Australisch gemeenteraadslid zegt nee tegen onredelijke eisen van Chinees consulaat

Raadslid John Hugh van Parramatta, een voorstad van Sydney, Australië

(Minghui.org) “Falun Gong is legaal in ons land. Het Chinese consulaat in Sydney vertegenwoordigt niet de Chinese gemeenschap in Australië.” Dit was de reactie van Parramatta gemeenteraadslid John Hugh op de beschuldiging van het Chinese consulaat dat “dhr. Hugh niet verwelkomd wordt door Chinese gemeenschappen.”

De burgemeester van Parramatta, een voorstad van Sydney, nodigde meneer Hugh uit voor de Chinese Nieuwjaarsviering bij het Chinese consulaat in Sydney begin februari. Het consulaat weigerde meneer Hugh te ontvangen en gaf bovenstaande uitleg.

Dhr. Hugh, die van Chinese afkomst is, zegt dat hij weet wat de echte reden is achter het afsnauwen door het Chinese consulaat: zijn steun aan Falun Gong, een vreedzame meditatiegroep die al 16 jaar lang gewelddadig vervolgd wordt door de Chinese Communistische Partij.

Dit was niet de eerste keer dat het Chinese consulaat geprobeerd heeft hem ervan te weerhouden deel te nemen aan evenementen in de lokale gemeenschap. Voordat de burgemeester en hij op het punt stonden een delegatie te leiden die afgelopen juni twee steden in China zou bezoeken, vroegen consulaat beambten hen te ontmoeten.

“Ik dacht dat het een gebruikelijke visa procedure zou zijn, maar het derde punt dat de staf van het consulaat noemde was, 'Het ziet ernaar uit dat u Falun Gong steunt?' ”, herinnerde Hugh zich.

Het staflid vertelde hem dat Falun Gong illegaal is. Dhr. Hugh antwoordde, “het is legaal in ons land. Ik heb Falun Gong vrienden.” Het staflid adviseerde meneer Hugh “om afstand te houden van Falun Gong”, en zelfs “zijn banden met Falun Gong te verbreken”. Deze twee zinnen worden vaak gebruikt in de talrijke “politieke campagnes” van het communistische regime om diverse groeperingen te onderdrukken. Ze dragen een onheilspellende betekenis mee voor iedereen die binnen de communistische partijcultuur opgegroeid is.

Dhr. Hugh weigerde toe te geven aan de onredelijke eisen, dus vertelde Vice Consul, Wang Yun, de burgemeester dat “John Hugh niet welkom is”. In reactie op de “aanbevelingen” van het consulaat, zei de burgemeester dat als John China niet zou kunnen bezoeken, de hele delegatie eveneens niet zou gaan.

Volgens dhr. Hugh, maakte Wang twee verzoeken: ten eerste, neem niet deel aan evenementen die Falun Gong steunen in het blootstellen van doden voor organen in China; ten tweede, neem niet deel aan enig “politiek” Falun Gong evenement.

Wang benadrukte twee maal: “Dit is een verzoek.” Dhr. Hugh’s reactie was “ik negeer uw verzoek.”

John Hugh (helemaal rechts) en Andrew Wilson (tweede van rechts), beiden Parramatta raadsleden, namen deel aan de parade op Wereld Falun Dafa Dag op 13 mei 2014 in Sydney.

Hij weidde uit over zijn reactie: “Ik werd ervan beschuldigd tegen het Chinese consulaat te zijn omdat ik deel heb genomen aan de Wereld Falun Dafa Dag parade afgelopen mei. Falun Gong is een legale gemeenschappelijke organisatie. De parade heeft een vergunning gekregen van de stad. Als een gemeenteraadslid in Australië, heb ik van niemand toestemming nodig om een gemeenschapsevenement bij te wonen, of wel soms? Waarom zou de Vice Consul van het Chinese consulaat proberen mijn beslissing te beïnvloeden?”

Dhr. Hugh zei dat hij, al vele jaren geleden, uit de communistische partij en haar gelieerde organisaties gestapt is via de Epoch Times website.

Wat betreft de bewering van de Chinese consul dat “dhr. Hugh niet welkom is in de Chinese gemeenschap in Australië”, zei hij dat zijn persoonlijke ervaring juist het tegenovergestelde is. Leiders uit de Chinese gemeenschap hebben hem zowel publiekelijk als privé gesteund. Zelfs degenen die nauwe banden hebben met het Chinese consulaat hebben hem steunbetuigingen per SMS gestuurd zoals, “Je hebt gedaan wat juist is.”

“Ik geloof dat de mensen zich bewust zijn. Ze weten wat er aan de hand is.” Hugh zei dat zijn verzet tegen het Chinese consulaat hem bijzonder respect heeft opgeleverd en een band met de lokale Chinese gemeenschap.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2015/3/23/149453p.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular