Amnesty International Urgente Actie: Help Falun Gong beoefenaar te bevrijden

[Amnesty International] Volgens een mede-gedetineerde was Falun Gong beoefenaar Chen Huixia niet in staat om te staan ​​of  te lopen na te zijn gemarteld. Desondanks mag ze op dit moment geen contact hebben met haar familie of advocaat.

Op 3 juni 2016 werd Chen Huixia  samen met acht andere Falun Gong beoefenaars meegenomen door de politie in Shijiazhuang van de provincie Hebei. Op 16 juli werd haar familie alleen meegedeeld dat ze strafrechtelijk werd vastgehouden in het gemeenteijke Shijiazhuang Nr. 2 detentiecentrum op verdenking van "het ondermijnen van de rechtshandhaving".
 
Een Falun Gong beoefenaar die samen met Chen Huixia werd meegnomen, maar inmiddels weer is vrijgelaten, zei tegen haar dochter dat Chen Huixia, 59 jaar, werd vastgebonden aan een stoel met metalen staven en gemarteld werd tot het punt van niet meer kunnen staan ​​of lopen. Ze werd verder onderworpen aan "hersenspoeling" sessies om haar te dwingen haar geloof op te geven.

Op 12 augustus bezocht de neef van Chen Huixia het detentiecentrum maar werd verhinderd haar te zien. Eén van de advocaten die werd benaderd door haar familieleden, inclusief een rechter en een politieagent, zei dat de autoriteiten hem niet toestaan om de zaak aan te nemen. Men heeft geen direct contact kunnen maken met Chen Huixia sinds juni en zonder inschakeling van een advocaat, vreest haar familie voor haar welzijn.

1) Onderneem aktie


Schrijf een brief, stuur een e-mail, bel, fax of tweet:

  • Dring er bij autoriteiten op aan Chen Huixia onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten, omdat ze slechts is aangehouden voor uitoefening van het recht op vrijheid van geloof en meningsuiting.
  • Dring er bij de autoriteiten op aan ervoor te zorgen dat, terwijl Chen Huixia vastzit, zij wordt beschermd tegen marteling of andere vormen van mishandeling. En dat haar behandeling in overeenstemming dient te zijn met de standaard minimumregels van de VN voor de behandeling van gevangenen (de Nelson Mandela regels).
  • Dring er, in afwachting van haar vrijlating, bij de autoriteiten op aan ervoor te zorgen dat ze snel, regelmatig en onbeperkt contact met haar familie en de advocaten van haar keuze heeft, en medische zorg op verzoek krijgt als dat nodig is.


Neem contact op met deze 2 ambtenaren voor 4 november 2016:
Directeur van Shijiazhuang Gemeentelijke No. 2 Detention Centre
Shijiazhuang Shi Dier Kanshousuo
Zhaoling Lu, Changan Qu,
Shijiazhuang Shi
Hebei Sheng, 050000
Volksrepubliek China
Aanhef: Geachte directeur
 

Ambassadeur Cui Tiankai
Ambassade van de Volksrepubliek China
3505 International Place NW, Washington DC 20008
Fax: 1 202 495 2138 I Telefoon: 1 202 495 2266 I E-mail:chinaembpress_us@mfa.gov.cn
Aanhef: Geachte Ambassadeur

Voor meer achtergrondinformatie en informatie over deze urgente actie, bezoek de website van Amnesty International:

http://www.amnestyusa.org/get-involved/take-action-now/help-release-chronically-ill-falun-gong-practitioner-china-ua-21616

 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular