Vervolging Falun Gong eist 27 extra slachtoffers tussen januari en maart 2021Gebaseerd op een rapport van Minghui.org

01-05-2021 Dodenlijst
27 gedocumenteerde gestorven slachtoffers van de vervolging

Terwijl de vervolging van Falun Gong zijn 22ste jaar ingaat, werden tussen januari en maart 2021 27 bijkomende sterfgevallen van Falun Gong beoefenaars gemeld. Meer gevallen moeten nog worden bevestigd vanwege de informatieblokkade in China.

Van de 27 sterfgevallen vonden er 11 plaats tussen juni en december 2020. Negen beoefenaars stierven in januari 2021, drie in februari en vier in maart.

De 27 Falun Gong beoefenaars kwamen uit 16 provincies en gemeenten. Terwijl de meeste regio's één of twee sterfgevallen registreerden, meldden Heilongjiang en Liaoning respectievelijk 3 en 5 sterfgevallen. 17 van hen waren vrouwen. Met uitzondering van drie van wie de leeftijd onbekend is, waren de andere 24 tussen 46 en 85 jaar oud.

Twee van de beoefenaars zijn in de gevangenis overleden terwijl zij tijd uitzaten voor hun geloof. Nog eens twee zijn overleden terwijl ze gevangen zaten, maanden nadat ze in kritieke toestand waren geraakt als gevolg van mishandelingen. Veel van de andere 23 beoefenaars zijn bezweken aan herhaalde arrestaties, onophoudelijke intimidaties en lange gevangenisstraffen.

Hieronder volgt een kort overzicht van de gevallen.

Sterfgevallen in gevangenschap

Man uit Shandong raakt in coma in detentiecentrum, sterft nadat de politie zijn beademingsapparatuur verwijdert (minghui.org rapport).

Meneer Yao na de hersenoperatie.

Meneer Yao Xinren, inwoner van Longkou in de provincie Shandong, kreeg een beroerte bijna tien maanden na zijn arrestatie op 3 juli 2019. Hij kreeg vroeg in de ochtend van 23 april een craniotomie in het Ziekenhuis in Longkou. De arts voerde twee dagen later een tracheotomie bij hem uit en legde hem aan een beademing. Toen Yao's vrouw naar het ziekenhuis ging om naar zijn toestand te informeren, weerhield de politie de arts en de verpleegster ervan informatie over hem te geven. Ze weigerden ook bewakingsbeelden te tonen van wat er met Yao in het detentiecentrum was gebeurd.

Hoewel Yao na de operatie in coma bleef, bleef de politie de volgende negen maanden bij de intensive care unit om hem in de gaten te houden en te voorkomen dat mensen bij hem in de buurt kwamen. Op 4 februari 2021 werd Yao door de politie en ziekenhuispersoneel uit de intensive care gehaald en naar het Dongjiang Seniorencentrum gebracht, dat niet over de nodige apparatuur beschikte om hem goed te verzorgen. Een week later overleed hij op 11 februari rond 1:40 am, zijn vrouw en kind achterlatend.

Sterfgevallen door langdurige vervolging

Moeder en vrouw overleden, jongere broer gevangen, man gedwongen dakloos om vervolging te vermijden.

De overleden moeder van meneer Yuan, mevrouw Li Caie.

Voor hun gedeelde geloof in Falun Gong verloor meneer Yuan Guangwu binnen drie maanden zijn moeder en vrouw, terwijl zijn jongere broer werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. De 54-jarige inwoner van Liquan County, provincie Shaanxi, is nu gedwongen van huis weg te leven om aan vervolging te ontkomen.

Yuan Guangwu en zijn broer werden voor het eerst gearresteerd op 22 mei 2000 en naar het Zaozihe dwangarbeidskamp gestuurd, waar hij regelmatig door medegevangenen werd geslagen en gemarteld. Na zijn vrijlating in juli 2002 bleef de politie hem intimideren. Ze plaatsten hem onder toezicht en bevalen hem zich regelmatig bij hen te melden, waardoor hij geen normaal leven kon leiden. De broers werden op 30 juni 2008 opnieuw gearresteerd en kregen allebei een jaar dwangarbeid in Zaozihe. Na twee maanden van mishandeling en marteling was Yuan op de rand van de dood en werd toen vrijgelaten. Yuan en zijn broer woonden vervolgens niet thuis om verdere vervolging te voorkomen, maar ze werden op 17 juli 2014 opnieuw gearresteerd toen ze aan het werk waren in Xi'an City. Yuan werd toen naar het Yanta District Detention Center gebracht. Gedurende zijn tijd daar, werd hij herhaaldelijk gemarteld op vele manieren. Tegen de tijd dat hij werd vrijgelaten, kon hij zijn armen niet meer strekken en was hij doof aan zijn linkeroor.

De vrouw van meneer Yuan, mevrouw Zhang Cuicui.

Op 5 februari 2015 raakte Yuan in kritieke toestand door marteling. Hij werd een maand in het ziekenhuis opgenomen en vervolgens teruggebracht naar het detentiecentrum. De politie hield hem nog vier maanden gevangen en liet hem op 19 juni 2015 op borgtocht vrij, nadat ze er niet in waren geslaagd bewijs tegen hem te verzamelen. Op 28 september 2019 viel de politie opnieuw Yuan's huis binnen. Ze deden hem handboeien om en doorzochten zijn woning. Zowel zijn moeder als zijn vrouw waren op dat moment ernstig ziek. Ze waren zo bang voor de politie dat ze het bewustzijn verloren. Na reanimatie in het ziekenhuis, werd Yuan's vrouw wakker en ontsnapte met hem. Hun moeder Li kwam bij de familie wonen nadat ze ontslagen was uit het ziekenhuis. De politie bleef echter terugkomen om de familie lastig te vallen. Op 29 november 2020 overleed Li, 75 jaar oud. Twee maanden later, op 3 februari 2021, stierf Zhang terwijl ze nog steeds voortvluchtig was.

Na acht arrestaties en vier gevangenisstraffen sterft vrouw uit Heilongjiang na laatste intimidaties.

Tijdens de 22 jaar durende vervolging van Falun Gong werd mevrouw Liu uit Jiamusi in de provincie Heilongjiang acht keer gearresteerd en kreeg zij drie werkkampstraffen en één gevangenisstraf. Tijdens haar gevangenschap werd zij in spreidstand op een bed vastgebonden, gedwongen stil te zitten op een klein krukje, en urenlang op haar rug geboeid. Na een arrestatie in 2009 bond de politie haar vijf dagen vast op een tijgerbank en liet haar drie dagen niet eten of slapen. Als gevolg daarvan werd zij incontinent.

Mevrouw Liu Xiufang

Samen met Liu werden ook haar man en zoon, die geen Falun Gong beoefenen, gearresteerd. Liu's echtgenoot raakte getraumatiseerd door de opsluiting en de martelingen die hij onderging, en raakte als gevolg daarvan in zichzelf gekeerd. Zijn geheugen ging achteruit en soms vergat hij wat hij aan het doen was. Zelfs een paar jaar later is hij nog steeds niet hersteld. Liu leed aan hartfalen en hoge bloeddruk als gevolg van de martelingen in de gevangenis, maar de bewakers weigerden haar voorwaardelijk vrij te laten met het excuus dat ze Falun Gong niet had afgezworen. Liu worstelde na haar vrijlating met een slechte gezondheid. In juni 2019 kreeg ze een beroerte en werd ze bedlegerig.

Als onderdeel van de "Zero-out" campagne vielen de autoriteiten haar in juli 2020 lastig en dwongen haar vingerafdrukken te zetten op een opgesteld document om afstand te doen van Falun Gong. Ze namen het op video op als bewijs dat ze de opdracht hadden uitgevoerd. Door de intimidaties verslechterde de toestand van Liu verder en een half jaar later overleed ze.

Vrouw uit Liaoning sterft drie jaar na tien jaar gevangenschap en voortdurende foltering

Tegen de tijd dat mevrouw Wang Sumei op 21 juli 2018 werd vrijgelaten na het uitzitten van een tienjarige gevangenisstraf voor het beoefenen van Falun Gong, was haar haar grijs geworden, vier van haar tanden uitgevallen, zeven tanden los komen te zitten en was haar gezichtsvermogen wazig geworden. Ondanks haar toestand bleef de politie haar intimideren en beval haar verklaringen af te leggen waarin ze afstand deed van Falun Gong. Na bijna drie jaar met een slechte gezondheid te hebben geworsteld, overleed de inwoonster van Shenyang City, provincie Liaoning, op 12 maart 2021. Ze werd 59 jaar.

Wang werd op 21 juli 2008 gearresteerd en later door de rechtbank van het nieuwe district Shenbei tot tien jaar veroordeeld. In de Liaoning vrouwengevangenis werd zij gedwongen minstens 12 uur per dag te werken, van 7 uur 's morgens tot 7 uur ’s avonds, om truien te maken. 's Avonds moest zij tot 1 uur 's nachts stilstaan voordat zij naar bed mocht. Terwijl Wang standvastig bleef in haar geloof, spoorden de bewakers gevangenen aan om haar te monitoren en te martelen.

Om haar te beletten de Falun Gong oefeningen te doen, bonden de gevangenen haar handen vast met handboeien op haar rug, zelfs als ze sliep. Soms verscheurden ze ook lakens en gebruikten die om haar vast te binden op haar bed. Ze bonden haar zo stevig vast dat haar polsen gewond raakten. Omdat zij "Falun Dafa is goed" riep om te protesteren tegen de vervolging, plakten de gevangenen ook haar mond dicht met tape.

Als gevolg van onophoudelijke fysieke en mentale mishandeling, 12 uur dwangarbeid per dag en slechte voeding, werd bij Wang een lage bloedsuikerspiegel vastgesteld. Op 25 januari 2012 werd ze overgeplaatst naar een afdeling voor ouderen en gehandicapten, maar de bewakers bleven haar dwingen om onbetaald werk te doen, ditmaal het maken van wattenstaafjes. Tijdens haar verblijf in de gevangenis heeft Wangs familie herhaaldelijk gevraagd om haar te bezoeken, maar werd daarbij iedere keer afgewezen door de bewakers.

Oorspronkelijk Minhui.org artikel: https://en.minghui.org/html/articles/2021/4/8/191788.html

Bron https://faluninfo.net/persecution-of-falun-gong-claims-27-more-victims-between-january-and-march-2021/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular