Verenigde Naties: Het bekend maken van de vervolging van kinderen van Falun Gong beoefenaars

22-11-2013 Familie en kinderen

(Minghui.org) Op 26 en 27 september heeft het comité voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties nogmaals de uitvoering van het verdrag inzake de rechten van het kind in China bekeken. De Chinese regering tekende het verdrag inzake de rechten van het kind in 1997. Echter, de rechten van kinderen in China zijn niet goed beschermd. De problemen zijn onder meer kinderarbeid, seksuele intimidatie en verkrachting van kinderen door regeringsambtenaren en onderwijzers alsook kinderen die ontvoerd worden.

Een Falun Gong mensenrechten organisatie diende een 42 pagina lang rapport in bij het comité, dat een beschrijving geeft over de vervolging van kinderen van Falun Gong beoefenaars in China. Het documenteert over het feit dat Falun Gong kinderen van school gestuurd worden; opgepakt worden door de politie; opgesloten worden in gevangenissen; geslagen worden in detentiecentra; doodgemarteld worden door de politie en/of weeskinderen worden nadat hun ouders zijn doodgemarteld door de regering.

Het rapport haalde aan dat in 2000 het Chinese Ministerie van Onderwijs expliciet een regulering vastlegde dat kinderen van Falun Gong beoefenaars niet mogen worden toegelaten tot het hoger onderwijs.

Het comité gaf veel aandacht aan het rapport.

Niu Qingqing, dochter van Falun Gong beoefenaars.
 

Niu Qingqing, waarvan de ouders Falun Gong beoefenaars zijn, kwam samen met andere beoefenaars naar de bijeenkomst. Sinds haar tweede jaar,werden haar ouders herhaaldelijk gearresteerd. Sindsdien heeft ze slechts twee jaar met haar moeder doorgebracht. Ze heeft haar ouders geslagen en gearresteerd zien worden en dat heeft haar diep getroffen.

Kirsten Sandberg en Hatem Kotrane, voorzitters van het comité, stelden vragen aan de vertegenwoordigers van de Chinese overheid betreft de discriminatie van Falun Gong kinderen zowel als bij Tibetaanse en Oeigoerse kinderen in China. Het comité drong er bij de Chinese regering op aan om de onderwerpen die vermeld worden in het verdrag inzake de rechten van het kind, eens onder ogen te zien.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/10/17/142788.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular