Fondsen en rechtvaardigheid

Falun Gong beoefenaars stellen de vervolging bloot vanuit hun gevoel voor rechtvaardigheid, niet omdat ze fondsen ontvangen
Door Hua Yun

(clearwisdom.net) Falun Gong beoefenaars in en buiten China hebben zich, vanaf het begin van de vervolging, 20 juli 1999, steeds verzet tegen de vervolging d.m.v. vreedzame oproepen. Vele beoefenaars buiten China delen op verschillende plaatsen folders uit en appelleren aan Chinese ambassades en consulaten. Mensen stellen vaak de vraag, “worden jullie betaald om dit te doen?”

Wanneer onze medebeoefenaars in China lijden en we iedereen ter wereld oproepen om te helpen, hoe zouden we hiervoor om een beloning kunnen vragen? Falun Gong beoefenaars buiten China lijden net zoveel onder de vervolging als diegenen in China, en daarom appelleren wij voor hen en protesteren wij tegen de beestachtige daden van Jiang en zijn volgelingen. Hoe zouden wij hiervoor geld kunnen vragen?

De eerste Christenen gaven hun geloof ook niet op in het aangezicht van de vervolging, zelfs niet als zij in de arena voor de leeuwen werden gegooid. Zouden de eerste Christenen dit gedaan hebben omdat iemand hen ervoor betaalde? Op een gelijkaardige wijze gaan Falun Gong beoefenaars in China naar Beijing om er te appelleren en folders uit te delen aan de mensen desondanks dat de kans groot is om gearresteerd en gemarteld te worden, te worden opgesloten en zelfs gedood. Hoe kan dit met geld vergeleken worden? Hoeveel geld zou iemand moeten krijgen om opsluiting en marteling op een wreedaardige manier te riskeren?

Eigenlijk kunnen vele dingen niet door geld gekocht worden. Bijvoorbeeld, de liefde van ouders voor hun kinderen, de verbintenis tussen een man en een vrouw – dit kan allemaal niet met geld gemeten worden. Mencius zei ooit, “een heer neemt zijn verantwoordelijkheid ernstig op, terwijl een kwaadaardig iemand persoonlijk belang als het belangrijkste beschouwt.” Yi (verantwoordelijkheid, trouw aan anderen) of vriendelijk van hart is in verschillende gradaties in iedereen aanwezig.

Terwijl wij heel goed weten dat Falun Gong beoefenaars in China vervolgd worden en er dagelijks nieuwsmeldingen zijn van iemand die door deze vervolging om het leven is gekomen, zouden wij geen helder geweten hebben indien we deze vervolging niet veroordelen en alle mensen vragen om ons te helpen er een einde aan te maken. Onze roep voor rechtvaardigheid komt zeker niet vanuit de drang naar geld! 

Indien mensen geld zouden eisen voor elke vriendelijke daad, dan zou hun geloof niet veel meer zijn dan de drang naar faam en eigenbelang. De waarheid is dat we door niemand gesponsord worden. Alle kosten van de activiteiten waar beoefenaars aan deelnemen, zijn voor eigen rekening. De media in China, die door de staat wordt gecontroleerd, spuwt de door de regeringspartij en de persoon die achter de gordijnen de macht heeft, Jiang Zemin, verzonnen propaganda.  Jiang’s propaganda machine maakt de bevolking in China constant wijs dat Falun Gong door de Amerikaanse regering wordt gesponsord met de achterbakse bedoeling om China te destabiliseren en aan te vallen. Maar dit is echt niet het geval. Jiang went dit, als één van de vele manieren, aan om de Chinese bevolking te bedriegen en zo Falun Gong te demoniseren als afleiding en zondebok voor de grote sociale en economische rampen waar het land voor staat. Hij maakt gebruik van de mensen hun onwetendheid over de Westerse wereld en Falun Gong om angst en haat te zaaien, zodat hij zijn macht over de Chinese regering en de bevolking strak kan aanhouden. Indien iemand China en zijn samenleving kwaad wil aandoen, zou hij dan het geloof in “waarheid - mededogen – tolerantie” promoten of onderdrukken? Wat de bende van Jiang het meeste vreest, is dat de Chinese bevolking zou leren dat Falun Gong de samenleving ten goede komt en dat zijn beleid China destabiliseert, al genocide plegend tegen miljoenen onschuldige Falun Gong beoefenaars en dat vlak onder de mensen hun neus. Indien de mensen de waarheid te horen en te zien krijgen en de kans kregen om de situatie, met al zijn feiten, te beoordelen, zouden zij dan toestaan dit te laten voortduren?


ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular