Gevangene van acht maanden oud

26-09-2014 Familie en kinderen

Door een Minghui.org correspondent uit de provincie Hebei. De acht maanden oude kleine Tianci werd een gevangene in een zwarte gevangenis in China op het moment dat zijn hele familie in Hengshui (provincie Hebei) gearresteerd werd voor het beoefenen van Falun Gong.

Arrestatie in de diepe nacht

Zhang Tianci.

Op 30 mei 2014 rond 3.30 uur ‘s nachts was de kleine Tianci in een diepe slaap. Op dat moment braken verschillende vreemden het huis binnen. De moeder van Tianci, Liu Nana, werd hierdoor wakker en dacht dat er inbrekers haar huis waren binnengedrongen. Eenmaal dichterbij zag ze dat haar kamer volledig vol stond met politie agenten. Een koude stem gaf het bevel: “Sta op! Neem wat spullen mee voor je kind en volg ons!”

Nana merkte toen pas op dat zelfs de binnenplaats bij haar woning gevuld was met politieagenten. Sommige van hen waren goed uitgeruste agenten van een speciale unit. Ze hadden een ladder gebruikt om de binnenplaats binnen te komen.

Nana en Tianci werden in een zwarte auto geduwd en naar een onbekende plaats gebracht. Diezelfde nacht werden de grootouders van Tianci en twee van zijn neefjes van zijn leeftijd ook  gearresteerd en naar dezelfde plaats gebracht. De politie had zijn grootvader Zhang Hengyu in de handboeien geslagen en een zwarte doek over zijn hoofd getrokken.

Onder de leiding van het locale 610 Bureau van Hangshui, de locale politie en de lokale Afdeling voor Binnenlandse Veiligheid werden 16 Falun Gong beoefenaars uit drie gemeenten en een stad gearresteerd: de stad Hengshui, gemeente Jingxian, gemeente Gucheng en gemeente Zaoqiang. Tien mensen van de gehele familie van Tianci werden gearresteerd.

Ondervraging

Elk familielid werd in een lokaal geduwd waar een metalen stoel stond die diende voor de ondervraging. De ondervraging vond plaats in het Wenquan hotel van Hengshui. Dit is een zwarte gevangenis speciaal tot stand gebracht om Falun Gong beoefenaars in gevangen te zetten. Agenten wisselden van beurt om de gevangenen, die niet toegestaan waren om met elkaar te praten, gade te slaan. De jongste gevangene, Tianci, werd met zijn moeder in diezelfde ruimte gevangen gezet.

Agente Zhai Hongjun en een andere vrouwelijke agente ondervroegen Nana, in een poging tot Tianci’s grootvader te veroordelen. Nana hield vast aan haar verklaring dat ze niks wist over wat haar schoonvader had gedaan en dat ze hem alleen schilderijen zag schilderen om zichzelf in levensonderhoud te voorzien.

Zich niet bewust van de cruciale situatie waar zijn familie in verkeerde, had de kleine Tianci een glimlach op zijn gezicht en bleef proberen om naar buiten te kruipen, uit de kamer, om te spelen. Na drie dagen liet de politie Tianci en zijn moeder, Nana, vrij na gefaald te hebben om enige informatie van haar te ontfutselen.

Voordat ze weg ging, eiste ze haar schoonouders te zien. Na haar schoonvader gezien te hebben, die vastgebonden was aan de ondervraagstoel, kon ze zich niet bedwingen en huilde. Op dat moment wist Nana nog niet dat haar eigen ouders en haar broer ook waren gearresteerd.

Een moeilijke weg om haar familie te redden

Nana en Tianci keerden terug naar hun lege huis in de gemeente Gucheng, dat volledig doorzocht was door politieagenten. Met een gevoel van hulpeloosheid nam ze Tianci mee naar het huis van haar ouders in Jingxian en kwam er toen pas achter dat haar ouders ook waren gearresteerd. Het huis van haar ouders was ook helemaal doorzocht door politie.

Omdat de echtgenoot van Nana in een andere stad werkte, bleven enkel Nana en Tianci over van de beide kanten van de families en konden ze op geen steun rekenen van familieleden. Omdat het oogstseizoen was, hielpen vrienden, verre familieleden en buren de familie van Nana met het werk op de boerderij. Een boer zuchtte “Een goede familie werd uiteengerukt door politie. Waarom is het zo moeilijk voor gewone mensen om te overleven?”

De kleine Tianci en zijn moeder begonnen aan hun moeilijke reis om hun familieleden, die illegaal gevangen zaten op vier verschillende plaatsen, te redden. De moeder van Nana, Sun Suying en haar schoonmoeder, Tan Fengling, zaten vast in de gevangenis van Hengshui. Haar schoonvader, Zhang Hangyu, zat vast in de gevangenis van Zhengkou. De vader Liu Xiwei was opgesloten in  de gevangenis van Jingxian en haar 19 jaar oude broer Liu Bingbing zat vast in de gevangenis Zaoqiang.

Nana en Tianci begaven zich naar de gemeente Jingxian, tientallen kilometers ver weg en Nana sprak met de hoofdcommissaris Zhang Qingchang, die persoonlijk verantwoordelijk was voor de arrestatie van haar moeder. Ze bezocht ook de gevangenis van Jingxian en deed alles wat ze kon om de vrijlating van haar familie te verkrijgen. Maar ze werd telkens genegeerd. Ze bleef maar proberen, keer op keer, maar ging uiteindelijk naar huis, volledig teleurgesteld.

Nana ging vervolgens naar de gevangenis zelf om de vrijlating te eisen van haar vader, Liu Xiwei. Ze werd toen doorverwezen naar de Veiligheidsafdeling voor Binnenlandse Zaken van de stad Hengshui, zo’n 40 mijlen (64 kilometer) ver weg. Helaas mocht ze het kantoorgebouw niet binnen. Na een telefoongesprek met hen, werd haar gezegd om naar de politie van Jingxian te gaan. Na 2 bezoeken, werd haar nog steeds niet toegestaan om met iemand te praten.

Nana gaf niet op. Ze sprak verschillende malen met afgevaardigde chef Zhang Qingchang tot Zhang antwoordde: “Praat niet meer met mij hierover. Ga naar het gerechtshof. Je kan een advocaat huren en ons aansprakelijk stellen voor wat je maar wil”

Keer op keer ging kleine Tianci mee met zijn moeder, die vroeg op stap ging om hun familie te redden. Hij wachtte geduldig met zijn moeder buiten de ambtenarengebouwen in hete zomerdagen en in vreemde steden. Kleine Tianci was veelal uitgeput maar huilde zelden, net alsof hij het verdriet van zijn mama begreep en bereid was om samen met haar het leed te dragen.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2014/8/23/2640.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular