Man uit Sichuan sterft tijdens gevangenschap vanwege zijn geloof

17-11-2016 Dodenlijst

Een inwoner van Xingwen werd opgesloten vanwege zijn geloof en stierf na meer dan 4 jaar mishandeling. De autoriteiten cremeerden zijn lichaam de volgende dag zonder toestemming van zijn familie.

Dhr. Huang Shunkun werd op 23 augustus 2012 gearresteerd omdat hij weigerde afstand te doen van Falun Gong, een spirituele discipline die vervolgd wordt door het Chinese communistische regime. Hij werd op 7 mei 2013 veroordeeld tot 10 jaar en toegewezen aan de Gevangenis in Leshan.

De gevangenis weigerde hem toe te laten, refererend naar zijn lange straf. De politie bracht hem terug naar het lokale detentiecentrum, waar hij werd onderworpen aan constante mishandeling. Hij werd vaak gedwongen om urenlang trappen op en neer te lopen. De politie slaagde er later in om hem in de Aba gevangenis op te sluiten, waar hij geconfronteerd werd met nog ernstiger mishandeling en op 30 september 2016 overleed.

De familie van dhr. Huang werd alleen toegestaan om hem in de rechtszaal te zien toen hij werd berecht op 31 januari 2013, en werd sindsdien geweigerd hem te bezoeken.

De Aba Gevangenis bracht de familie van dhr. Huang niet op de hoogte van zijn dood tot de volgende dag, vlak voordat zijn lichaam werd voorbereid om gecremeerd te worden. De familie kreeg 5 minuten om zijn lichaam te zien en werd verplicht om de crematiekosten te betalen voordat ze zijn as in ontvangst konden nemen.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2016/10/25/159671.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular