Politie in Wuwei intimideert families van beoefenaars om hun advocaten te laten ontslaan

14-04-2015 Familie en kinderen

Door een Minghui.org correspondent in Gansu, China. De politie in de regio Liangzhou van de stad Wuwei, probeerde familieleden van negen Falun Gong beoefenaars te dwingen hun advocaten te ontslaan. Agenten bedreigden en arresteerden herhaaldelijk de familieleden, en probeerden ook druk uit te oefenen op een schooldirecteur om een voorbeeldig student van school te laten verwijderen.

De beoefenaars werden gearresteerd voor hun geloof en negen maanden illegaal vastgehouden. Er staat hen nu een proces te wachten in het Liangzhou gerechtshof. Twaalf beoefenaars werden op 19 juni 2014 gearresteerd:  Zhao Zongcheng, Tai Meihua, He Cunmei, Cao Shengjun, Xu Jinbiao, Lei Penghe, Bai Qunying, Wu Jiamiao, Wu Lanfang, Zhao Cuilan, Zhang Wenjuan, en Zhang Wenyan. De laatste drie werden voorwaardelijk vrijgelaten.

Zhao Zongcheng's familie werd vastgehouden voor het inhuren van een advocaat

Zhao Zongcheng's familie en hun advocaat probeerden hem te bezoeken in het detentiecentrum op 18 augustus 2014. Ze wachtten op de goedkeuring van het 610 bureau, nadat ze hun identiteitskaarten indienden om te laten kopiëren en controleren. Ze moesten meer dan drie uur wachten in het detentiecentrum. 
De gerechtelijke politie vertelde hen later herhaaldelijk dat ze hun advocaat uit Peking moesten ontslaan en dat ze een lokale advocaat moesten nemen. De familie wees erop dat lokale advocaten terughoudend zijn om een Falun Gong zaak te verdedigen uit angst voor vergeldingsacties van de regering.

Om de familie onder druk te zetten hun advocaat te ontslaan, hield de politie de dochter en schoondochter van dhr. Zhao vast voor twee dagen. Obstakels bij het inhuren van een advocaat

Advocaten die de andere beoefenaars vertegenwoordigden ondervonden ook interferentie afkomstig van het detentiecentrum en gerechtsambtenaren.

Beoefenaar Lei Penghe werkte als bewaker in gevangenis nr. 3 van de stad Wuwei. Zijn moeder huurde een advocaat in voor hem. Haar schoonzoon Yu Zhong is de hulpcommissaris van het Dongguan politiebureau. Uit angst voor zijn carrière, probeerde Yu zijn schoonmoeder te overtuigen om geen advocaat in te huren voor dhr. Lei.

Yu dreigde ook met het arresteren van de vrouw van Falun Gong beoefenaar Cao Shengjun en loog dat hij vrijgelaten zou worden tijdens de hoorzitting als ze de advocaat zou ontslaan. Agenten van het 610 bureau probeerden ook om het schoolbestuur te intimideren om dhr. Cao's zoon te schorsen, maar het schoolhoofd en hoofddocent weigerden deze uitstekende student te verdrijven.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2015/3/29/149517.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular