yanhong werd in haar kantoor gearresteerd op 18 oktober 2012. De politie gaf geen reden op voor de arrestatie en detentie. Dit is de zevende keer dat mevr. Zhuang gearresteerd werd.

Mevr. Zhuang werd illegaal veroordeeld tot twee en een half jaar dwangarbeid voor het “bezitten van Falun Gong literatuur”. De politie vertelde haar familie dat er een periode van tien dagen was om in beroep te gaan tegen haar straf. Tegen de tijd dat de familie echter geïnformeerd werd over de straf, was de laatste dag om beroep aan te tekenen reeds in gegaan. De politie gaf noch mevr. Zhuang noch haar familie enige kennisgeving. Mevr. Zhuang had zelf geen idee wat er gaande was.

De recente straf is de tweede keer dat mevr. Zhuang veroordeeld werd tot dwangarbeid. De eerste keer was voor het 17e Partij Congres, toen werd ze veroordeeld tot twee jaar dwangarbeid.

Dhr. Qin Wei is een voormalig leraar aan de Acht-Een Middelbare School. Op 26 oktober 2012 waren twee studenten aan het wachten op dhr. Qin Wei om een les in kunst te krijgen, maar dhr. Qin kwam niet opdagen. Zijn familie kon hem ook niet lokaliseren. Een week nadat hij vermist was, lichtte het Haidian Politiebureau zijn vrouw in dat hij in hechtenis was genomen, maar vertelden haar niet waarom hij gearresteerd was. Dit was de zesde arrestatie van dhr Qin. Hij werd veroordeeld tot twee en een half jaar dwangarbeid.

Dhr. Qin Wei.

Gedurende de afgelopen 13 jaar van vervolging, heeft dhr. Qin zijn baan verloren en is hij vele keren gearresteerd. Hij werd twee keer vastgehouden omdat hij in beroep ging voor gerechtigheid voor Falun Gong. Eind juni 2000 werd hij opnieuw gearresteerd. Een maand later werd hij voor een jaar naar het Tuanhe Dwangarbeidskamp in Beijing gestuurd. Hij werd geslagen, geschokt met electrische knuppels en op andere manieren fysiek mishandeld. Hij werd slaap ontzegd voor 15 dagen. Zijn straftijd werd toen met zes maanden verlengd omdat hij weigerde Falun Gong op te geven. Dhr. Qin werd in 2004 tot vijf jaar gevangenis veroordeeld omdat hij met mensen sprak over Falun Gong. In de mannengevangenis in Chadian, Beijing, werd hij voor lange tijd gedwongen slavenarbeid te verrichten.

Mevr. Gong Ruiping was lerares aan de Chengguan basisschool. Op 29 augustus 2012 vielen ambtenaren van het Henanzai politiebureau haar lastig en beweerden dat ze haar “residentiële registratie moesten controleren” in haar appartement in het Miyun district. Nadat ze vernomen hadden dat mevr. Gong Falun Gong beoefende, stormden ze binnen, drukten haar neer en haalden ze haar appartement overhoop. Toen confisceerden ze haar Falun Gong boeken en informatie materiaal. Ze sloegen haar in de handboeien en duwden haar in een politiebusje. Met haar voeten uit het busje hangend, reden ze weg. Dit was mevr. Gong’s vijfde arrestatie. Ze werd veroordeeld tot twee jaar en negen maanden dwangarbeid.

In 2001 werd mevr. Gong gearresteerd en gedwongen een hersenspoelsessie te ondergaan in het Daxing Xin’an dwangarbeidskamp, waar ze geslagen en gemarteld werd, wat in een mentale stoornis resulteerde. Mevr. Gong werd opnieuw gearresteerd in 2001 en veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Ze werd onderworpen aan onmenselijke marteling in de vrouwengevangenis van Beijing. Ze werd opnieuw gearresteerd in 2008 en veroordeeld tot twee jaar dwangarbeid in het Daxing Vrouwen Dwangarbeidskamp. Bang om onderzocht te worden door de interntationale gemeenschap, verplaatsten CCP autoriteiten de vastgehouden Falun Gong beoefenaars naar andere steden vóór aanvang van de Olympische Spelen in 2008 in Beijing. Mevr. Gong werd overgeplaatst naar het Wuhan Vrouwen Dwangarbeidskamp in de provincie Hubei, waar ze twee jaar lang gemarteld werd. Haar maag raakte verwond en bloedde als gevolg van wrede dwangvoeding.

Geen van deze vier leraren heeft ooit iets illegaals gedaan of de samenleving schade toegebracht. In tegendeel, ze geloven in waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid en handelen daarnaar. Ze hebben een hoge prijs betaald voor het weigeren hun geloof op te geven.

Mevr. Gong Ruiping was een voortreffelijke lerares aan de basisschool van Chengguan. Ze had een gelukkig gezin, een gezond lichaam en een stabiele baan. Nadat de vervolging van Falun Gong begon, werd ze echter ontslagen door ambtenaren van het Pinggu Districht Educatief Bureau omdat ze weigerde Falun Gong op te geven. Haar echtgenoot liet zich van haar scheiden.

Mevr. Guang Yanhong studeerde af aan het departement van Filosofie aan de universiteit van Beijing en studeerde aan de Renmin universiteit. Na haar afstuderen, werd ze lerares aan de Beijing Industry University. Ze werkt hard en zorgt goed voor haar ouders. Ze is vele keren vervolgd vanwege haar geloof in Falun Gong. Haar ouders zijn bezorgd om haar na haar laatste arrestatie.

Dhr. Qin Wei studeerde af aan de Central Academy of Arts & Design. Hij is eerlijk, aardig en gul en helpt anderen. Hij was zeer gerespecteerd en geliefd bij zijn studenten en collega’s. Nadat hij door zijn school ontslagen was, gaf hij van huis uit kunstlessen. Hij rekende minder dan anderen. Hij werd in de gaten gehouden en lastig gevallen door de politie.

Dhr. Yan Dong is eerlijk en onopvallend. Hij werd echter gearresteerd om “de veiligheid zeker te stellen” van het 18e Partij Congres. Zijn vrouw en jonge kind zijn nu op zichzelf aangewezen. Zijn Dafa boeken werden in beslag genomen als “bewijs” voor zijn “misdaden”.

Voor het zogeheten succes van het Partij Congres kan een persoon gearresteerd worden, zelfs als hij onschuldig is. Volgens de CCP praktijken is het niet nodig de familie in te lichten of een geldige reden voor de arrestatie te hebben. Een persoon kan veroordeeld worden tot dwangarbeid zonder juridische procedures.

Alle vier leraren werden overgeplaatst naar het Xin’an Dwangarbeidskamp in Beijing.
Betrokken partijen in deze vervolging:
Xin'an Dwangarbeidskamp: +86-10-60278377
Beijing Dwangarbeidskamp: +86-10-51785188

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/1/6/136995.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular