62 Falun Gong beoefenaars gedood door marteling in april en mei 2004

10-06-2004 Dodenlijst

New York (FDI) – De aanpak van China’s voormalig leider om “Falun Gong uit te roeien”, heeft geleid tot een stijgend aantal doden via martelingen in China, daar er in april en mei 62 nieuwe gevallen werden vastgesteld.
De 41 gevallen vastgesteld in april geven één van het hoogste dodentol aan in de vijf jarige campagne van geweld en indoctrinatie tegen Falun Gong. De leeftijd van diegenen die zijn omgebracht variëert tussen de 23 en 82 jaar.

In het noordoosten van China is het dodenaantal het hoogst waar in de provincies Heilongjiang, Liaoning en Shandong het dodenaantal het hoogst gerapporteerd is. Het totale dodenaantal geverifieerd op het einde van de maand mei bedroeg 968, maar het eigenlijke dodenaantal wordt geschat op vele malen hoger.

Model burgers vermoord omwille van hun geloof

Kijkend naar de leringen van Falun Gong voor een ethisch leven, kon van velen van diegenen die vermoord zijn gezegd worden dat ze positief opvallende leden van hun gemeenschap waren.

De 47 jarige Mr. Wang Hengyou was bekend voor zijn uitzonderlijk gedrag op zijn werk. Vrienden en collega’s noemden hem “Eerlijke Abe”, en er wordt gezegd dat hij ooit een gouden ring vond en dat, ondanks zijn familie erg arm was, Wang een advertentie in een plaatselijke krant liet plaatsen op zijn eigen kosten om de ring te kunnen terugbezorgen. Maar omdat hij Falun Gong beoefende, werd Wang door de politie gearresteerd. Volgens getuigen, sloegen agenten Dong Jie en Yu He hem op het hoofd met het de handvaten van bezems, en dreunden zijn hoofd verscheidene malen tegen een muur. Nadat Wang hierdoor het bewustzijn verloor, bleven de agenten op zijn onderlichaam en geslachtdelen inhameren. Later stierf Wang aan interne verwondingen.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular