Zeven professionals zijn in Wuhan gearresteerd, vier zitten nog gevangen.

25-05-2013 Op werk en school

Na massale arrestaties van Falun Gong beoefenaars in Wuhan in de maanden april en mei 2011, initieerde het Wuhan 610 Bureau een andere “inspanning met hoogste prioriteit” en heeft nog zeven Falun Gong beoefenaars gearresteerd, van wie de meesten intellectuelen zijn. Ze werden gearresteerd voor het verzenden van publicaties over de vervolging van Falun Gong naar het buitenland, door het gebruik van het Internet "op een georganiseerde wijze".

De zeven intellectuelen die in Wuhan in september en november 2012 zijn gearresteerd, zijn:

  • Dhr. Chen Gang, 40 jaar, een docent aan de Technische Universiteit in Wuhan, werd op zijn werk gearresteerd door de politie van het Wuhan politiebureau op 4 september 2012.
  • Mevr. Cui Hai, 64 jaar, voormalig hoofd van het Guangzhou bureau van het Wuhan Chemicals Import- en Export bedrijf. Zij is afgestudeerd aan de Hebei Provincial Traditional Opera School. Mevr. Cui werd thuis door de politie lastiggevallen op 6 en 7 september 2012, dus besloot ze haar huis te verlaten om te ontkomen aan hun tactiek van intimidatie. Zij werd echter gearresteerd in oktober 2012.
  • Dhr. Zhao Hu is een voormalig docent aan de Tongji Medical School, Huazhong Universiteit voor wetenschap en technologie. Hij werd thuis gearresteerd in Guangzhou op 26 oktober 2012, en vervoerd naar Wuhan.
  • Dhr. Zhang Ruobing, 37 jaar, een software ingenieur in Wuhan, werd op zijn werk gearresteerd op 31 oktober 2012. Hij werd gevangengenomen in het hersenspoelcentrum Beihu en later overgeplaatst naar het Taojialing gebied van Hanyan County. Zijn detentie locatie is onbekend.
  • Dr. Zhang Wei, 38 jaar, is universitair hoofddocent aan de School voor Kunst en Design aan de technologische universiteit van Wuhan. Ze werd op 5 november gearresteerd door beambten van de Wuhan Binnenlandse Veiligheidsafdeling en het Wuchang District 610 Bureau.
  • Dhr. Yan Kejian, hoofd van de Hankou Branch’s Loan Division van de Agricultural Development Bank, werd op 6 november 2012 op zijn werk gearresteerd door het Wuhan City Police Department. Hij was het jongste hoofd van de afdeling leningen in de gehele financiële sector van Wuhan, en was ook gecertificeerd als econoom. Dhr. Yan’s werkervaring en kennis werden getoond aan werknemers van het hoofdkantoor van de bank en hij verscheen op lokale en nationale televisie. Zijn proefschrift werd gepubliceerd in een top tijdschrift en behaalde de eerste plaats bij een lokaal financieel bedrijf. Dhr. Yan ontving talrijke onderscheidingen op provinciaal en stedelijk niveau.
  • Dhr. Shen Xuewu, een voormalig leraar aan het Wuchang militaire Financiën Instituut, werd rond 13 November 2012 gearresteerd.

Vier personen nog steeds vastgehouden

Na de arrestaties werden deze beoefenaars naar hersenspoelcentra gestuurd, waarvan de officiële naam is " Legal System Education School ".

Dhr. Chen Gang, mevr. Cui Hai en dhr. Zhang Wei werden naar het Banqiao hersenspoelcentrum gestuurd. Dhr. Yan Kejian en dhr. Zhang Ruobing werden naar het Beihu Farm hersenspoelcentrum in het Qingshan District gestuurd. Dhr. Zhao Hu wordt waarschijnlijk vastgehouden in het Yangyuan hersenspoelcentrum in Wuhan. Het vermoeden bestaat dat dhr. Shen Xuewu in het Banqiao hersenspoelcentrum wordt vastgehouden.

Ze zijn allemaal gemarteld, maar mevr. Cui en dhr. Yan, wiens bloeddruk gevaarlijk hoog werden, zijn in hechtenis nog zwaarder mishandeld.

Eind december 2012 werd mevr. Cui overgeplaatst naar Wuhan No. 1 detentiecentrum. Dhr. Yan, dhr. Zhang, dhr. Zhao en dhr. Shen werden naar Wuhan No. 2 detentiecentrum gestuurd. Ddr. Chen en mr. Zhang zijn vrijgelaten. Een maand later werd dhr. Yan vrijgelaten.

Vier van de beoefenaars worden nog vastgehouden, en overheidsinstanties zijn van plan hen in de rechtbank te berechten en te veroordelen tot een gevangenisstraf.

We hopen dat de mensen buiten China deze zaak op de voet zullen volgen en zich willen inspannen om de vervolging van deze ten onrechte gevangengenomen Falun Gong beoefenaars te stoppen om hen te redden.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/3/24/138617.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular